hesabın var mı? giriş yap

  • psikologsanız klinikte karşınıza sıklıkla çıkacak (ya danışan olarak ya da danışanın hikayesi olarak) hikayelerin en temel unsurları olabilir kaçıngan bağlananlar. şıp diye anlarsınız:

    - "bağlanmaya hazır değilim" derler ya da düşüneceklerdir. ama düşünmenin sonunu getiremezler, sürekli bir arada kalmış hali yaşayıp karşılarındakine de hayatı zindan edebilirler.

    - ufak tefek kusurlara takılırlar: yemek yiyişleri, ailesiyle alakalı alakasız bir şey vs.

    - eski sevgilileri burnunda tütüyordur (literatürde "hayalet eski sevgili" denilen şey oluşur, eski sevgililer yüceltilir ve kusursuzlaştırılır).

    - başkalarına kur yaparlar, hatta yanınıza bile yaparlar. ya da kurs yaptığınızın düşünülmesini sağlamaya çalışırlar. saklamaya çalışırlar vs (kişi erkekse, erkek arkadaşıyla olan görüşmesini "bir arkadaşım" diyerek gizler mesela kıskançlık hissi oluşturması için).

    - karşı tarafa hisleri olduğunu söyler ama onu sevdiğini açıkça söylemez.

    - samimi bir görüşmenin ardından günlerce aramaz, işler tam yoluna girmişken korkar ve "kaçar", elde edilmiş olarak görünmeyi istemez.

    - ilişki içerisinde olduğu kişiyle konuşurken zihinsel olarak ortamı terk eder, "dalıp gider", dinliyor gibi görünürken başka şeyler düşünür vs.

    - sır saklar, belirsiz bırakır, karşısındaki insan sürekli bir gizemi çözmeye çalışıyor haldedir.

    sayarken bile bunaltan daha nice özellikler.

    oyun oynamayı seven, gizemli ve elde edilmesi zor kişi görünümüne girmeye çalışan bu insanların ennn zor kısmı ise terapiyi kabullenmelerinin zor oluşudur.

    son olarak, geçmişlerinde sıklıkla atıfta bulundukları bir bağlanma travması muhakkak bulunur...

  • duyarlılığın boku çıkarılan durum. twitter'da gücü yetmeyen burada başlık açıp destek kasmasın be abi. sözlüğü bellediniz de burası sizin kişisel ordunuz değil, kendi duyarınızı kendiniz kasın.

  • insan yaşamı var olduğundan beri devam eden muhabbet.

    "bugünün gençleri, lüks ve gösteriş düşkünü, saygısız, başkaldıran, geveze ve obur yaratıklardır." sokrates (m.ö. 400)

  • çıkışına haftalar kala bethesda, oyunun başlangıç tarihi olan ms 2330'a kadar neler yaşandığını anlatan bir zaman çizelgesi paylaştı.

    2050 - insanlar mars'a ilk defa indi. 2100 yılına gelindiğindeyse uzayda yaşayan insanlar vardı.

    2156 - insanlar, dünya'dan 4.37 ışık yılı mesafede bulunan alpha centauri'ye ulaştı.

    2159 - united colonies kuruldu.

    2160 - new atlantis 2161 yılında kurularak united colonies'in resmi başkenti oldu.

    2167 - solomon coe, cheyenne'e yerleşti ve ilk yerleşim yeri akila city'yi kurdu.

    2188 - coe, volii'yi freestar collective adında yeni bir ittifak kurmak için cheyenne ile birlik olmaya davet etti. freestar collective'in resmi kuruluşu 2189'da gerçekleşti.

    2194 - united colonies, clinic yıldız istasyonunu narion sisteminde bulunan deepala'nın yörüngesine konuşlandırdı. narion sisteminin tarafsız halkı bu durumu uc'nin sınırlarını genişletmek için bir girişimi olarak değerlendirerek uc'nin clinic'i uzaklaştırmasını talep etti. uc'nin bu talebi reddetmesinin ardından narion halkı yaptıkları bir oylama sonucu freestar collective'e katıldı ve ittifak, sistemi korumak üzere 2195'te harekete geçti.

