hesabın var mı? giriş yap

  • ttnet'in yeni reklamında kullandığı slogan. sanırım "daha fazlasını vermeyeceğiz, bununla yetinin" gibi bir anlamı var.

  • rating:bir dakika başına düşen ortalama izleyici sayısı
    share:belirli bir tv kanalının bir program veya zaman diliminde toplam izlenmeden elde ettiği pay
    reach: bir program veya zaman diliminin en az bir dakikasını seyretmiş izleyicilerin evrene oranı
    exclusıve reach: bir programın veya zaman diliminin en az bir dakikasını seyretmiş bu süre içinde başka hiçbir kanalı seyretmemiş izleyicilerin evrene oranı
    receptıon share:bır kanalın yayın yaptığı süre boyunca elde ettiği
    toplam izleme oranının % kaçının bir program veya zaman aralığından elde ettiğini gösterir.
    emıssıon share:bir kanalın bir programa toplam yayın süresinden ne oranda zaman ayırdığını gösterir.
    alpha coeffıcıent:programa yapılan zaman yatırımı ile programın tüm güne oranla elde ettiği izleme oranını karşılaştırıp programın kanalın o gün yaptığı programlara oranla başarısını gösterir.
    beta coeffıcıent:programın tüm gün elde edilen izlenme oranına katkısı ile
    program süresi boyunca tüm kanalların o zaman aralığında elde ettikleri ratingin tüm gün elde edilen izlenme oranına katkısı.programın diğer kanallara oranla ne kadar başarılı olduğunu belirler.
    adhesıon:program izleyicilerinin ne kadarının hedef kitleyi oluşturduğunu belirler.hedef kitledeki izleyici oranını evrendeki izleyici oranıyla karşılaştırır.
    affınıty endeksi:adhesion'ın hedef kitlenin evrendeki oranına karşılaştırılması ile elde edilir.programın hangi hedef kitleye hitap ettiği bulunur.

  • - tayyar içimde o kadar strong bir presence var ki anlatamam.
    - sıçarsan geçer hayatım...
    - nasıl yani!?...
    - sıç anlarsın...

  • ürünlerin türkiye’de çıkanı ile yurtdışındaki çıkanı arasında fark olmasından kaynaklanabilecek durum. gıda dedektifi instagram hesabında bahsi geçmişti bu konunun bir kaç kez. ingiltere’de bol sütlü, bol vitaminli, az şekerli ürünün türkiye’de piyasaya sürülen versiyonu az sütlü, vitamini azalmış ve glikoz şekeri ve diğer sakat içerikleri dayadıkları ürün oluyor.

  • 6 kişi toplanmadan ve aşı olacağını teyit etmeden aşıyı açmamanın bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum. her seferinde insanlar gelmeden aşıyı hazırlıyor ve sonra da kullanılmaz hale getiriyorsanız, kusura bakmayın ama biraz aptallık sizde de var sanki.

  • erdoğan'ın kılıçdaroğlu karşısında 35.4 alırken mansur yavaş karşısında 41.4 alması bu güne kadar yapılmış en başarısız manipülasyon denemesidir.

  • 1 tl ile aslen 8 kişi doyar.
    diadan alınacak 47 kuruşluk iki paket makarna bu işin hakkından gelebilir.
    lakin asıl maharet, pişirme imkanı olmadan 1 lira ile doymaksa şöyle yapılması gereklidir;

    70 kuruşa ekmek satan bakkala gidilir. yarım ekmek kaşar istiyorum denilir.
    bakkal, ekmek dolabından bir tane ekmek çıkartıp ikiye böler (35 kuruş)
    bakkal amca taze kaşarı ekmeğin yanında kesmeye başlar.. (buraya pür dikkat verilmesi gerekir. püf nokta burada)

    ilk dilim normal açıda kesilip ikinci dilime geçildiğinde "dur la duur ahheaaoo!!" diye canhıraşca bağrılarak bakkalda endişe ve korku yaratılır. böylelikle ikinci kaşar diliminin yarıdan sonrasının zar gibi ince kesilmesi sağlanır.

    şimdi elimizde bir tam dilim kaşar bir de yarısı zar gibi ince kesilinmiş kaşarımsımız var. totalde 60 kuruşa falan denk geliyor.

    bakkal amcaya rica edip eldeki kaşarları bıçakla kokoreç gibi doğrayıp ekmeğin her tarafına yaymasını istersek bu iş oldu gibi
    böylelikle 1 liralık kaşar ekmek hazırdır efem.
    afiyet olsun.