hesabın var mı? giriş yap

  • annenin camları silmek için cama çıkmasıyla evde yaşanan ''ya düşerse'' korkusudur. silinen camın bulunduğu yükseklik arttıkça korku da doğru orantılı artar. anne lan bu !!!

  • ikisini de kullanan biri olarak;

    dsg - 2015 audi a3 sedan

    - 2. yılında şanzıman komple dağıldı. yolda kaldım çekici üstünde yetkili servise gittim. tam bi rezillikti. şanzımanın tamamı değişti. 30.000 tl masraf. iyi niyetten yırttık.
    -vites değiştirme mekanizması değişti. 4800 tl. bedelsiz değiştirdiler.
    - kronik olarak frenleme yaparken 4'ten 3'e geçişlerde inanılmaz bir tekleme mevcut çoğunda.
    -dsg'nin alt devirlerde yüksek vites geçişleri ile dpf'ye olan etkisini, dpf arızasında 18.000 tl'den 46.000 tl'ye kadar olan masrafını saymıyorum. (aşırı kurum bağlatma, seramik çatlama, rejenerasyon vs)
    - yağlama - kuru sistem arasında değişen bir şey yok ikisi de bozuluyor.
    + çok seri, geçişler asla hissedilmez, küçük bir azınlıktaysanız bozulmaz,
    +tüm olumsuzluklarına rağmen konforuna bir kere alıştıysanız geçmiş olsun. bırakası gelmez. bıraktıysa gider bir daha alır.

    cvt şanzıman -2004 mini cooper

    - ilk kalkışta gazı köklerseniz devir direk 4000e sabit şekilde dayanır, as900 gibi bağırır ama ahım şahım yol almazsınız.
    - seri değildir, hazırda bekleyen bir kavrama sistemi yoktur. komplike değil basittir.
    + vites geçişlerini yine hissetmezsiniz. ama bir dsg değil.
    + kolay kolay bozulmaz. dağ-bayır gez, anasını sik, nasibim buymuş der efendi efendi vitesleri geçirir.
    + arıza maliyetleri dsg'ye göre çok çok düşüktür.

    sonuç: ikisine de binin amk.

  • ben yeni atanacak kişinin yerinde olsam enflasyonu ve diğer araştırma sonuçlarını olduğu gibi açıklardım. ne yaparlarsa yapsınlar görevden alınıyorlar çünkü. bari halk gerçekleri öğrenmiş olur.

  • bıçaklı birine karşı koyacak beceri ya da donanımınız yoksa yapılacak en iyi şey; içinde gereksiz kart, kartvizitler ve 50-100 lira nakit bulunan ikinci bir cüzdan taşımak ve böyle bir durumda cüzdanı bıçaklı saldırgana doğru ama hemen alamayacağı bir mesafeye atıp kaçmaktır. en az zarar göreceğiniz senaryo budur.

  • 70 lık votka alıp sahilde içiyim dedim 140 lira votka tuttu elma suyu çerezi sigarası derken pavyon hesabı ödedim bakkala. bir şeyin ederinden fazla fiyatta olması pahalılıktır. gençler öğrenciler bir araya gelip 2 bardak votka nasıl içecek çok merak ediyorum. alkol fiyatları böyle yüksek olmaya devam ederse gençler uyuşturucu batağına düşer buraya not düşeyim.

  • motor gücü 10 hp'den yüksek olan ve boyu 24 metreyi geçmeyen özel tekneler için almanız gereken belgedir. 10 hp'den düşük motora sahip özel tekneler için bu belgeyi almak gerekmez. bu belge ile denizde ticari bir faaliyet yapılamaz. kısa mesafe telsizcilik belgesi ise yolcu sayısının 12 kişinin üstünde olması halinde ve deniz telsiz cihazı bulunan özel teknelerde zorunludur.

