• "yok ya deli misin hayatta olmaz imkanı yok manyaksın sen" gibi de cevaplanabilir... şimdiye kadar hepsine öyle demedik mi zaten?
  • dolar 8 tl olur. ama ne zaman? 22 eylül 2020 de 7,64 sonrasında 8 tl olabilir. her kuru o günün şartlarında değerlendirmek gerekiyor. 22 eylül'de dolar 20 tl olacak diyen olursa ona da oha nereden çıktı bu derim.
  • ülkenin yarısının 15 senedir başta abd olmak üzere israil, katar, fransa ve rusya'ya peşkeş çekilmiş olduğundan bihaber yarım akıllıların, doların yükselmesinin müsebbibi olan parti liderini yağlamaya devam etmesi neticesinde olabilecek durumdur.

    bunların babası 6. filo'yu kıble yapıp namaza dururken, dedeleri ingiliz götü yalamakla meşguldü. şu anki durumları ırsi yani, ağızları böyle alışmış..
  • maksimum 5 olur

    edit : 4-5 yazar arkadaşımızdan '' zuhaha xd '' tarzında mesajlar aldım .ben moraliniz bozulmasın diye böyle yazmıştım .
  • benim gibi düşünen birisi olduğuna sevindim. siyasi tavırları, global hareketleri ve üstüne o kadar grafik takip edince bizim gibiler sezgisel olarak bile geleceği tahmin etme eğilimde oluyorlar. ama tam da benim gibi 8 lira olması ilginç olmuş.
  • neden olmasın dediğim hede.

    6-10 ay sonra 5 tl ve üzeri olacağı fon nedeniyle iyi değerlendirilemezse * kesinleşti gibi bir şey.
  • çok mümkün. bundan en fazla 1.5 sene önce "türkiye'de doların asıl değeri 4-5 tl arasındadır. baskılamalarla şuan bu seviyelerde tutuluyordu, artık kimse önünü alamaz" diyen bir ekonomi yazısı okumuştum.

    o dönem dolar kuru kaç tl idi hatırlamıyorum yalan söylemeyeyim. ama 2.5 civarında olduğunu tahmin ediyorum.

    hatta o muhabbetin ekşisözlükte bile başlığı olabilir, herkes "ulan millet nasıl ilgi çekeceğini şaşırdı" diye tepki vermişti o adamın yazdıklarına. "dolar 4tl olursa şu olur bu olur, mümkün değil" falan diye konuşmuşlardı.

    2017 içinde olmayacaktır muhtemelen ama, doların 5tl yi göreceği de kesindir.
    siyasi istikrarsızlık devam ederse, niye 8 de olmasın?
  • ameriğa dağılacak ama türkiye güçlenecek.
    iman kuvvetiyle diyecem de bunlarda o da yok aslında.
  • bunu engelleyebilecek bir kişi var. trump.

    doların çok değerlenmesini istemediğini belirtti -ki bu gerçekten abd için çok iyi bir durum oluşturmaz. ve eğer doların değerlenmesine karşı hamleler yaparsa (ben yapacağını tahmin ediyorum) o zaman bizde dolar bu kadar yükselmez.

    dolar yükselmez demiyorum yanlış anlaşılmasın, bizde her halükarda iç riskler nedeniyle dolar zaten yükselecek ama dış etkenler eklenmezse bu rakam görülmeyebilir.

    ve eğer trump doların değerlenmesini engellerse neyin değerleneceğini tahmin etmek zor olmayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap