hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: romanyadan sevgili buldum kıskanın piçler

    1. internetten tanıştık gelmek için yol parası istedi 200 dolar gönderdim yola çıkmış bile telefonu kapalı çünkü sizde elinizi zikin hahaha.

  • benim de gözümde sihir dünyasını yönetmede maalesef başarısız karakter.

    bunun en büyük nedeni, harry potter sürecinden yıllar öncesini konu alan fantastik canavarlar film serisi. hem de 3 adet film. olmasın demiyorum olsun ama en büyük hata şu;

    1- filmin ana temasını newt scamander ve fantastik canavarlar etrafında döndürme.
    2- madem böyle bir giriş yaptın, neden filmin akış yönünü grindelwald ve sihir dünyasına yaşattıkları durumuna çeviriyorsun.

    bir kere, fantastik canavarlar kitabı ile tamamen farklı bir dünya, grindelwald - drumstrag ve gellert'ın kuzey avrupa ülkelerindeki vahşeti tamamen ayrı bir konu ve elbette grindelwald-dumbledore düellosu. neden bunlar çorba edildi?

    harry potter gibi bir fenomen yaratmışsın. elbette dünya çapında fanlar bir dolu spinoff seriler istiyor. hem ticari açıdan hem de beklentiler sebebiyle bunu yapmak fazlasıyla mantıklı. peki soruyorum rowling abla, neden fantastik canavarlar? spinoff film serileri yapılacak o kadar çok konu var ki? belki tek film, belki seri. aklıma gelenler;

    1- elbette lord voldemort'un doğumu, hogwarts'a gelişi, öğrenimi, arnavutluk'a gidişi, iyice karanlık sanatlara bulanması, hortkulukları yaratması. harry potter serisinde bile üstü kapalı bir şekilde, gücünün "öncesinde" en yüksek olduğunu dönemde sihir dünyasına neler yaşattıkları, önüne geleni öldürmesi...vs. kitapta bunlar birkaç satırla geçiştiriliyor. son olarak potter ailesini öldürerek seri noktalanabilir. bu kadar can alıcı bir konunun spinoff yapılmaması çok ilginç.

    2- hogwarts'ın kurulması, kurucuların gençlikleri ve hogwarts'ın ilk yılları. godric ile salazar'ın anlaşmazlığı. safkan takıntısının eğitime ilk yansıdığı zamanlar.

    3- benim şahsen çok merak ettiğim, diğer büyücülük okullarının kurulması ve tarihleri. pottermore sitesinde bununla alakalı birçok içerik mevcut lakin bunların spinoff yapılması en büyük isteğim.

    4- grindelwald - dumbledore gençlik dönemleri, ilişkileri, öncesi ve sonrası, mugglelara hükmetme düşünceleri, dumbledore'un daha sonra gellert'ın gerçek yüzünü görmesi ve efsanevi düellollarına kadar geçen süre.

    5- daha çok hogwarts temelli büyücü alemi değil de, büyücülerin ev ve sosyal yaşamlarına dair bir spinoff serisi de hoş olabilirdi. bunun için en büyük şans ise lord voldemort alt edildikten sonra büyücülük dünyasının tekrar kötülüklerden arınması ve kendisini toplaması dönemini anlatabilirdi. harry -hermione-ron üçlüsünün hayatlarından kısa geçişler, iş hayatları, sosyal hayatları...vs.

    6- ve elbette ölümcül kutsallar ve peverell ailesinin (yani kutsallara sahip 3 erkek kardeş) onlara sahip olma hikayesi ve özellikle yenilmez asanın kanlı el değiştirme tarihinden birkaç kesit.

    bunlar aklıma gelen, fanlar tarafından hemen benimsenecek ve merak düzeyi daha yüksek spinoff fikirleri... neden fantastik canavarlar, neden?

  • şu başlığa iki entryde bir "yarmayandır" yazılsa yeri yemin ediyorum.
    gıybet' miş grubun ismi, ahhahahahahah ne kadar orijinal ya. kız nereden buluyorsunuz böyle esprileri, hayret.

  • isviçre'de de pkk gibi bir ayrılıkçı terör örgütü olmadığı için sorun olmayacaktır. bizim ayrılıkçılık sorunumuz olduğu sürece mümkün olmayacaktır.

    edit: bu entriyi dili yasaklamak olarak algılayan baya süper zekalı yazarlar çıktı. dilin yasaklanmasını savunan bir entri değil bu. aksine dillerin ve kültür çeşitliliğinin korunması ve devam ettirilmesi gereğini savunuyorum. fakat resmi dil olgusu siyasi bir olgudur. istediğin dili konuş, öğren, öğret. aptal aptal kürtçenin yasaklanmasını falan örnek göstermeyin. ayrıca bana “sizin devletiniz” diye mesaj atan salaklar siz de bir zahmet kendi devletinize s..gidin. hangi devleti benimsiyorsanız oraya kadar yolunuz var.

  • butun turkiye sathinda miras paylasilan her yer. %99.9 degil %100 calisir.

    malum kucuk yerlerde fazla ekonomik deger uretilmediginden miras mevzusu din kadar onemlidir. hele belli bir yas grubunun ustu icin bu iki konu herseydir. miras dindir, din mirastir.

    buralarda biraz gulmek isterseniz "amca senin hanimin annesinden kalan bahcedeki buyuk payi kayinbiradere mi versek, malum ayetler belli" deyin. sonra arkaniza yaslanip izleyin.

  • yıl 2011. kardeşimle alışverişe çıktık, bir alışveriş merkezindeyiz.

    - abiii. bu döner kapılar ne işe yarıyor??

    + güvenlik amaçlı. mesela avmye bir hırsız girdi ve koşar adımlarla dışarı çıkmaya çalışıyor. hırsız döner kapının tam ortasındayken; güvenlik görevlisi kapıyı durdurup, hırsızı hapsediyor ve polisi arıyor. *

    - vaaay süpermiş..

    bilmiyorum demeyi kendime yediremedim, salladım gitti..
    " babalar herkesi döver, abiler herşeyi bilir altın kuralı.. "

    yıl 2016.
    çalıştığım otele yeni bir eleman başladı geçen hafta. kendini beğenmiş, ukala bir tip..
    herşeyin en iyisini ve en doğrusunu bildiğini sanıyor..

    - müdürüm bu döner kapının kumandası nerde?

    +şalterden kapanıyor o. teknik servis bakıyor. seninle alakalı değil.

    - nasıl yani? diyelim ki acil bir durum oldu ve otele hırsız girdi. ben teknik servisi arayana kadar ohoooo. adam kaçar gider..

    +ne??

    - bu döner kapıların ne işe yaradığını biliyor musunuz müdürüm?

    + enerji tasarrufu. kapı her açıldığında içerisinin soğumaması için, içerideki havanın korunması için.

    - ne alaka? kapıyla tasarruf mu olur? güvenlik için o kapılar. dışarı kaçmaya çalışan birini ortada hapsedip, polis gelene kadar kaçmasını engellemek için.

    + namık kemal lisesinde mi okudun sen?
    -evet.

    + onur'u tanıyor musun?
    - kıvırcık olan mı?

    ne güzel söylemiş mark twain..
    "gerçek ayakkabılarını giyene kadar, yalan dünyayı 3 kere dolaşır."