    online eğitim ve sınav sistemi ile kolayca alınabilen belgedir. eğitimleri tamamlamam 2 günümü aldı zira sistem her sayfada belli bir süre kalmanızı şart koşuyor. amatör denizci belgem ile kısa mesafe telsiz operatörü yeterlilik belgemi üçüncü gün gidip bastırdım. görsel

    süreç şu şekilde işliyor:
    1) adbs.uab.gov.tr'ye e-devlet şifreniz aracılığı ile giriyorsunuz.
    2) eğitimler sekmesinde sizi tamamlamanız gereken iki eğitim bekliyor
    a) kısa mesafe telsiz operatörü eğitimi (1 saat)
    b) amatör denizci online eğitimi (10 saat)
    3) eğitimleri tamamladıktan sonra "sınav başvurusu yap" sekmesine geçiyorsunuz ve iki belge için de sınav başvurunuzu yapıyorsunuz. (online ya da yüz yüze)
    4) sınav başvurunuz onaylandığında aynı web sitesi üzerinden sınavlara katılıyorsunuz. (sınavların belirli bir tarihi, saati yok. eğitimi tamamladıktan sonra dilediğiniz saatte girebilirsiniz.)
    5) sınavları başarılı bir şekilde tamamlarsanız telefonunuza ödeme yaparken kullanacağınız iki adet kod iletiliyor. bu kodlar ile halkbank şubesine gidiyorsunuz ve ödemenizi yapıyorsunuz. (dekontunuzu ve vergi alındı belgesini unutmayın.)

    2021 aralık ayı için 86.40 tl ödeme yaptım, 2022 yılı için ödenecek ücret 117.50 tl'dir. ödemenin sisteme düşmesi bir saat kadar sürüyor. ödeme sisteme yansıyınca "belgelerim" sekmesinden belgelerinizi pdf olarak alabilirsiniz.
    6) kartlarınızı bastırmak istiyorsanız herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. en yakın liman müdürlüğüne kimliğiniz ile giderek kartlarınızı bastırabilirsiniz.

    not: bu belgeler size tekne kullanmayı öğretmez, sizi denizci de yapmaz. bunun için profesyonel eğitim almak ve pratik yapmak şarttır. belgemi aldım diyerek kendinizi serin sulara bırakmayın. başkalarının ve kendinizin canını tehlikeye atmayın.

  • yeni şarkısının reklamı için bile eski sevgilisine muhtaç olan müzisyen. ayşe arman'a verdiği röportaj o kadar sahte, o kadar kurgu ki okurken acıdım haline...pr cısı da bir hevesle ayşe arman'ı aramışta herşeyi anlatacakmışta aklınca adamı aklayacak. anlattıkları nereden tutsan elde kalıyor. empati yapayım diye zorluyorsun, olmuyor. sanki kadınla silah zoruyla birlikte oldun. sen 18 yıl bu kadının her türlü imkanını kullan, sömür; sayesinde prodüktör ol, inşaat şirketi sahibi ol, şan şöhret sahibi ol, sonra maddi manevi alacak hiç birşeyin kalmayınca, " panik atak oldum de, beşik kertmesi gibiydik" de. hastir len derler adama... biz senin ezik olduğunu zaten biliyorduk ama senin ağzında da duymayaydık keşke.

    hep kadınları suçlarlar ya," ünlü zengin adamı buldu, artık ona ihtiyacı kalmayınca bıraktı " derler. işte bu adamında o kadınlardan hiçbir farkı yok. ulan biraz adam olun be, aşk bitti de, sıkıldım de, başka birine aşık oldum de eyvallah... sana yıllarını vermiş sevgilini yermek, "ama o da ruh emici kadındı ühühühü, ayrılmasam ölecektim" demek nedir len??

