hesabın var mı? giriş yap

  • görünüşe bakılırsa ne hava araçları ne de bu hava araçlarını durdurabilecek silahları var. basit bir hava saldırısı videodaki tüm yamyamları ortadan kaldırmaya yetebilir.

  • keşmir için değer mi? diye soruyor bazı arkadaşlar. bize göre değmez bir anlamı olmayabilir. ama durum pakistan'ın kırmızı çizgisi. keşmir'in %90'ı müslümandır. haliyle bu ülke müslümanlık için ayrıldı hindistan devletinden. referandum sonuçlarında da halk pakistan'ı seçti ama o zaman ki keşmir bölge prensi katılım hakkını hindistan devletinden kullandığı için sorunlar çıktı. özellikle hindistan'ın keşmir bölge komple müslüman bir toplum olduğunu giden arkadaşlarımdan duymuştum. sonuç olarak insanız kan dökülmesi hoşumuza gitmez.

    bilmeyenler için keşmir sorunu:

    ingiltere 1947'de hindistan'dan çekilirken, prenslik şeklinde yönetilen keşmir'i hindistan ya da pakistan ile birleşme konusunda serbest bıraktı. nüfusunun yüzde 90'ı müslüman olan keşmir halkı 1947'de pakistan'a katılmaktan yana tavır alsa da dönemin prensi hindistan ile birleşmeye karar verdi. karara müslüman keşmir halkı karşı çıktı. pakistan ve hindistan'ın bölgeye asker göndermesi üzerine de taraflar 1947'de ilk kez savaştı. iki ülke arasında yine aynı nedenle 1965 ve 1999'da da savaş çıktı.

    keşmir'in yüzde 45'i hindistan'ın, yüzde 35'i pakistan'ın kontrolünde bulunuyor. bölgenin yüzde 20'sine ise çin hakim durumda. hindistan ele geçirdiği bölgeleri "cammu keşmir" eyaleti adı altında kendine bağladı. cammu keşmir, halen hindistan'da müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu tek eyalet olma özelliği taşıyor. pakistan ise kendi kontrolü altındaki keşmir'e "azad keşmir (bağımsız keşmir)" ve "gilgit baltistan" adıyla iki özerk bölge statüsü verdi.

    birleşmiş milletler güvenlik konseyi (bmgk), 1948'den itibaren aldığı kararlarla keşmir'in askerden arındırılmasını ve geleceğinin halkoyuyla belirlenmesini öngördü. hindistan halk oylamasına sıcak bakmazken, pakistan ise bmgk kararlarının uygulanmasını istiyor

    (bkz:http://m.haber7.com/…ani-vurdu-pakistan-cevap-verdi )

  • ben vatandaşlığı vereyim, 250 bin doları bana versinler. madem türk vatandaşı olmanın bedeli bu, 250 bin'e de satılıyor olabilmeli.

  • oradaki olaylar galaya ait değil döneme aittir. film galası falan deyip durumu açıklayamazsınız. bulunulan yerden bağımsız tipik dönemin özellikleri... şu andaki bütün dizileri toplasanız yapılamayan hükümet zam ekonomi eleştirileri sadece bizimkiler dizisinde yapılabilirdi mesela... olacak o kadar'dan bahsetmiyorum bile... daha mutlu muyduk o zamanlar bilemiyorum ama dışsal değil içsel baskımız vardı. bir şeyi yapacaksak biri bir şey diye değil ayıp diye yapmazdık...

    (bkz: 90'lı yıllar)

  • amerikalı astronotlar uzaya gittiklerinde, ellerindeki tükenmez kalemin mürekkebinin yerçekimsiz ortam dolayısıyla aşağıya doğru akmadığını ve haliyle kalemi kullanamadıklarını merkezlerine bildirirler. bilimadamları yüksek maliyetli, son derece teknolojik, uzayda bile yazabilen bir kalem icad ederler.
    ruslar kurşun kalem kullanır.

    edit: vsop sağolsun bilgilendirdi. kolpaymış hikaye.

  • ahahahaha, lan zaytung sandım değilmiş. olaya bak:

    "aracını sattığı kişiler tarafından dolandırılan imam azmi koç’un “hem dolandırıcı hem hırsız hem de serbest dolaşıyorlar” sözü, “cumhurbaşkanı’na hakaret” zannedilip şikayet edildi. hakkında soruşturma açılan koç, savunması alınmadan meslekten atıldı."

    link

    emin olamadım iyi baktım

    not: başlığı kırpmak zorunda kaldım biraz.

  • kendisini, 250 gramın peşinde olduğu için mezhep değiştiren ve kendi kilisesini kurarak (bkz: anglikan) katolikten çıkan sapkın, cani ve zikine düşkün kişi olarak nitelemek magazincilik yapmaktır. bu adamın ziki sayesinde ingiltere'de modernleşmenin en önemli adımı atılabilmiştir. yine bu zik sayesinde dinin devlet üzerindeki tahakkümüne son vermiş ve doğu roma imparatorlarına benzer bir şekilde devletin-kralın din üzerindeki hakimiyeti sağlanmıştır. katolik kilisesinin ekonomik, syasi ve hatta sosyal etkisi kırılmaya başlanmıştır. bunun uzun vadeli etkileri rönesans, reform, endüstri devrimi, aydınlanma çağı, laisizm, halk-millet egemenliği vs her yerde görülecektir. kısacası modern avrupa medeniyetinin temelleri kısmen de olsa henry 8'in ziki sayesinde atılmıştır.

  • mamak komple ilce olarak dugun salonudur. sezon acildiginda evinizin bir balkonundan kasap havasi bir balkonundan cifte telli diger bir balkonundan ise damat halayıni görebilirsiniz. dugun yapacak yer yokmuş. peh. at iki masa sandelye sokaga kim bilecek mk. bir de seçim şarkısının hoparlörleri yirtarcasina fırladıgi sikindirik seçim arabaları. vallaha tam şenlik alani.

    (bkz: sene 2015)

    debe editi: (bkz: minik gülce için yardım kampanyası)