• filmde ilişkilerin sevgi ve aşk üzerine kurulmaktan ziyade bireysel yarar ve tatminle kurulduğunu görebilirsiniz.

    kadın aşık olduğu adamdan bir çocuk dünyaya getiremeyeceğinin farkında ve bu nedenle ona aşık olan adamla bir evlilik sürdürme niyetinde.

    aşık olan adam dean ise aşkına karşılık bir gün kadının da kayıtsız kalamayacağını içten içe bekler vaziyette.

    en nihayetinde iki taraf için de yarar söz konusu. ilişkiyi bitiren ise yararlarda ortak paydada buluşulamaması. çünkü adamın kariyer sahibi ve kadının belki de dengi olmamasından ziyade kadının adama aşık olmayışı esas problem. aynı şekilde adam da bir türlü kadından beklediği aşkı göremiyor.

    uzun ömürlü ilişkilerin sırrı ise ortak yarar. belki acımasızca gelecektir bu ancak; romantize etmeden düşünüldüğünde haklılık payı da görülecektir.

    başarılı bir film olmuş. sevdim.
  • çok fazla film izledim ama bu film beni nedense bu hayatta en çok etkileyen film diyebilirim -incendies ten bile çok! neden derseniz bilmiyorum, anlatamam ama böyle çok içerde bişeylere dokundu.
    ryan gosling in abartısız oyunculuğunun da etkisi çok tabii, bu filmle gosling benim gözümde en iyi erkek oyuncu olmuştur.

    --- spoiler ---

    hepimiz çıkarlarımız için aşkı yüzünden
    çaresiz birini kullanıp çıkarlarımız uyuşmadığında onu suçlamak, fırlatıp atmak meyline sahip değil miyiz?
    --- spoiler ---

    çok güzel film, çok...
  • aşkla ilgili söyleyeceği her şeyi baştan açık açık söylemiş film. dean nakliyat şirketinde işe başladığında zenci abimize erkeklerin neden kadınlardan daha romantik olduğunu anlatıyor. çok da makul nedenler sunuyor. ona göre erkekler evleneceği kadını buldu mu tamam der. bu o. ama kadınlar evlenmek için iyi maaşı olan ve aldatmayan erkekleri tercih eder.

    kadınlarda tamam aradığım erkeği buldum mentalitesi yok, aramam gereken erkeği buldum mentalitesi var.

    filmin geri kalanı bunu irdeliyor. eğer erkek evleneceği kadını bulduysa ve kadın bu erkeği makul bulursa nasıl bir ilişki ortaya çıkar.

    flashbackler sayesinde karakterlerin geçmişini öğreniyoruz. ilişkilerini sağlam bir şekilde canlandırıyoruz. başarılı oyunculuklar da işi kolaylaştırıyor tabii.

    şimdiki zamana gelince nelerin değiştiğine tanık oluyoruz. bence blue valentine filminde anlatılan hikaye uçuk değil aksine etrafımızda sıklıkla gördüğümüz bir ilişki kalıbı. tabi ki amerikanvari ekstem koşullardan bahsetmiyorum.

    filmi izlemeye devam ettikçe böyle bir ilişkinin sonu ne olurun cevabını alıyorsunuz. cevap bence oldukça tatmin ediciydi.

    sonuçta güzel bir film. izlenir.
  • insanların sadece olmak istemediği şeyleri sadece canları istediği için olduktan sonra ne hale geldiklerini görmek için izlenilesi bir film. 2010'da izlemek için hafızaya almıştım ki ne fragmanı ne de izleyen birinden dinledim, izledim. kafamda oluşturduğum kurgu vs. aynısı çıkmasının yanı sıra bünyenin kaldıraması için doğru zamanda izlemek şart.

    zorla mutluluk olmuyor veya kendi mutluluğunuz bir başkasının mutsuzluğu olabiliyor. bu daha çok kişisel alanlar, zevkler ve ortak paydada buluşma gibi çiftlerin hayat detaylarını, birbirlerini önemsemelerini içeriyor.

