• şehirden kaçıp domates yetiştirip tavuk beslemek ve sürekli olarak yaşamak amacıyla aranmakta olan ideal yerdir.

    uzun süredir balkonda, bahçede vs sebze meyve yetiştirmeye düşkün bir insan olarak büyük şehirlerden çok sıkıldım ve ege'de denize çok uzak olmayan bir yerlerde en az 2-3 dönüm bir yer bulup, üzerine ev yapıp taşınmaya karar verdim. (üzerinde zaten bir köy evi varsa daha iyi tabii). bu amaçla dikili, foça, seferihisar, urla, karaburun, datça ve fethiye taraflarından yer bakıyorum.

    halihazırda evde bira, şarap, yoğurt, peynir, mantar, konserve vs bir sürü şeyi kendim yapıyorum. asıl amacım ileride buğday derneği çerçevesinde çalışan tatuta sistemi gibi, hem 3-5 dönüm arazimde ekip biçmek, hem de bu ortaya çıkan leziz ve de doğal ürünleri pazarlamak, vs. belki yurt dışında olduğu gibi "bahçeden gelip kendiniz toplayın" türü yaklaşımlar da olabilir. yani amacım, gidip zeytinlikleri mahvedip "şehirden kaçma" fantezisi kurmak değil. gayet ciddiyim ve hazırlıklıyım.

    yaşamakta olduğum temel sıkıntı şu: baktığım arsalar eğer denize yakın ve konut imarlı iseler küçük (300-500m2), yok eğer 3-5 dönüm iseler de genellikle tarla vasfında ve üzerine sürekli yaşamak kaydıyla konut yapma izni yok (eğer kaçak yapacaksanız, ya da konteyner/karavan koyacaksanız, mevzuatı arkadan dolanacaksanız başka hikaye, ama tercih etmiyorum)

    yaptığım araştırmalardan çıkan sonuç, denizden yaklaşık 5-6 km içerilerdeki köylerden ya da köy/mahalle eteklerinden istediğim tür yerlerin bulunabileceği yönünde. yani ev yapılabilen ve 2-3 dönümden küçük olmayan yerler. ayrıca, bazen köy/mahalle sınırlarında mirasçıların sattığı büyük bahçeli eski evler de bulunabiliyor.

    dikili, foça, seferihisar, karaburun ve urla taraflarında kısa süren ziyaretler dışında fazlaca bulunmadım. bu civarlardaki yakın köyleri/kasabaları bilen ve yorumda bulunabilecekler olursa süper olur. sadece arsa tavsiyesi değil, o bölgelerdeki hayat, iklim, coğrafya, sevdiğiniz köyler, sosyal ortam vs her türlü tavsiye makbule geçer.

    ilçe ya da deniz kenarlarındaki sıkış tıkış yazlık türü yerlerde yaşamak istemiyorum, denize yakın olmasının da fazlaca bir önemi yok. ancak, kalıcı olarak yaz kış yaşayacağım bir yer olacağından, tümden dağ başı bir yer de zor olur diye düşünüyorum.

    edit: "süper bir yer biliyorum, ama asla söylemem, gelip bozarsınız buraları" diyen arkadaşlar, bari özelden mesaj atıp çıtlatın yahu. valla birisi odtü'de diğeri ivy league'de iki masterım var, 2 yabancı dili su gibi konuşuyorum, hayatımın son 10 senesinin 7'si abd ve avrupa'da geçti. isterseniz sınav yapın ona bile razıyım. uygar ve iyi kalpliyim ben. (valla bakın)
  • (bkz: akçay)

    şaka tabiki de.

    (bkz: gümüşlük)
  • yoktur maalesef öyle bir kasaba,

    bitmiştir sonsuz tüketim çılgınlığı sayesinde.
  • muğla il sınırları içerisinde bir yerdir.
    deniz kenarı olmasa da olur.
  • (bkz: ayvacık)
  • kalmamıştır. birinizin de farklı bir vizyonu olsun, domates yetiştiricem, tavuk besleyecem diye zeytinliklerin ırzına geçtiniz, yaptığınız beton sitelerde veya sikindirik müstakil evlerde rakı içip, mangal yapıp, denize girmekten başka yaptığınız bir şey yok.
  • bu tür arazi bakanların emlakçılarca kandırılması yüksek olan yerlerdir.

    emlakçılar genellikle tapuda tarla, zeytinlik, çamlık olan 3-5 dönüm yerleri satarken "merak etmeyin arazinin %5'ine ev yapabilirsiniz" diyorlar, ancak eğer arazinin üzerinde bir şekilde yıkık dökük de olsa ev yoksa, ya da tapuda "konut imarlı arsa" olarak geçmiyorsa kanunen ev yapma izniniz olmuyor. eğer yapacak olursanız da il çevre müdürlüklüklerince hem yapmış olduğunuz ev yıkılıyor, hem de bir sürü ceza ödüyorsunuz.
  • bence (bkz: çandarlı) dır. hem dağ başı değil hem de ortalama tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte bir sahil kasabasıdır.
  • yazılmaması gereken sahil kasabasıdır. alaçatı böyle bitmiştir, turgutreis böyle bitmiştir, cunda böyle bitmiştir. ege sayılmaz belki ama bozcaada'nin ağzına böyle sıçılmıştır çünkü. yazma yavrum, yazma evladım. hobi olarak yine yazma.
  • ege bölgesinde sahil kasabası kalmamıştır. geçmiş olsundur.

    (bkz: 6360 sayılı kanun)
hesabın var mı? giriş yap