hesabın var mı? giriş yap

  • helal olsun dediğim cömert hareket.
    siyasete böyle aileden zengin adamlar gelecek ki gözü tok olsun. yoksa 1 yüzükle yola çıkanlar sonra bir fena oluyor…

    4000 yoksul aileye et göndermiştir.

    https://mobile.twitter.com/…417884755090186253?s=08

    edit: aktroller ve muhalif görünümlü paralı köpekler kudurmuş. neymiş yardım gizli yapılırmış. düşündüler düşündüler bir kulp bulamadılar, ulan adam cebinden yapıyor, ne gizlisi, koca koca holdingler bile dernekler üzerinden açıktan yapıyor, bir de bu adam siyasi. dededen zengin. tabii ki yapacak, cömertliğini gösterecek. aşağıda bir arkadaşın dediği gibi yardım alan aileler gizli tutulduğu sürece mükemmel bir hareket. ki gizli tutuldu.
    inamoğlu gelecek cb. bunu seve seve kabul edeceksiniz.

    not: ayrıyeten türkiye’nin en başarılı belediye başkanıdır. akp, tunç soyer’le hiç uğraşmazken ve mansur yavaş’ı parlatırken kendisine ise topuyla tüfeğiyle saldırıyor. kredi bile vermiyor. bu adam her şeye rağmen metro yapmaya devam ediyor. hizmete devam ediyor. biz de diyoruz ki, topunuz gelin…

  • milliyetçiliği eleştirirken milliyetçileştiğinin farkında olmayan kitlenin kullandığı vasat slogan. ben hrant dink'in ölümüne de, öldürülüş şekline de, öldürenlerin aldığı komik cezaya da karşıyım. ama ermeni falan da değilim. pippa bacca diye bir kadın vardı liseliler bilmez o öldürüldüğünde neden hepimiz italyanız denmedi, neden iş etniğe vurulmadı. hepimiz hrantıza bile eyvallah ama işin içerisine ermeni, türk, kürt, italyan ,fransız kelimesini kattığın anda sosyalist değil ulusalcı oldun demektir. asala militanları türk diplomatlarına dehşet saçarken, onları katlederken sanıyor musunuz tek bir ermeni çıkıp da "hepimiz türküz" dedi. o değil de bir "hepimiz insanız" vardı ne oldu ona?

  • bana biri msj attı.

    " oğlunuzu yarın saat 7.30 da alacağız "

    yanlış mesajdır diye düşünüp cevap yazmadan sildim.

    bir saat sonra geri mesaj geldi.

    " efe can ın babasısınız değil mi ? cevap yazmadınız. yarın servis 7.30 da"

    ben de yanlış numara falan olduğunu efe can diye bir oğlumun olmadığını söyledim.

    15 dk sonra.

    " pardon kusura bakmayın ege can olacaktı. yarın 7.30 da servis kapının önüne gelecek " diye msj geldi.

    bende ege can diye bir oğlum da olmadığını söyledim. sanırsam yanlış msj falan.

    15 dk sonra

    " grupta numaranız var adı her neyse oğlunuz veya kızınız yarın 7.30 da hazır olsun bir zahmet"

    diye msj geldi.

    bende " benim oğlum veya bir kızım yok yanlış msj " yazdım.

    sonra başka bir numaradan msj geldi. ( adam sinirlenmiş galiba)

    " siz 3 x sınıfında veli değil misiniz?" yazdı.

    ben de " 3 x sınıfında veli değilim " yazdım.

    aslında ben bekarım.
    niye mi böyle yaptım ? en başta söylemedim.

    bana yalnızlığın resmini çizebilir misin ? abidin.
    he çizebilir misin?

    mesaj sesine hasret kalmıştım.

  • doğru şeyler söylüyor ama apo adı geçtiği an diğer söylediklerinin pek anlamı kalmıyor. abdullah öcalan, herhangi legal bir konuda hak veya söz sahibi olamaz. hani olmaz ya, hdp tek başına iktidar olsa bile öyle bir şey olamaz. yıllardır şu apo ve pkk ısrarı yüzünden kürtlerin söz hakkı olmuyor, legal siyaset yapamıyorlar. zararın en büyüğünü kürtlere veriyorsunuz.

    seni haksız yere muhalefet yaptığın için içeri attılar (gerçi o zamanlar bile apo diye tutturuyordun ya), muhalefet ve halk sana destek vermek istiyor ama hemen bir apo güzellemesi yapıyorsunuz. pkk sempatizanı kürtler hariç şimdi halk sana nasıl destek versin? sana destek vermiş herkesi bir anda pkk destekçisine çeviriyorsunuz.

  • kullanmayı bilen için çok büyük bir tasarruf kaynağıdır.