    2196 - freestar'ın harekete geçmesine karşılık olarak uc, narion sistemine bir filo gönderdi ve freestar bu hamleye aynı şekilde karşılık verdi. narion savaşı böylece başladı.

    2216 - narion savaşı sürdükçe halk savaştan yıldı. sonunda uc ve freestar collective arasında 2216 yılında narion antlaşması imzalandı. ''settled systems'' tabiri bu antlaşmada resmiyet kazandı.

    2221 - freestar collective'in tüm vatandaşlarına hizmet eden elit bir güvenlik ve soruşturma gücü olarak freestar rangers kuruldu.

    2275 - sebastian banks tarafından constellation kuruldu. orijinal üyeleri arasında, tanınmış fizikçi chloe bao, sebastian'ın öğrencisi ve en genç üye aja mamasa, botanist ve uzay bitkileri uzmanı darius andris, zengin varis ve maceraperest bernadette laurent, eski kaçakçı everado gil ve son olarak biyolog ve doktor kadri toma yer alıyordu. constellation'ın üyelerinin ihtiyaçlarına nesiller boyunca hizmet edecek lodge, new atlantis'te inşa edildi.

    2305 - barrett, constellation'a katıldı.

    2307 - freestar collective, lunara sisteminde yer alan vesta gezegeninde tarıma başladı. 2308 yılında united colonies, dördüncü bir yıldız sisteminde koloni kurarak freestar collective'in narion antlaşması'nı ihlal ettiği iddasında bulundu. diplomatik görüşmeler sonuçsuz kaldı ve uc, vesta'yı kuşatarak koloniyi korumak üzere gezegende kalan veya bu amaçla sonradan gelen herkesi öldürdü. koloni savaşı böylece resmi olarak başladı.

    2310 - constellation, ilk eser'ini buldu ve arşivlerinde gizledi.

    2311 - yıllar süren çatışmaların sonucunda sivil ve askeri gemilerden oluşan bir freestar collective filotillasının cheyenne muharabesi'nde uc donanması'nın büyük gemilerini vurkaç taktikleriyle imha etmesiyle koloni savaşı fiilen sona erdi.

    2315 - freestar collective'in koloni savaşları sırasında sivil gemiler kullanmasına uc'nin yanıtının bir parçası olarak uc vanguard kuruldu. vanguard, united colonies'ı ve çıkarlarını korumaya ant içmiş sivillerin kendi gemileriyle oluşturdukları uc sivil donanmasıydı. bu hizmetin nihai ödülü ise united colonies vatandaşlığıydı.

    2319 - sarah morgan, uc navigator corps'un en genç yöneticisi oldu ancak bu birimin 2320 yılında kapatılmasıyla bu pozisyonda uzun süre bulunamadı. amaçsız kaldığı hissine kapılan ancak eğitiminden yararlanmaya hala niyetli olan morgan, constellation'a katıldı.

    2321 - settled systems'ın önde gelen yıldız gemi üreticilerinden stroud-eklund'un sahiplerinden biri walter stroud, constellation'a katıldı ve constellation'ın ana finansörü oldu.

    2322 - eski crimson fleet korsanı vladimir sall, constellation'a katıldı.

    2325 - sarah morgan constellation'ın başkan vekili oldu.

    2325 - teolog matteo khatri, constellation'a katıldı.

    2326 - barrett, constellation arşivlerinde orijinal eser'i buldu ve özel bir nesne olduğunun farkına vardı.

    2326 - sarah morgan'la aylar süren yazışmaların ardından yetenekli bilim insanı noel, constellation'a davet edildi.

    2327 - freestar ranger sam coe ve kızı cora, constellation'a katıldı.

    2328 - andreja, constellation'a katıldı.

    2328 - barrett, constellation'ı starstation l-868'i satın almaya ve derin uzay tarayıcısı olarak modifiye etmeye ikna etti. istasyona ''göz'' adı verildi.

    2330 - starfield başlar.

