hesabın var mı? giriş yap

  • yeni meyveleri gördün mü, yaz meyvelerine şöyle bir baksaydın derken göğüslerini gösterir gibi yaptı sanırım :) hangi meyveleri?

    adam erik dedi ya. kütür kütür :)

  • güzel kız: pardon mehmet akif mahallesi nerde acaba?
    erkek: şimdi şu okulu biraz geçin, sağa dönün, bir beş dakika ile..(kız keser)
    güzel kız: ayy çok şeker yaa gerçekten bunun olabileceğine inandın mı?
    erkek: neyin?
    kız: sana adres sorabileceğime...
    erkek: anlamadım?
    kız: of ya sana adres sorar mıyım ben gerizekaaalı
    erkek: kendinde misin sen?
    kız: üff sanane be salak.

    sonuç olarak yine erkeğin mallığına çıkan bir amaçtır.

  • kendi dilimiz yerine sabahları arapça bir şeyler mırıldanmak isteyenleri yine meşgul edecek bir zırva. kendi dilinden bu kadar utanan bir başka millet daha yoktur herhalde. bu arada cümleten günaydın!

    edit: iftira ve yalan bu diye mesaj atanlar için bir şey yazayım: bu ülkede 2 ay boyunca montaj videoyla seçim propagandası yapıldı. bizzat cumhurbaşkanı videonun montaj olduğunu açıkladı. buna rağmen sesini çıkarmadı belli bir kesim. demem o ki yalan ve iftira görmek istiyorsanız adres belli.

    bir çaylağın attığı mesajla bundan kitabında bahsettiğini öğrendim. buyrun bu da ali erbaş'ın kitabından:

    görsel

    türkçe bilmeyen arap sevdalıları için yardımcı olayım: cahiliye dönemi diyor.

  • yaş:6
    cinsiyet:kız
    tür:sarı saçlı ve (hep şaşkın bakan) kocaman ela gözlü.
    yakınlık: yeğen

    yağmurun bastırması ile birlikte apar topar binilen takside şaşkın ve ürkek bakışlarla yüzüme baktı ve yarı fısıldar, korkak bir ses tonuyla;

    -ayıp olmadı mı ya böyle adama sormadan arabasına bindik?

    dedi.*

    yıllar sonra gelen edit; bu çocuğu soranlar oluyor bazen. neden taksiye şaşırdı diye, kendisi küçük bir ilçede büyüdüğü için taksinin ne demek olduğunu bilmiyordu, çünkü ailesi hiç taksiye ihtiyaç duymuyordu. o gün bursa merkeze gezmeye gitmiştik. olay 2006 senesine ait. o kız şimdi üniversitede animasyon okuyor. oldukça gelişmiş bir hayal dünyası ve kendine özgü bir yeteneği var.... vay be zaman nasıl geçiyor. (2019)

    o kız geçen hafta mezun oldu. istanbul'da iş buldu çalışmaya gidiyor. ben 3 sene daha yaşlandım bu arada.

  • marvel evreni'nin haşarı robotu ultron tarafından, "ben böyle akıllı bir robot olarak çok yalnızım, bir ömür böyle yalnız geçmez" diye düşünülerek kendine eş olması maksadıyla yaratılmış kadın robot. sonrasında aynı ultron tarafından yaratılmış başka bir robot olan vision gibi ultron'a isyan edip avengers kadrosuna da dahil olmuştur falan filan. şimdi işin eksantrik kısmı, bu robota neden jocasta ismi verildiği.

    jocasta, sofokles'in meşhur eseri kral oidipus'ta geçen bir figürdür, thebai şehrinin kraliçesidir, esere adını veren oidipus'un da annesidir. bütün hikayeyi yazmayayım, bilmiyorsanız bundan sonrası spoiler. kehanetler, olaylar, sırf bilmecesi bilindi diye aşırı tepki gösteren sfenksler falan, bu oidipus "yanlışlıklan" annesiyle evlenir. marvel hikayesine geçecek olursak, ultron kendisini yaratan ant-man hank pym'i babası görür. dolaylı yoldan da hank pym'in karısı janet van dyne'ı, nam-ı diğer wasp'ı annesi görür. işte bu lanet olası robot da, yeni yaratacağı kadın robota, annesi wasp'ın zihnini aktarır. bu şekilde aynı oidipus gibi annesini karısı yapar. tek fark oidipus bu durumun farkında değilken, ultron ırz düşmanı bir sapık robot olduğu için bunu bile isteye yapar.

    bir başka enstantane de bu ultron'un yarattığı diğer robot vision ile ilgili. bu vision karakteri, jocasta'dan çok daha önce yaratılmış bir karakter. yani o zamanlar bu ultron'un böyle ödipal tandansları yok, sadece yaratıcısına/babasına isyan eden bir robot. vision'ın adı da taa 1940'larda yaratılmış bir karakterden ilham alınarak konulmuş. ilginç olan nokta, vision'ın daha sonra ultron'a isyan ederek onu terketmesi; oidipus'un da annesi ile evlendiğini fark ettikten sonra kendi gözlerini oyup görme yetisini, vision'ını kaybetmesi arasındaki tesadüfi durum. yani bence hoş bir tesadüf.

  • la hatun balkon kapisini acik biraktim, adres su, oda numaram su, ciplak olacam diye davet cikariyor olayi yanlis anlamissiniz.

  • + nasılsın?
    * - iyiyim. sen nasılsın?
    + iyiyim sağol. eğer işin yoksa kadıköy'e gelsene?
    - işim yok, gelirim tabi ki.
    + tamam ben şimdi yemek yiyorum, vapurdan inince ara beni.
    - tamam ararım, çok teşekkür ederim. hadi görüşürüz.

    asfşkla teşekkür ne lan! niye teşekkür ettin lan tırto!

    (bkz: akıl) (bkz: fikir)

  • kültigin has adamları alper ve kürsat ile adam dövmektedir.. klasik bir türk filmi dayak sahnesidir. üç kişinin ortasında tokatlanarak el değiştiren, saat yönünde dayak yiyen bir adam vardır karede. o sırada arka taraftan gecmekte olan alakasız bir tip dikkat ceker, kadraja yanlıslıkla mı girmiştir acaba? kültigin bombayı patlatır ''birader gel dayağa dördüncü lazım''..

    baska bir kültigin efsanesi için:
    (bkz: abi yenge de erik gibiymis kutur kutur)