    1- kartın tüm borcu her ay kesin olarak ödenecek, ödeyemiyorsan veya ödeyemeyeceksen en kısa sürede kullanmayı bırak.

    2- kampanyalar takip edilecek, alışverişler ona göre bekletilip kampanya çıkınca yapılacak.
    önemli not: şu anki gibi enflasyonist bir dönemde dikkatli uygulayınız.

    3- kampanyayı tamamlamak için ihtiyaç harici ürün -gelecek puanın/faydanın bedeli ürün bedelini geçmediği sürece- alınmayacak.

    4- harcama tutarımız kurtardığı ölçüde aidat ödenmediği ya da aidatı kurtardığı sürece farklı bankalardan kartlar kullanılacak ve aidat ödendiği sürece ek kart kullanılmayacak.
    bunu bir ara not ile açayım: çoğu banka aylık ortalama 1500 üstü harcama yapılıyorsa ufak bir blöfünüz ile kart aidatını geri ödüyor. bu nedenle maksimum fayda sağlamak için harcama tutarınıza göre kart sayısını artırınız.

    5- bunu herkes yapamayabilir ama mümkünse gecelik faiz/fon geliri veren bir hesap açılıp kredi kartına harcama yapıldıkça bu hesapta kredi kartına ödenecek tutarlar toplanacak.

    6- vade farkı aynı tutarın faiz gelirini geçiyorsa nakit/tek çekim alınacak.

    7- vade farkı/nakit indirimi olmadığı sürece kredi kartı ile ödenip maksimum taksit/erteleme yapılacak.

    8- bazen piyasa faizinin altında nakit avans kampanyası sağlanır, bunlardan yararlanılıp para gecelik faiz/fon geliri için kenara atılacak.

    9- x lira indirim x+%20 puandan her zaman daha avantajlıdır. benim gibi puanları market ve akaryakıt alışverişi gibi yüklü ve sabit giderlere harcıyorsanız bile indirimi tercih ediniz.

    10- borcu son ödeme gününde tamamını olacak şekilde ödeyin. bu ödeme kredi puanına yansımayacağından limit sorunu olmadıkça hesap kesimi öncesi ödeme asla yapmayın. mantık parayı mümkün olduğunca işletmek.

    tüm kart borcunu bir hesaba atıp biriktirmek hariç saydığım her şeyi tamamen uygulayabiliyorum. eşimle beraber 6 farklı bankadan 9 farklı kartımız var. her ay elektrik, doğalgaz, kyk ve hayat sigortası ödemelerini 3/6 taksite bölüyoruz her şeyi kartla alıyoruz ve kampanyaları mümkün olduğunca takip ediyoruz.
    borç ödeme ertelemenin karını tam hesaplayamıyorum ama aylık %1 civarı olması lazım.
    market, giyim, elektronik harcamalarında ise ortalama yüzde 5 puan getirisini kesin tutturuyorum. totalde senede yarım maaş kurtarsanız bile -ki azıcık dikkat ile rahatlıkla mümkün- bu çok büyük kazanç demektir.

    not: kartlar ve özellikleri ile ilgili de bir ek yapayım.

    öncelikle 2020'de kredi kartıyla aylık ortalama 1500 - 2000 lira gıda/temizlik, 500 lira giyim, 400 lira akaryakıt harcaması yaptım. bu yıla özel olarak ortalama 1500 lira da elektronik harcaması yaptım. (elektronik cihazların çok pahalanacağını düşünerek eskiyen ve yeni almayı düşündüğüm cihaz alımlarını gerçekleştirdim.)

    axess (akbank), bankkart (ziraat), enpara(qnb), doctors(qnb), sağlam kart(kuveyttürk), paraf(halkbank), world kart(yapı kredi) eşim ve bende var. babam ve annemde farklı olarak bonus (garanti) ve advantage (hsbc) da mevcut. maximum (iş bankası) 2 yıl önce kampanya miktarı çok azaldı diye kapattım sonra takip etmedim.

    sadece son yıl için konuşursak puan/indirim açısından benim için en avantajlılar sırayla paraf, axess ve daha geriden gelen world idi.

    üçü de mobil/qr kod ile ödemeyle birleşen; gıda, akaryakıt, giyim ve elektronik için güzel kampanyalar yaptı. puan/indirim oranı %5-10 arasını tutturdu.

    enpara kredi kartı ile fatura ödemelerine komisyon almaması ve her ay işlem sınırı olsa da hemen her şeye taksit yapabilmesi ile(kyk, aöf ödemeleri dahil) öne çıkıyor. bankkart her şeye taksit yapmasa da işlem sınırı olmadan taksit yapıyor.
    garanti akaryakıt, market ve giyim kampanyalarını çok sık yapıyor. özellikle money bonus varsa ve migrostan alışveriş yapıyorsanız öneririm. (garanti fi tarihinde benden hesap işletim ücreti kesip geri iade etmediği için kılım bu nedenle kullanmıyorum.)
    qnb doctors hem kampanyası kısıtlı hem de puanı harcayacak yeri bulmak ölüm bu nedenle pek kullanmıyorum, aidat olmadığı ve limiti enpara ile ortak olduğundan duruyor.
    sağlam kart aidatsız diye aldım, bir kere kullandım, düzgün kampanya yapmıyor, kart da öylece duruyor.

