• şu sıralar ankara kulislerinde konuşulan bir konu.

    hatırlarsınız, geçen hafta başbakan recep tayyip erdoğan katıldığı bir televizyon programında evinin altındaki ofiste 'böcek' bulunduğunu söylemişti.

    bu söylentiyi daha evvelden işitip, geçen hafta birinci ağızdan doğrulandığını öğrenenlerin aklına hemen başka bir hadise takıldı.

    malum olduğu üzere, üç ay önce başbakan'ın tüm yakın korumaları apar topar değişmişti. değişiklik sırasında eski korumalarla yeni korumalar arasında tartışma çıkmış, eski korumaların ofisteki birtakım belgeyi yok etmeye çalıştığı iddia edilmişti. hatta söylenene göre eski koruma yenileri tarafından darp edilerek hastaneye kaldırılmıştı.

    http://www.sabah.com.tr/…nin-tum-korumalari-degisti

    bu olaydan sonra, hakimiyeti tamamen başbakan'a ait olan mit'in devreye gireceği, emniyet'e bağlı memurların görevden uzaklaştırılacağı konuşuldu. çünkü emniyet cemaat'in ağırlıkta olduğu bir birimken, mit, bizzat başbakan'ın adamlarından oluşuyordu.

    bu böcek hadisesi de ortaya çıkınca, başbakan isim vermeden cemaat'i eleştirmiş oldu. konuşma sırasında herkes 'derin yapılar'dan ergenekon'u kast ettiği düşünülüyordu ama cemaat'e yakın gazetelerin konuşma metnindeki bu ayrıntının hayli küçük verilmesi kafaları karıştırdı. yazılı ve görsel medyada durum böyleydi, hatta internet sitelerine göre böyle bir şey söylenmemişti bile.

    ankara'da kapılı kapılar ardında konuşulan cemaat - ak parti gerginliğinin arkasında 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu belirtiliyor. özellikle tübitak'ın göktürk-2 fırlatma sırasında cumhurbaşkanı abdullah gül'ü törene davet etmemesi de bir başka kırılma noktası.

    gerginliğin önümüzdeki aylarda, özellikle bu "dershane kapatılma" hadisesinin dilleneceği günlerde daha da kızışması bekleniyor. bu ihtimale karşı, başbakan'ın her haraketi cemaat tarafından bilinmesi gerektiği düşünülürken, cemaat'in bu gelişmelere karşı gizli dinlemelerle önlem aldığı konuşuluyor.
  • kendi adamlarını gizli gizli dinleyip röntgencilik yapmak da değişik bir fantazi olsa gerek diye düşündüren olaydır.
  • gitgide daha fazla dillendirilmeye başlayan komplo teorisi. ahmet şık da, aşağı yukarı ilk entry'de yazdığım şeyleri yazmış.

    http://www.birgun.net/…38&year=2012&month=12&day=25

    http://media.t24.com.tr/…zoom/birgun_2012-12-25.jpg
  • zerre kadar inanmadığım olay. tek amacı, ilkokul seviyesinde bir rasyonelleştirmedir; "bakınız sayın başbakan bile dinleniyor, kimin kimi dinlediği belli değil". halbuse kimin kimi dinlediğinin çok iyi bilindiği bir ülkedir bizimkisi.
  • ben açıktan dinlemeye dayanamıyorum bir de gizlice dinleyenler var. allah kolaylık versin ne diyeyim.
  • canlı yayında açıkladığına göre başbakana ciddi şekilde korku verendir.
  • gerçekse, akla ülkeyi kim yönetiyor sorusunu getiren durumdur.
  • cemaat üyesi üst düzey polislerin imam değişimi sırasında yaşadıkları iç çatışmada birbirlerini dinledikleri ve diğer sevmedikleri yeni imamı yabancı istihbarat örgütlerine ispiyonladıklarını duyuyoruz. tayyip ağamıza araları da bozulduğuna göre farkedilme riski yoksa kesinlikle yüzde yüz yapıyorlardır, ellerinden gelse yüzde yüz yaparlar. o tip konumlarda mücadelelerde yapmamak intihar olur, ahmaklıktır. ancak bu işlerde istihbarat kadar istihbarata karşı koyma diye bir koca faaliyet sahası var. tayyip kendisine bağlı (en azından yöneticisi ve bir grup sadık eleman) bir mit ile emniyet istihbarata karşı bilgi güvenliği sağlayamıyorsa işler yaş demektir.
hesabın var mı? giriş yap