• gayet keyifli bir discovery channel yarismasi.

    efendim, konsepti kisaca aciklamak gerekirse

    * elimizde digerlerinden farkli durmayan bir taksi var
    * bu taksinin soforu ayni zamanda yarismanin sunucusu
    * yarismacilar ise, farkinda olmayan bu taksiye binen yolcular.
    * yarismanin suresi ise binilen noktadan gidilen noktaya kadar olan sure.

    yarisma ozunde basit bir "soru - cevap" yarismasi. bu tur yarismalarda sikca rastlanan "yardimlar" cash cab'de de yer almakta; bunlardan biri cep telefonuyla bir yakini aramak iken, digeri taksiyi saga cekip, yoldan gecen herhangi birine soru yoneltmek.

    isin keyifli kismi ise, x noktasindan y noktasina giden bu yolcunun, 3. yanlis cevabi sonunda yolun kenarinda indirilmesi. lakin sunucu arkadas boyle indirilen bir yasli teyzeyi ugurladiktan sonra "merak etmeyin, baska bir taksi cagirdik bile" gibisinden bir seyler soyledi.

    netice itibariyle keyifli bir program; en azindan degisik.

    yakinda turkiye'ye gelebilir diyecegim, lakin bizim trafigi uc asagi bes yukari bilen herkes gibi, ben de olacaklardan simdiden urperirim. neme lazim, bu yarisma da gelmeyiversin...

    (bkz: cash cab'de sunucunun kafasina levye yemesi)
  • sunucuyla yari$macinin saatlerce bon bon baki$malari gibi insani trivia yari$malarindan sogutan gereksizlikler icermedigi icin izlemesi oldukca keyifli. ayni zamanda komedyen olan surucu/sunucunun "you're in cash cab! it's a tv game show that takes place right here in my taxi" demesi ile ba$layip kirmizi i$ikta durduklarinda (denk gelirse) "red light chaaaaaaallaaaaaaaange" diye bogurmesiyle devam eder. eskiden red light challenge'da bildikleri soru kadar puan aliyordu yari$macilar. $imdi hepsini bilirlerse $250 aliyorlar. kriz cash cab'i de vurdu demek.

    eli bo$ donen bir suru yari$maci oldugu gibi arada bayagi iyi yari$macilar da cikiyor. 30-40 blokluk yolda 3200 dolar kazanani bile gordum.
  • abd, new york eyaletinde dolaşan bir takside çekilen discovery channel'da yayınlanan bir yarışma programı.

    sokaktan rastgele seçilen müşterilerin taksiye bindikten sonra taksinin tavanında rengarenk ışıkların yanmasıyla başlayan program, new york'ta bir hayli ün salmış. bazı müşterilerin sırf bu taksiyi yakalamak için van tipi taksilere binmeye çalıştıkları oluyormuş.
    yarışmacılara gidecekleri yere kadar geçen sürede sorulan sorulara ne kadar doğru cevap verirlerse o kadar para kazanırlar. çoğu yarışmada olduğu gibi üç canları vardır. canlar biterse, sürücü(sunucu) ben bailey müşterileri nazik bir şekilde taksiden atar. yarışmacıların iki jokeri vardır, telefonla sorma ve dışarıdan geçen birine sorma... telefonla sorma alışık olduğumuz bir şey fakat dışarıdan geçen adama soru sormak bir hayli garip oluyor. phd. li adama da denk gelebiliyorsun, homeless adama da. kısaca program taksiye binen adamdan para almak yerine, binen adama para veriyor.
    - taxi!! 34 west broadway st, please..
    - you're in cash cab!
    here we go...
  • kim milyoner olmak ister izledikten sonra moral bozan, insanı olduğundan daha cahil hissettiren yarışma. 100 dolarlık soruları kim milyoner olmak ister'in 60.000 liralık sorularından çok daha zor oluyor genelde. üç yanlış yapınca yolun ortasında indiriyorlar bir de, ayıp ediyorlar.
  • (bkz: cash cow)
  • discovery'de yayınlanan en gereksiz program. tamamen amerika sınırlarından çıkamamış bazı kültürel bilgi ve sorulardan oluşuyor. kanal her ne kadar da bunu türkçe dublaj yayınlasa da kelimesinden dahi bir sik anlamıyorsunuz.
  • geçenlerde berke isimli bir türk'ün de yarıştığı program.
  • izlerken çok nadir de olsa doğru cevabı bildiğimde, sanki 1000 dolar kazanmış gibi sevindiğim program.
hesabın var mı? giriş yap