• gönülden inandığım hakikat.

    hepimizin evinde hayatlarımızın bir döneminde olmuştur ya florasan, ya beyaz ışık saçan ampullerden. fakat hakikat şu ki, bu ışıklar korkunç varoş duruyor arkadaş.

    koridordan baktığında kapının dışında bırakılmış ve arka kısmı basılmaktan ezilmiş bir ayakkabının beyaz ışıkla dansını izliyorsunuz. arkadan otomatik olarak kibariye'den annem şarkısı çalıyor lan benim kafamda.

    ev dediğin ayaklı lambalarla loş bir ortama bürünmeli, ne o öyle kerane kandili gibi aq. her an kapıdan gözlemeci memeli bir teyze gelip börek açacakmış gibi hissediyorum.

    yapmayın rica ediyorum.

    edit : arkadaşlar varoş maddi durumdan bağımsız bir hale evrilmeye başlayan bir kavram. şehirleşmeye, şehir içinde yaşama kültürüne sahip olamayan insan bir nevi. barizdir ki varlıklı insanların da varoş olduğu yaygındır. metroda birisi inmeden binmeye çalışmak, kapının önünde ayakkabı bırakmak, çamaşırları aşağıdaki komşunun camlarını mahvedecek şekilde asmak, parasının lafını ağzından düşürmeyip kenar köşe semtlerde yoksul insanlara böbürlene böbürlene bunları gösteren ( bir nevi takım elbisesinin altında beyaz çorapla dolaşan klişevari eleman) insanlardır. ve evet, bu insanlar daha ağır ithamları hakediyorlar.
  • varoşluk belirtisi midir orasını bilemem fakat beni oldukça fazla rahatsız eder beyaz ışık.

    hastane ışığıdır bir kere. göz yorar.

    dimerli , loş sarı ışık nerede , beyaz ışık nerede.

    -köylüler ya-
  • başıma bir şey gelmeyecekse benim sevdiğim ışıktır. sonradan değişir mi bu görüşüm bilyorum ama evde ders çalışırken veya bilgisayarla ilgilenirken sarı ışık karanlık hissi yaratıyor bende daha çok gözümü yorduğunu hissediyorum. özellikle ders çalışırken sarı ışık rahatsızlık hissi yaratıyor bende.

    tanım: ders çalışırken beni daha rahat hissettiren ışıktır.
  • bu konuda hayvani tepkiler alan birisi olarak ben de tam tersi sarı ışığın verdiği kıraathane havasına kıl olduğum için avizede beyaz ışık kullanıyorum. köşe lambaları vs sarı olabiliyor da, avizede sarı yok abi. beni aşırı bunaltıyor.

    not: varoşum.
  • beyaz ışık moonlight, sarı ışık daylight olarak adlandırılır. insan gözü güneş ışığına alışık olduğundan sarı ışık kullanmak daha sağlıklıdır.
  • tamam floresan lambalar rahatsız ediyor ama güzel bir led aydınlatma hem beyazdır hem az yakar hem de çok rahatsız etmez.
  • tasarruflu ampulun sarısını almaya iter. biraz param çok olsa ampule geçerim ama çok değil.

    beyaz ışık iğrençtir.
  • geceleri evinizi berber dükkanı ya da ameliyathane olarak kullanmıyorsanız beyaz ışık kullanmayın. beyaz ışık fokustur, çalışma ışığıdır. ev ortamı için uygun değildir.

    varoş denmesi şuradan kaynaklı: eskiden normal sarı ampüllere göre beyaz floresan lambalar tüketim açısından çok daha ekonomikti (şimdi bu fark kalktı, ampul şeklinde floresanlar ve ledler var ve aşağı yukarı aynı fiyattalar). bu yüzden dar gelirli kesim daha yoğunluklu olarak beyaz ışık kullanmaya başladı. bu alışkanık hala devam etmektedir, dar gelirli semtlerdeki evlerin ışıkları bembeyazdır.

    ama artık gerek yok, ben seviyorum diye cahillik etmeyin, gözünüzü ve beyninizi yormayın. iphone bile gece bir saatten sonra otomatik olarak ışığını sıcak renge çeviriyor.
hesabın var mı? giriş yap