• **
    herkesin hayatının belirli duygusal veya tarihsel dönemlerinde dinlediği ve ileriki tarihlerde dinlendiğinde dinlenmiş oldugu dönemi veya o dönemin insanın kafasındaki simgeyi hatırlatan şarkılardır.. bu hatırlanan evreler ebeveyn modeli "aaaaaaaah gençlik ah" *daki gibi uzun bi donem olabileceği gibi daha kısa dönemler de olabilir..
  • insanı bir anda öğrencilik günlerine, askerliğine, yaşadığı farklı şehirlere ya da ülkelere, farklı sevgililerine götüren şarkılardır.
  • (bkz: sarkilarla zaman yolculugu)
    gerçek anlamda bir zaman yolculuğu hayal olduğunu düşündüğüm için tek mantıklı ve yerine göre zevkli olanı budur herhalde.her ruh haliyle farklı şarkılar dinlenir.o an ki duygu düşünce ve ruh haline göre ritme sözlere sahip parçalar.öyle şarkılarda vardır ki dost gibi ne zaman dinlenirse dinlensin iyi gelir.sanki dertleşir gibi her şeyin yolunda olduğunu anlatacak bahanler bulabilir bu şarkılar her daim.arka arkaya defalarca dinlenir...
    bir de kötü duygulara tercüman olan şarkılar vardır ki bir süre sonra artık vucut bu sarkilarla o an ki duyguları bir koşar.ne zaman o şarkı çalmaya başlasa neşeli olsak bile o günlere geri döner insan, o anları yaşar gene aklı...yeri geldiğinde iyi günlere yeri geldiğinde kötü günlere... bazen de özellikle bazı şarkılardan kaçılır çünkü içinden zor kurtulduğumuz bir bunalıma geri sürükler insanı,geri dönülmek istenmez pek o anlara. güzel günleri şarkılarla yad etmek kolaydır,iyi anılarda yolculuk kötülerine cesaret istemez.güçlü olunduğu kadar gezer insan geçmişinde,şarkılarla.gözler kapatilir müzik seti açılır kaset ileri sararken insan hayatı geriye sarar..
  • sozkonusu donemlerin insanin ustunde biraktigi etkiyle paralel olarak en sonunda d diskine format atmaya neden olabilecek sarkilardir. tavsiyem sarkilarin hepsini tuketmemenizdir.
  • bir zaman sonra farkedersiniz ki playlistinizde kalmamış anısı olmayan, 'sadece benim' diyebileceğiniz şarkı. en sevdiklerinizi paylaşmış anılara ortak etmişsiniz yada en başta listeye anılarla beraber eklemişsiniz. ve her shuffleda yeni gelen şarkı sizi 'gecmiş zaman olur ki' hallerine sokunca yorgunlugunuzu farkedersiniz, yok bir daha sarkı falan paylaşmak dersiniz, kabugu çekersiniz etrafınıza.
  • illa ki sevgiliyi hatırlatması hüzünlendirmesi gerekmez bu $arkıların.

    mesela sean paul/get busy çalınca sabah ak$am evi boyadığım günler, queen/39 çalınca üçüncü sınıftaki hallerim, 2pac/california love çalınca da çeviri yaptığım günler gelir aklıma.
  • yüksel uzel söylüyodu galiba aynı çatı altında aşkımız bir yalanmış diye bişiydi.adını bile hatırlamıyorum ve bana ne hatırlatması gerektiğini de ama varmış böyle bi dönemim demek ki...
  • bunların illa ki hüzünlü şarkılar olması gerekmez. genellikle ilk kez dinlenmiş ve etkisi altına girildikten sonra minimum 500 kere dinlenmiştir her biri. mesela tarkandan dudu dudu bile bu şarkılardan birisi olabilir*.
hesabın var mı? giriş yap