• fransizca "iyi yolculuklar" anlamina gelen duydukca midemi bulandiran kelimeler obegi.. (bkz: ava)
  • alfred hitchcock'un 1944'te ingiliz istihbarat bakanligi icin cektigi ve fransizlara destek vermeyi amaclayan iki kisa filmden biri. digeri icin (bkz: aventure malgache)
  • çok güzel bir deichkind parçasıdır...nina ile yapılan ortak çalışma işe yaramıştır..
  • oyuncu kadrosuyla hakikaten göz dolduran film. fransızların her bünyeye hitap etmeyecek espri anlayışı dışında oldukça sürükleyici ve iyi çekilmiş bir filmdi. özellikle isabelle adjaninin birbiri üstüne yediği naneleri ve yvan attalı seyretmek çok keyifli. filmdeki ikinci dünya savaşı dönemi ise ironik yaklaşımlar nedeniyle dramatik olmaktan çıkıp, muzip denilebilecek raddeye gelmiş, ancak bu "her şeyin mizahı yapılır boku da çıkartılır" anlamında değil de daha çok "bizim olayımız bu değildir, arka plana onu da koyduk filmin genel alaycı havasından da ayrı tutacak değiliz" anlamında olduğundan rahatsız etmiyor.
  • film boyunca korunan ve almanlardan saklanan damacanalar dolusu suyun -afedersiniz ama- am suyu olduğunu hayal ettim hep. zira almanlar fransaya bi güzel tecavüz etmeye geliyordu.
  • son dönemdeki güzel filmlerden. bir fransız filmi için fazla sürükleyici, sonuna kadar ilgiyle izlenebiliyor. benim için hepsinden önemlisi virginie ledoyen'in ne kadar da güzel bir hatun olduğunu yeniden gösteren bir film olmuş. hiç de isabelle'in gölgesinde kalmamış, oynadığı karakter de daha sağlam zaten, aferim ona...
  • evet evet olmuş bu.

    fransızlar sonunda bu işi oturtmuş. fransızların izlenebilir film yapabildiklerinin kanıtlarından.
    amélie'den sonra izlediğim en iyi fransız filmi.

    çekimleri, kurgusu, senaryosu, oyunculuğu, geçtiği dönemi yansıtması hepsi kusursuz. filmin akıcılığına ise diyecek yok.

    film aslında ikinci dünya savaşı başlangıcında fransa'da yaşanılan zorluklar ve gariplikleri inceliyor.
    bunu komedi, macera ve romantizmi harmanlayarak vermesi ise filmin güzelliğine tuz biber ekiyor.

    filmin konusuna gelirsek:

    frédéric* kendi halinde, yazarlıkla uğraşan bir gençtir. ezelden beri aşık olduğu film yıldızı viviane`*adına bir cinayeti üstlenir, hapise düşer. viviane kendini korumak için dönemim içişleri bakanı jean-etienne bouford* ile kırıştırmaya başlar. böylece fransa'nın başından geçen her türlü olay çaktırmadan seyirciye anlatılmış olur. filmimiz ikinci dünya savaşı sırasında geçiyorya; frédéric paris'in boşaltılması sırasında raoul* adındaki bir suçluyla hapisten kaçmayı başarır. elit tabakanın bordeaux'ya kaçtığını öğrenir ve viviane'ın peşinden gider. yolculuk sırasında college de france'da asistan olan camille* ve profesörü ile tanışır. camille'in tek amacı profösörü ve keşfettiği ağır suyu ülke dışına çıkartarak, almanların eline geçmesini engellemektir.

    bağımsız birçok hikaye gibi görünse de filmin sonunda bu hikayeler birbirine bağlanıp, bir şekilde sona eriyor. aslında film için fransa'nın zor dönemleri sokuşturulmuş, o brother where art thou tadında bir yol filmi denebilir.
  • fragmani nin www.nevarneyok.com/sinema/gosterimde.asp den izlenebilinecegi film.
  • izleyici üzerinde isabelle adjani'yi yediği onca b.ktan sonra dövme, hatta adjani'yi bizzat bacaklarından tutup filmdeki alman casusun kafasına vurma isteği uyandıran film
  • 1½ oz. vodka
    1 oz. galliano
    1 oz. apricot brandy
    3 oz. orange juice
    2 oz. pineapple juice 'dan olusan kokteylin ismi.
hesabın var mı? giriş yap