• su kadarini soyleyeyim; doktor adaylarinin ortalama yasam beklentilerini 10 yil asagi ceken donemdir, yasamayan bilemez.
  • 12 hafta boyunca gastro,nefroloji,hematoloji,endokrin,romatoloji,immunoloji ve onkoloji derslerini aldiginiz,tip fakultesi hayatindaki en ic giciklatici,en psikopat,en karmasik,en sacma stajlarindan biri.evet amac ogrencilerin gercekten ogrenmesini saglamaktir*ancak nedendir bilinmez hocalarin %70 i sinava giren 5 ogrenciden 4 unu birakmaktadir.
    "cocum sana da bu sefer hep kardiyoloji sorulari denk geldi ama napalim..caktin maalesef.."sozleriyle odadan cikmaniz muhtemeldir.
    tip fakultesi ogrencilerinin istese de istemese de inek moduna gecmesi gereken,elindeki kitaplari hatim etmeye calisan aciz tip fakultesi ogrencilerinin hazin sonuyla bitmemesini umdugum stajdir ne yazik ki.
    (bkz: omrumu yedin)
    (bkz: serhat bor)
  • tıp öğrencisinin "tıpla ilgili bildiği tek şeyin hiçbir şey bilmediği" gerçeğini kavradığı stajdır.everest'e tırmanmak, cebelitarık'ı yüzerek geçmek gibi bir şeydir.sadece bunu yapan birçok amele tıp öğrencisi oldugundan gazete manşetlerine konu olmamaktır.yoksa dahiliye stajını geçen her insan manşet olmayı hak eder.
  • geçip kalmanın tamamen sınav jürisine yani şansa bağlı olduğu staj. iki ay boyunca çalışırsın herkesi bırakmasıyla nam salmış deli bi hocaya düşerseniz sınava gitmeseniz bile olur (*:gitmeyenler vardı), ya da sadece temel yerlere çalışırsınız ve bildiğiniz yerlerden gelir. peki diyelim sınava baştan çalışamadınız ve şimdi başlasam yetişmez diyerek büte bırakmayı düşünüyosunuz, düşünmeyin.anemiler, böbrek yetmezliği, diabet ve hipertansiyon bu konulara çok iyi çalışın. diğer soruları bilemezseniz de bunlardan kurtarma sorusu gelir, zaten ülkenin neredeyse tamamını ilgilendiren bu konuları da bilmeden sınava girmeyin bi zahmet.
  • hütf*'de 10 haftadır. gastro,hemato,nefro,endokrin,geriatri,romatoloji ve onkoloji ile sınırlı kalmayıp göğüs hastalıkları ve kardiyoloji konuları da dahildir. ortalama % 30 kalma oranı ile gelmiş geçmiş en zor staj ünvanını korumaktadır.
  • hütf'de istitastiklerin havada karada dondugu stajdır, yok yuzde yirminiz kalacak, yok cart yok curt.
    bir nevi hutf donem uc finali'ne tekrar sözlü olarak girmektir.
    sözlüde altıma sıçacagımdan korktugum stajdır.
  • başlayalı 6.5 hafta olmasına rağmen günden güne eriyip gitme, bi hayattan soğuma, bi kendini salak sanma, bi ben nasıl doktor olacam lan deme olaylarına girmenize sebep olabilecek tıp alanı..
    *
  • yorulmak ve sıkılmaktır. dahiliye stajında 10 hafta boyunca dönüşümlü olarak yorulur ve sıkılırsınız.
  • dahiliye yoğun bakımın ölüm ile hayat arasında bir köprü olduğunu ögrendiğim,her gün 10 hastanın en az üçününöldüğünü gördüğüm hastanede en cok iş yapılan ve çok en az sonuç alınan bölüm oldugunu ögrendiğim stajdır
hesabın var mı? giriş yap