• son 120 yılın en büyük yalanıdır. bu yalanı ortaya çıkarmak için yaptığım deneylerde gördüm ki, hararet falan almıyor çay. misal ağustos sıcağın tokatlarcasına yüzüme vurduğu saat 12.30 sularında koca bir semaver çay içtim asfaltın ortasında ama hararetimde en ufak bir azalma olmadı, bilakis, terden iç çamaşırlarımı değiştirmek zorunda kaldım. ulan belki bende bi' yamukluk vardır, dedim ve üst komşum rıfkı abi'ye de içirdim koca bir fincan çayı ama o da yarıya gelmeden, oy anam yandım, diyerek fırlattı kafama fincanı ben seğirtirken evime doğru. buradan da anlıyoruz ki, çay hararet falan almıyor. zira ben yanılmış olsam, rıfkı abi yanılmaz. rıfkı abi'nin de hararetinde bir eksilme olmamışsa eğer, ki gördüm, olmadı. bunca yıldır hep kandırıldık demektir. çok ayıp. çok üzülüyorum şu an.
  • insana nasıl olur da bu yalana koca bir ülke inanır dedirten yalandır. daha dün işyerinde önüme getirdiler çayı; oysa ki ben istememiştim. "al abicim bunu teşekkür ederim ama ben yazın içemiyorum" dedim. "aa neden ki? hararet alır" dedi eleman. ulan hararet almak ne demek? aldığım ilk yudumda kafamdan aşşağı ter boşalması hararet almak ise eyvallah. yazın 38 derece sıcağında üstüne bir de fokur fokur kaynayan çayı içip de serinleyen insan evladı varsa burdan bunun sırrını bana da açıklamasını bekliyorum. ben kahve insanıyım; her gün iki bardak içerim ama yazın onu da içmiyorum. şu an shakerıma bir tatlı kaşığı kahve biraz şeker ve buz gibi soğuk suyu koydum; çalkaladım ve içiyorum. hem ayıldım hem serinledim. çay içenlere allah kolaylık versin.

    (bkz: çayın aslında hararet mararet almaması)
  • dünyadaki en büyük yalan ve kandırmacadır. bandırma'da şu an içiyorum ve afakanlar bastı. kafamı sikeyim yoğurtlu köftenin üzerine adamın "çay alır mısın kardeş?" sözüne "eh alayım bari," demeyecektim.
  • sicak cayin vucuttaki sivi miktarina orani cok dusuk oldugu icin kendi isitmasi cok azdir. ancak terleme bezlerini tetikledigi icin vucudu terletir, ve vucut serinler, serinleme isinmanin uzerinde bir miktarda olacagi icin, vucut toplamda serinler.

    siz hissetmeseniz de iyidir, yarari olur.
  • yazın sıcağında, vücudun sıcaktan etkilenmiş ateşin yükseliyor, hararetin artıyor, derken bir bardak sıcak çay içiyorsun ve hararetin gidiyor. kesinlikle var böyle birşey.

    sıcağı sıcak ile yok ediyorsun, ateyizler bunu da açıklasın
  • yav arkadaş kimse bir şey dememiş. baya bilimsel açıklama kasan olmuş.

    bence bu yalan değil de, o çay da o çay değil.
  • fizikoda böyle öğretmiyorlar
  • myth busters tarafından incelenmesini talep ettiğim olay.
hesabın var mı? giriş yap