hesabın var mı? giriş yap

  • bir akrabamın 7 yaşındaki torunu covid-19 sebebiyle günlerce yoğun bakımda kaldı, biraz kilolu, astımı olan bir çocuk. yılda birkaç defa gördüğüm bir çocuktur ama çok severim, bir şey olacak diye ödüm koptu. ventilatöre bağlandı, babaannesi, babası, kuzeni de pozitifti, babası evde atlattı, babaannesi ve kuzeni hastalığı yenip taburcu oldu. hep kilolu diye üzüldüğüm küçük kız da yoğun bakımdan çıkmış ve yine habire yemek yiyormuş. annesine "yoğun bakımda ben çok aç kaldım, hiçbir şey vermediler, sen bilmiyorsun" diyip köfte patates gömüyormuş. duyunca gülümsetmedi direkt kahkahalarlar attım. hay sen çok yaşa, hayat normale dönünce çok güzel bir elbise ve pasta alacağım sana.

  • hakim der ki: sarhoş bir kadına tecavüz etmenin kabul edilebilir bir şey olduğunu bir an için bile söylemiyorum.

    sözlükte başlık açılır: sarhoş kadın tecavüzü hakeder.

    (bkz: sen yazma ulan ayı)

    edit: başlık ilk açıldığında sarhoş kadın tecavüzü hakeder şeklinde idi.

  • görkemli bir hayvan. türk kültüründe de önemli bir yeri olan bu hayvan için ak pars, kar parsı isimleride kullanılmaktadır. göktürk kurganlarından pars motifleri içeren çeşitli resimler, totemler ve takılar çıkarılmıştır.

    bbc'nin planet earth belgeselinden izleyince insanın bu etkileyici kediye ilgisi daha da artmaktadır. bu hayvanların habitatlarında filme alınması ve fotoğraflanması çok zormuş*. çok büyük alana sahip bir bölge içinde yaşayıp genellikle toplu halde bulunmayan kar leoparlarını doğal hayatlarında görmek yorucu bir çaba gerektiriyormuş.

    diğer büyük kedilere göre kar parslarının vücut yapıları farklıdır. normale göre uzun ve kalın bir kuyrukları vardır. bu kuyruk sayesinde çok dik yamaçlarda istediği gibi avlanırlar. patileri basıncı azaltıp kara batmamak için çok büyüktür. tüyleri kalın ve vücütları yağlıdır dolayısı ile soğuktan korunabilirler. böyle bildiğiniz pofuduk hayvanlardır, yavruları çok sevimlidir. pofuduk falan şaka bir yere kadar. bu kedi işinde ustalaşmış bir avcıdır. hem çevik hem de güçlü bir hayvandır. uzun atlayışlar yapabilir avını dik tepelerde ağzında taşıyabilir.

    soyları tükenmek üzere olan hayvanlardandır. dünya üzerinde 7000 taneden az kaldıkları tahmin ediliyor.

    snow leopard - beyond the myth

  • yaşanma sebebi hastaların enteresan psikolojileri olan diyaloglardır. hastalar nedense kendi sağlıkları için bir şeylerden vazgeçmeye çok sert yaklaşıyorlar. yaşanmış bir olaydan örnek;

    hipertiroidisi olan guatrlı bir hastaya tavsiye verilmektedir.

    -bundan sonra kara lahana yemeyeceksin mehmet bey.
    -hiç mi doktor?
    -hiç, hayırdır kara lahanayı çok mu seviyorsun?
    -bilmem, hiç yemedim!

  • biz de eşimle, doğacak çocuğumuza uygun fiyatlı beşik arayıp durmaktayız. ama yine de benim çocuğum onun çocuğundan bin kat daha şanslı. dürüst ve şerefli bir babası var.

  • her şeyi geçiyorum da gelin hanım madem dini bütün insansınız, görünene göre sizin gibi kapalı misafirleriniz ve aile bireyleriniz de var kınanızda ancak çalgı çengili, dine göre bir kadının vücudunda haram olan yerlerinin açık olarak dans ettiği ve dolayısı ile günaha girilen bir kına organizasyonu düzenlemek bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumuna gelmiyor mu?
    edit: düğün, kına olarak değiştirildi.
    o değil de hala bu görüntüleri savunmak için mesaj atan yazarlar var. allah kimseyi bu durumu savunacak kadar düşürmesin.