• - allah kahretsin yine mi sarhoş geldin...yine mi!
    - le ada sahhillerinde beeakliyaarr
    - alkoliksin sen ayyaşsın!
    - ne ayyaşşı kızım ben deyüs...değüstr...destur...değüüü...
  • eminim yaptıkları iş çok zevklidir. eminim eğitimsiz sade vatandaşın alamadığı tatları alabiliyolardır. hatta aynı şarabı tadan iki ayrı eksperin, kulağa götünden sallamanın en güzel örneği gibi gelen benzetmeleri üç aşağı beş yukarı tutarlı oluyordur.

    iyi de yani şarabın özelliği ne, onu anlamıyorum. niye armut tadıcılığı değil de şarap tadıcılığı? bira?... neden şarap tadıcılığı seçkin bir uğraş ki? şaraplar pahalı şeyler diye mi?? analizi yapılabilecek çok fazla değişken var diye mi? hem çok farklı kombinasyon var ve hem de hepsi olasılıklar uzayında birbirine çok yakın duruyor, dolayısıyla eğitilmiş bir damak/dil birçok kombinasyonu ayırt edebilirken yoldan geçen vatandaş yapamıyor diye mi?

    ayran tadıcılığı da olsun. ayran eksperi de inek koyun keçi camış sütünü ayırdedebilsin. sütün makineyle mi yoksa elle mi sağıldığını tespit etsin. kullanılan yoğurt mayası hakkında ahkam kessin. hayvan yaylada mı otlamış yoksa bir tür tesiste mi, bi yudumda anlayıversin.

    -ve maşrapamızı burnumuza yaklaştırıyoruz. ohh, mis gibi koyun sütü kokuyor. kıvamına bakalım, köpüklü ve bardakta iz bırakmıyor. şimdi tadına bakalım. <<<hüüfffppp>>> <nam> <nam> <nam> evet... hafif buruk bir tat da var. ama belirgin olarak limon biraz da akçaağaç pekmezi. hmm, üç gün önce sağılmış süt. yalnız hayvanın sol arka ayak topallıyo, sütüne yansımış hepsi.
  • şarabı yapan gerizekalılar ne zaman yaptıklarını, içine ne koyduklarını falan etiketlere yazsalar bu degüstatörler de aç kalırdı herhalde.

    (bkz: düz adam)
  • sarap tadicisi anlamindaki yabanci kelime.
  • bir şarabın içinden duruma göre sümbül ve ayva, gerektiğinde böğürtlen ve akşam sefası, o da olmadı naftalin, yeşil elma ve ceviz kokusu, aroması alabilen insandır. (bkz: duruma göre şekile göre)
  • düpedüz sıvı olan bir şeyden* taneli, yuvarlak gibi sıfatlarla söz edebilen kimse. bir rivayete göre bunlar birbirlerini anlıyormuş*.
  • sigara içmemesi gereken, dominant gıdalarla beslenmeyen, tadım zamanı da parfüm, koku içeren maddeler kullanmaması gereken kişidir. koku hafızasın taze tutması adına devamlı koku egzersizleri yapması da önemlidir. ayrıca sanıldığı gibi bu insanlar sürekli sarhoş gezmezler. çünkü profesyonel bir tadımda şarap yutulmaz tükürülür.
  • bir yerde okuduğuma göre türkiye'de sadece beş kişinin icra ettiği, sırf kibirli karizması için bile yapılabilecek ( düşünsenize girdiğiniz muhabbette "hmm, cabernet sauvignon, sanırım bordeaux'dan, 1943 değil mi? " diye konuşmaya başlıyorsunuz, ortamdakilerin yarısı çekti gitti zaten ama kalanlar hayran ) aynı zamanda parasının da meslekteki kişi sayısının azlığından hiç de fena olmayacağını düşündüğüm değişik meslek. tek sorun tanıdıklar karşısında ailenizin zor anlar yaşaması olabilir. "oğlumuz ne iş yapıyor?" "ııı...şeyy..."
  • her zaman sarhos dolasanlar ve sarap aliskanligiyla asla sarhos olmayanlar olarak ikiye ayrilirlar.
  • ozel canak ya da kasiklari uzerine damlattiklari sarabin dallanmasindan yillanma miktarlarini anlayabilen insanlar.
hesabın var mı? giriş yap