    edit: kendisi hakkında yapılan yorumlara çok sinirlenip akıllara ziyan bir açıklama yayınlamış.* bu röportaj tam bir pr fiyaskosu olma yolunda ilerliyor, iletişim fakültelerinde ders olarak okutulmalı. öncelikle kendi adıma demir demirkan'dan nefret etmiyorum, niye edeyim? sertab erener fanı değilim, hiç olmadım. pazar kahvaltısında gazetelere göz gezdirirken okuduğum bir röportaj üzerine yorum yaptım. zaten bu röportaj herkes okusun diye değil miydi? o zaman yapılacak eleştirilere de açık olacaksın.
    sertab-demir birlikteliği başladığında bende 16-17 yaşlarındaydım. nasıl başladı devam etti, yaptıkları işler vs bize yansıtıldığı kadarıyla biliyoruz. hatta kendisinin 2000lerin başında göçmen şarkısının olduğu albümünü almışlığım bile vardır. az çok bizde türk rock müziğini takip ettik, 2000lerin başındaki türkçe rock patlamasındaki konser seyircisi bizdik. yani kendisinin itham ettiği gibi pür cahil halimle minik odamda, sınırlı internetimle, aşağılık fakir bir magazin manyağı olarak burdan kendisine nefret kusmuyorum. burada olay senin müzik dehan değil, ayrılıktan sonra nasıl bir adama dönüştüğündür canım kardeşim.
    olaya sertab-demir ilişkisi olarak değil herhangi sıradan bir çiftmiş gibi bakınca da sonuç değişmiyor. iyi-kötü birşeyler yaşandı bitti, bir taraf yoluna devam ederken, diğeri egosuna kibrine yenilip 18 yıllık ilişkisini bir kalemde harcayıverdi.
    aslında herkesin bu kadar olumsuz tepki vermesinin sebebi, yıllardır çizilen demir demirkan imajının yaldızlarının dökülmesiyle birlikte ortaya çıkan adamın yarattığı hayal kırıklığıdır. demek ki sertab'la birlikteliği gerçekten çok iyi bir projeymiş ki, bir adamı yıllarca son derece başarılı bir pr çalışmasıyla olduğundan iyi gösterebilmişler.
    ayrıca yaygın düşüncenin aksine demir'le müzikal birliktelik eurovision dışında sertab'a hiç yaramamış, özellikle "turuncu" albümüyle beraber sertab'ın kariyeri düşüşe geçmiştir. soner sarıkabadayı şarkısı "bu böyle" ye kadar da sertab ın 2000li yıllarda esamesi okunmamıştır.

    büdüt: istek üzerine demir demirkan'ın resmi sitesindeki açıklamanın linki eklendi.

  • az once cnn turkte bir muhabir ve bir koylu (ya da olay yerine yasayan bir kisi bilemiyorum) olay yerine dogru yurumekteydi. bu koylu arkadas dediki; "eskiden bu raylari kontrol eden kisiler vardi. metre metre yuruyup bunlari kontrol ederlerdi. simdi bu is taseronlasti. yol yaptik, kopru yaptik demekle..." dedigi anda cnn turk muhabiri adamin sozunu kesti ve " bu raylar yenilenmis" dedi. ustune "devlet butun imkanlarini seferber etti helikopter goruyorum" dedi. muhabirin ismi fulya ozturk'mus. sana lafim yok sayin ozturk, emekcisin sen ama yaptigin is dalkavukluk degil gazetecilik umarim farkina varirsin.

  • yer konya. gıda ürünleri üreten bir şirkette pazarlama müdürüyüm. konya bayimizi ziyaret için bayinin deposuna gittim. işten güçten fiyatlardan filan konuşuyoruz.adamın 15,16 elemanı var. öğlen zamanı geldi iki tencere yemek geldi. masaya koydular tabldot yemeğine benzemiyor sordum.

    - lokanta yemeği değil galiba .
    +yok benim hanım yapıyor gidip evden getiriyoruz.
    - zor olmuyor mu her gün, hergün yengeye eziyet filan .yemek şirketiyle anlaşsaydın ya.
    + olmaz içine domuz eti filan koyarlar.
    - konya'da domuz ne gezer.
    +bulurlar onlar.
    çakal, hem hemşerilerine güvenmiyor. hem de işi ucuza getiriyor. bu arada söyleyeyim yemek berbattı.