• baş rollerini jonathan rhys meyers ve natalia vodianovanın paylaşacağı, 2012 de vizyona girecek olan; merakla beklediğim, romantik - dram türünde bir film... johnny reyis varsa düşünülmeden izlenir.

    http://www.imdb.com/title/tt0810772/

    edit: ukteyi doldurmuşum.
  • albert cohen'in "efendinin güzeli" adıyla türkçeye çevrilmiş romanı.
  • okurken bu kadar sıkıldığım, bu denli gereksiz uzatılmış bir başka romanla daha karşılaşmadım.
    fransız akademisi büyük roman ödülü alması, dil açısından bir çok eleştirmen tarafından övgülere boğulmasına kanıp okumaya başladığım andan bitene kadar verdiğim paraya ah vah ettim.

    --- spoiler ---

    özellikle ariane'nin solal'ı beklerken yaptığı hazırlıkların anlatıldığı uzun bir kısım var ki böylesine gereksiz bir bölüm okuyucuya küfür etmekten başka bir şey değildir. tamam romana biraz hacim vermek için bazen uzatmak gerekir ama bu kadar abartılması adeta okuyucunun zekasına hakarettir.

    --- spoiler ---

    tabi tümüyle boş bir roman denemez. özellikle kadın-erkek ilişkileri ve cemiyet hayatında yükselmek için insanların kurmak zorunda oldukları samimiyetsiz ilişkiler üzerine yapılan mizahi anlatımı ile pekala kaliteli denebilecek bir roman aslında. ama ne olursa olsun bütününe bakıldığında çoğu kısmı zaman kaybından ibaret denilebilir.
    okunmalı mı? bilemiyorum. ama sanırım recep tayyip erdoğan'a ilk defa hak verdim. özeti okunsa kafi.
    kitap okumuyorum. değişik kitapların özetini okuyorum.
hesabın var mı? giriş yap