  • doğada bulunan uranyum %0,711 oranında u-235 içerir. geri kalanı u-238 izotopudur. nükleer yakıt yakıt olarak, ya da atom bombası yapımında kullanılan izotop u-235 izotopudur.

    santral için yakıt kullanmak amacıyla ya da bomba yapımı amacıyla doğal uranyum içerisinden bulunan u-235 izotopunun bu amaçlar için işe yaramayacak olan u-238 izotopundan ayrıştırılması gerekir. bu işleme uranyum zenginleştirmek denir. bu işlemin ardından doğal uranyumdan u-235 ayrılırken geriye içerisindeki u-235 miktarı çok daha düşük seviyelere düşmüş olan uranyum kalır. burada bahsedilen oran da %0,3 falan. bu geriye kalan uranyuma zayıflatılmış/seyreltilmiş uranyum (depleted uranium) denir.

    doğal uranyumdaki u-235 miktarı çok düşük olduğu için zenginleştirme işleminin bir sonucu olarak çok yüksek miktarda zayıflatılmış uranyum atık olarak oluşur.

    radyoaktivitesi normal uranyuma göre daha düşüktür çünkü u-235 oranı azalmıştır, zaten uranyum çok da radyoaktif bir madde değildir. zararlı etkisi de ağır metal olmasından kaynaklanır. yani oturup yiyecek olsanız radyasyon zehirlenmesinden değil kimyasal zehirlenmeden dolayı ölürsünüz.

    bu meretin kullanılmasının sebebi de çok yoğun ve sert olmasıdır. bu sebeple zırh delici olarak kullanılmaya çok müsaittir. ayrıca zırh olarak da kullanılmaya oldukça müsaittir, bu sebeple abd'nin kullandığı abramslar da uranyum zırh kullanırlar. ayrıca a-10 uçağı da top mermisi olarak bunu kullanır.

  • anayasal hak olan seyahat özgürlüğü olan ülkede yolu kapatmakla tehdit edip sözüm ona "hak arayışına" çıkan tinkerbellerin varlığını görmemi sağlamıştır.

    bilale anlatır gibi anlatayım.

    ya da boşver,
    erindim ya la..
    evriminizde başarılar, tribündeyim.

  • sözcü gazetesinde yer alan habere göre, almanya’da alman vatandaşı olduktan sonra izinsiz şekilde türk vatandaşlığını geri alan türklere kötü haber geldi. 2000 yılından sonra yeniden türk vatandaşlığına geçtiği tespit edilen türk kökenlilerin alman vatandaşlığı iptal ediliyor. habere göre kuzey ren vestfalya vatandaşlık dairesi, bu durumda olanlara mektup göndererek iptal kararını bildirdi.

    iptal kararı ile ilgili gönderilen mektupta, bilgilerin türkiye’den alındığı belirtiliyor. habere göre isimler ysk’nın türkiye’deki partilere ilettiği listelerden elde edildi.

    açıkça ifade edeyim ki, hiç üzülmedim. adamlar sahtekarlık yapmış. hem alman parasını alayım hem de türkiye vatandaşı olarak oy kullanayım, rahatça girip çıkayım. yok öyle yağma! affeder mi elin almanı?

    gelsinler o çok hasret kaldıkları türkiye'de yaşasınlar.

    kaynak
    kaynak

    edit; haberin sahte olduğu söyleniyor ama değil. 14 temmuz salı günkü sözcü'nün ilk sayfasında var.

  • babayla obsesif kompulsif kisilik bozuklugu hakkinda konusuluyor..

    - baba bugun eksisozlukte baktim bende galiba ocd varmis eskiden..
    + nasil bir seymis o?
    - mesela bazen bana cok fazla oluyor, basamaklari bi daha cikmazsam annem olcek, bagaj kapagini bi daha kapatmazsam babam olcek gibi. ama eskiden vardi simdi astim..
    + nasi astin peki?
    - bi kac kere "nolcak lan kapatmiyorum bagaj kapagini" dedim..
    + (gulerek) essoglessek nolur iki kere kapatsan kapagi!