    hayatlar çok basit ama bunu yaşamak ve paylaşmak asıl sıkıntımız haline geldiği çok net ortada.
  • insan ilişkilerinde sağlıklı bir bağ kuramamış bünyelere ders anlatır gibi inceden inceye ne yapılmaması gerektiğini haykıran bir filmdir. aşk filmi, buram buram romantizm kokar demeden sakin bir kafa ile önyargısız bir şekilde, filmi izlediğinizde aslında o kadar da uzaklarda yaşanmayan olguları özel bir konu etrafında verildiğini göreceksiniz.
  • cindy karakterinin kaşarın önde gideni olduğu film. evet filmin temelinde cindy'nin kaşarlıkları var.

    --- spoiler ---

    dean, yani ryan gosling'ciğim senin başkasından olan çocuğunu kendi çocuğu gibi sevsin, küçük ailesi için küçük mutluluklar yaratmaya çalışsın, seni çok sevsin, sen git zamanında sana tam bir öküz gibi davranan eski sevgilini gördükten sonra zavallı adamcağızı sepetle. sana her şey müstehak kızım. boşuna yalandan göz yaşı dökme. seyirci her şeyi anladı.
    --- spoiler ---
  • kaçak ve korkak gülümsemeleriyle michelle williams'ın parladığı film. bir insan bir role bu kadar yakışır gerçekten.
  • bu film için en doğru tanım tek kelime ile sarsıcı olmalı.
    gözyaşlarım içimde düğümlenip kalmıştı bittiğinde. cindy'e mi küfredeyim yoksa dean'a mi olmayacak bir yola böylesine gözü kara girdiği için mi kızayım bilememiştim.

    --- spoiler ---

    film, o amerikan rüyasından çok çok uzakta, klasik bir aşk filmi değil gerçek bir aşk filmi. sevgi eksikliği hisseden çok seven erkeğin zamanla nasıl hırçınlaştığını görüyoruz. kendisinden olmayan çocuk için, aklı her zaman geride kalmış cindy için nasıl düşünüp nasıl çırpındığı izliyoruz. tabi gosling yine döktürmüş ara not olarak söylemek gerekirse.

    cindy için baba problemleri vardı deyip geçemiyorum maalesef düzelebilir uğraşabilirdi. yapmadı çünkü bencildi. istemedi bile bence sadece ayak uydurdu, gerçekten sevdiğini bile düşünmüyorum. çünkü sevgisini, bağını hunharca kullanabileceği dean vardı karşısında. başka kimse onu öyle sevmeyecekti biliyordu.

    bu filmde koşulsuz dediğimiz o sevginin zamanla nasıl tükendiğine de şahit oluyoruz. dean sahipleniyor, güzel öpüyor, güzel seviyordu fakat sonraları hatalar yaptı özürler dilemeye başladı sevgisinin karşısında aldığı sevgi onu tatmin etmedi yıllar geçtikçe ve kızdı hem kendine hem de cindy'e.

    --- spoiler ---

    duygular ne olursa olsun, ne kadar yoğun yaşanırsa yaşansın tükendiğinin kanıtı mıdır bu film bilmiyorum. cindy de böylesine aşık olsaydı dean'e sonları ne olacaktı?
  • o kadar gerçek ki izlediğimde
    “aynı eski ben” dediğim anlar vardı ve birisi vardı ki bildiğin direkt “bendim lan bu” etkisi yarattı:

    --- spoiler ---

    dean cindy ile hastanede tartışırken “erkek olmakla ne ilgisi var bunun” demesiyle “tamam erkek mi olmamı istiyorsun” dedikten sonra etrafı dağıtıp “piç” olmaya çalışması beni yıktı geçti.
    çünkü o bendim.

    masaya yumruk atmadığım için ya da yolda sürüklemediğim için “erkek olmadığımı” iddia eden bir “cindy” de bende vardı.
    sonra ben olmasını istediği “erkeğin” daha beterini yaptım.pişman değilim.

    cindy orospudur.
    --- spoiler ---
  • üzülerek beni pek de etkilemeyen film
hesabın var mı? giriş yap