  • mustafa kemal'in pera palas'da kaldığı günlerdir. istanbul işgal altındadır. işgal kuvvetleri komutanları da pera palas'ın salonundadırlar. o sırada mustafa kemal salona iner. ingilizlerin dikkatini çekmiştir. ingilizler şef garsona bu türk subayının kim olduğunu sorarlar. garson "mustafa kemal." cevabını verir. ingilizler mustafa kemal'in çanakkale'deki ününü duymuşlardır, kendisiyle tanışmak üzere onu masalarına kahve içmeye davet etmek isterler ve bunu şef garsonun aracılığıyla ona iletirler. atatürk'ün garsona cevabı şu olur. "bizim geleneklerimize göre daveti ev sahibi yapar. onlar her ne kadar işgal kuvveti komutanları iseler de, ne de olsa misafirdirler. günün birinde gideceklerdir. bu nedenle benimle kahve içmek istiyorlarsa benim masama gelsinler..."

    şartları tekrar gözden geçirelim. istanbul işgal altındadır ve ingilizlerin o anda başkentini işgal ettikleri bir ülkenin subayına istedikleri şeyi yapabilme hakları vardır. o zamanlar henüz kurtuluş savaşı diye birşey başlamamıştır, mustafa kemal'in hayallerinden başka hiçbirşeyi yoktur. bu şartlar altında ve şartların farkında olduğu halde böylesi bir ayarı ihsan etmiştir işgal kuvvetleri subaylarına. pekçok devlet üst düzey devlet yetkilisine, diplomata, askere vs. pekçok güzel ayar verdiği olmuştur atatürk'ün ama bu anlattığım kanımca en güzel, en sade aynı zamanda en iddialı olanıdır.

  • deprem tatbikatı yapalı kaç gün oldu. hani afad acil uyarı mesajımız nerede? bu saatte bu kadar kişinin hissettiği depremi için niye bilgilendirme mesajı geçmiyorlar. deprem gibi afet zamanı bu sistem kullanılmayacaksa biz ne sikime ülkece tatbikat yaptık? demek ki tatbikat bahane bütün telekomünikasyonu kontrol etme şahane imiş.

    edit: bir sürü mesaj gelmiş, entry üzerinden cevap vereyim benzer soruları olan arkadaşlar için. ne zaman gönderselerdi mesajı diye soran çok olmuş. deprem anı itibariyle ilk 5 veya 10 dakika içinde gönderilebilirdi. deprem anında gönderilmesi biraz ütopik biliyorum. kandilli rasathanesine bilgi düştükten sonra etki bölgesinde kalan vatandaşlara bilgilendirme mesajı gönderilebilirdi. bana afad tan önce googledan bildirim geliyor. tahmini olarak deprem merkezi, merkeze olan uzaklığım, depremin şiddeti, etki alanını gösteren görsel, doğalgazı kontrol edin, artçı olabilir vb uyarılar gibi bir sürü bilgi içeren uyarı mesajı geldi. depremin olduğu an atmasına gerek yok dediğim gibi sistemlerine düştükten itibaren 5 dakika içinde atabilirler. ya bu öncü deprem olsaydı ve ardından daha şiddetlisi gerçekleşseydi. herkes sokağa çıksın da demiyorum ama ülke çapında o kadar deprem tatbikatı yapacağız diye her yerde bildiri yayınlayıp gerçek bir deprem anında hiç bir şey yapılmaması canımı sıktı sadece. etki bölgesinde kalan insanlara mesaj gitseydi bari.

    @hermenotik nihilist 'e de bilgilendirici mesajı için teşekkür ediyorum. halkta yeterli bilinç olmadığı için panik ve izdihama sebep olmaması açısından mesaj gönderilmediğini ama altyapıyı ilgilendiren kurumlara (elektrik, doğal gaz) mesaj gittiğini söyledi. aynı şeyi üçüncüye tekrar edeceğim. halka haber verilmeyecekse ne diye bütün ülke çapında tatbikat yaptık? deprem anında belirli kurumlara bildirim gidecekse onlarla yapsalardı. halkı bilinçlendirme çalışması güzel ama o gün amacın bu olduğuna inanmamıştım bugün emin oldum.

    depremden etkilenen herkese geçmiş olsun.