• sadece ekşi sözlük yazarlarının bu kitap için yazacakları kısa öykülerden mürekkep olacak olan, olmasını istediğim, düşlediğim yegâne kitap projesidir. katılmak isteyenler haleti ruhiyelerini yansıtsa ne güzel olur, dediğimdir. (bkz: merakla bekliyoruz) (bkz: anlat anlat heyecanlı oluyor)
    - ne bu?
    - bir iç ses balonu.

    ssg'den onay alınırsa ve proje için evet ya ne güzel olur böyle bir kitap çıksa denirse, öykülerin yollanacağı adres ve teslim tarihi burada ilan edilecek olan kitaptır. sözlük yazarları öykülerinin altında nickleriyle kitapta yer alacaklardır.
  • (bkz: eksi oyku)
  • yazmak istediğim hatta kapak tasarımını yapmak istediğim kitap olacaktır.
    yayınevi sahibine sesleniyorum:
    "bi kıyak yapsana be abiii."
  • (bkz: ekşi roman)
  • kapağı kocaman lacivert bir dikdörtgen olması gereken derleme. gözlerimi kapattığımda gördüğüm bu oldu ekşi öykü denince. ortasının biraz altından enine kesilmiş bir çizgi ile. çizgi daha mavi olan bölgeyi daha mor olan bölgeden ayırmalı. deniz ve dağlarmış gibi görünmeli. ufuk gibi. **

    edit: bazen kendimizinkini beğenmesek de herkesin bir hikayesi vardır. destekçisiyiz.
  • sanal değil, gerçek bir kitap projesidir. kâğıdı elle tutulur, gözle görülür, eskiyince güzel kokacaktır.
  • son derece gerçek bir projedir. heyecan uyandıran cinsinden. sözlükcüler öyküler yazacak, elle tutulur bir kitaba dönüşecek, yazılar printler alınarak masaya konulacak, okunacak, redaksiyondan geçecek, dosyalar oluşturulacak, tasarımlar için taslaklar hazırlanacak, büyüklerden fikir alınacak, filmler, matbaa derken mürekkep kokusu ile sözlükden bir parçayı elimizde tutabilicez. kitaplığımızda duracak. eskiyecek ama yıllar sonra bi daha alıp okuyabilicez. nickler uçmayacak. hep orada kalacak.. heyecanlandım.. hadi neruda.
  • neruda'nın kitap için gözlerini feda etmeye ve hamallık yapmaya hazır olduğu projedir. gelen mesajlardan çıkarttığımız sonuç şudur: bu bir internet macerası değil, edebiyat galaksisine yolculuktur. (bkz: galaksi) (bkz: nasıl yani) sonsuzluk da bir kitap olabilir zaten, yazanlar bilir.
  • katılımak isteyenlerin özgeçmişlerini nereye yollayacaklarını merak ettikleri öyküler silsilesi.
    ayrıca çılgınlar gibi sorular geliyor aklima.

    (bkz: ben de)

    ana fikir ne üzerine olacak ?
    aklimiza eseni yazabilecek miyiz ?

    kitabı okurken bir öyküde güldükten sonra, diğerinde ağlayabilecek miyiz ?

    yoksa hafiften ağira doğru mu gidecek ?

    ya da bölüm bölüm ayrilacak mi ?

    (bkz: $akaysa gayriciddi, ciddiyse hic komik degil.)*
  • neruda kitap için gözlerini feda etmeye ve hamallık yapmaya hazırken ekinella'nın da yanında olmaya söz verdiği projedir.
    evet görür gibiyim elimizde tasarım taslakları bilgisayar başında çalışıyoruz..

    e: sözlük görüntüsünden çıkışlı bir tasarım olsun.. içindekiler bölümünü bile sol frame gibi yapabiliriz.. yazıların altında yazarların öykülerini yolladıkları maillerin tarih ve saatlerini bile yazabiliriz.. sonra bıdı bıdı bıdı (ekinella çok heyecanlanmıştır..)
    n: hımm.. olabilir.. bi dur bakalım..(neruda hep sakindir)
hesabın var mı? giriş yap