• peter hedges'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği 2007'de vizyona girecek film
  • steve carell ve juliette binoche ikilisinden hafif bir film.
  • gerçek hayattan çok şey yakalayabileceğimiz; hüngür hüngür ağlatan*, güldüren, utandıran, umutlandıran; gerçekten çok fazla beğendiğim harika bir film.
  • uzun zamandır en çok güldüğüm, en çok ağladığım film. insanda evlenip bi sürü çocuk yapma, koskocaman bi aile olma isteği uyandıran film. steve carelle -bir iki sahnede michael scott tadı verse de- yine yeni yeniden bayıldığım film. defalarca izleyeceğimden emin olduğum film...
  • uc cocuk babası bir adamın*, kutuphanede tanıstıgı ve asık oldugu kadının aslında kendi kardeşinin sevgilisi oldugunu ogrenmesini ve daha sonradan gelişen olayları anlatan komedi film.
  • steve carelli komik bir karakter olmaktan çıkarıp naif bir aile babası haline sokan film. konu olarak başka filmlerde işlenmiş olsa da, farklı bir soluk getiriyor ama sen arkadaşımın aşkısın olayına...
  • hem güzel bir romantik komedi, hem de güzel bir aile filmi olarak tanımlayabiliriz. çok sevdiği eşinin ölümünden sonra sarsılan ve genç kızlıklarını yaşayan üç kızını büyütmekte zorlanan steve carell gazetelerde insanlara güzin abla gibi öğütler veren bir yazar. filmin adı olan dan in real life onun gazetedeki köşesinin adı aslında. genel olarak kurallara bağlı, ahlakçı ve aileye önem veren yazılar yazarken ailesinin yanına tatile gittiğinde tanıştığı ve sonradan kardeşinin kız arkadaşı olduğunu öğrendiği juliette binoche aklını başında alıyor. birdenbire aşık olunca kendisi ile çok mücadele etmesine rağmen prensiplerine aykırı hareket etmeye başlıyor. aşık olunca başkalarına bol keseden verdiği öğütlerin ve kızlarına yaptığı baskının ne kadar saçma olduğunu görüyor.

    film boyunca aile ve aile değerleri yüceltiliyor. bütün aile eğlenirken dan kendi kendine azap çekiyor ve komik durumlara düşüyor. dan'ın aşık olduğunda ve kardeşinin kız arkadaşı olduğunu öğrendiğinde yaşadığı şaşkınlık ve bunu saklamaya çalışması,
    --- spoiler ---
    kızının yeni yetme sevgilisinden öğrendiği aşkla ilgili aforizmaları juliette binoche'ye kendi lafıymış gibi sattığı sahne çok komik.
    --- spoiler ---

    kahkahalarla gülüp, yerlere yatmıyorsunuz ancak hayatın içinden komik ve güzel bir film. herkese tavsiye edilir.
  • film bağımsız falan değil * dan in real life productions * focus features * touchstone pictures

    film aile filmi olarak sınıflandırılabilir. ayrıca emily blunt'in ne kadar taş bi hatun olduğunu gördük..
    senaryo hoş bence, klasik drama-romantik sularında seyrediyor, gitar soloları hoş bu arada.. toplum değerleri üzerine ilginç göndermeler var

    --- spoiler ---

    yetenek yarışmasında yapılan düet çok tatlıydı gerçekten. kötü hissettim gerçekten bi an:(

    --- spoiler ---
  • sürükleyici olmayan ve beni hayal kırıklığına uğratan filmdir.

    --- spoiler ---

    aile filmi olarak geçiyor bu film. ancak, esas oğlan kardeşinin sevgilisini ayartıyor ve olaylar gelişiyor. kardeşi, kızın arkasından gözyaşı dökerken, düğünde yeni sevgilisiyle dans etmeye başlar. bu nasıl bir saçmalıktır. bütün aile fertleri de durumu kabullenmiş. esas oğlanın, gazete de köşe yazarlığına kabul edilmesi de anlamsız olmuş. adam kabul ediyor, ben kendim okuduklarımı uygulayamıyorum diyor. buna rağmen iş teklifi kabul ediliyor. özetle, iki karakterin birbirine hissettikleri, ekrana iyi bir şekilde yansıtılamamış. ben bu filmde aşk göremedim.

    --- spoiler ---
  • aga bu ecnebilerin family union olayi yok mu? ha iste, o cok acayip bisi ya. hani diyosan biz de bir araya geliyoruz bayramda, seyranda (hassaten mangal basinda), ben daha hic bir bayramda boyle entrika yasandigini gormedim. surekli ovdugumuz harika aile iliskileri acaba o kadar da harika degil mi acaba?
hesabın var mı? giriş yap