• bu yeni tamlama eylemimiz birinden hoşlanmak, sıcak bir hisle içinin bir tuhaf olması gibi anlamalarda kullanılmaya başlandı. bir süredir tüm magazin programlarında ve bbg evinde herkes bi şekilde elektrikleniyor. misal ki:
    -ben çok hoş bi elektrik aldım esradan
    meali: sanırım esra bana verecek.
    -gelir gelmez tuhaf bi elektirik aldım. alırım ben..
    meali: bilmiyorum, bi bok anlamış degilim, en azından içgüdülerimle hissediyormuş gibi yapayım.
    -berkecandan bu gün negatif elektirik aldım. inanamıyorum.. çıldırıciim.
    meali: berkecan kendisini 150. defa boynuzladıgımı ögrenmiş olmalı. acaba altıma çektiği corveti geri alır mı?
    son örnekten gördüğümüz kadarıyla, elektrik ile almakın arasına bi negatif sıkıştırdıgınızda karsınızdakinin sizin azınıza sıçamak niyetinde oldugunuda anlatabiliyormuşsunuz.

    her halukarda "sizden ve entrylerinizden öyle bi elekrik aldım ki.." diyene, "800 walt alaydın cayır cayır yanaydın bre kendini bilmez" demek sünnetir. evet.
  • trafoya bağlı vaziyette etrafa cazır cozur elektrik saçan güleryüzlü insan imgesini akla getiren garip tamlama."hoşsohbet,canayakın,güleryüzlü" gibi tabirler duruken "pozitif elektrik" tabirini kullanmak niye?.
  • kullanılmaması, kullananlardan ise kaçılması gereken söz öbeği.
  • (bkz: pikachu)
  • soru:
    elektrik aldın mı?
    meali:
    bu herife verir misin?
    cevap:
    evet kendisinden elektrik aldım...
    meali:
    kendisiyle yatabilir, kulak memelerimi emdirebilirim.
  • öylesine garip yaratıklarız ki biz insanlar, ya kavramlara sahip olmadıkları anlamlar yüklüyor ve onları zaten maliki olmadıkları bu anlamların bozulmasından ötürü eleştiriyoruz ya da anlamlarını deforme ederek kapsamlarını daraltıp sonra da aslında kavramın içerdiği lakin bizlerin kelime anlamından çıkartmış bulunduğumuz yönlerini görünce şaşırıyoruz. bu, arabaların aslında kara yollarında ulaşımı sağlamak için yapılmış oldugunu unutup hareket eden araba görünce şaşırmaya benziyor.

    konuşma ve dil icat oldugundan beri bizler tüm iletişimimizi bu alanlara yıkmaya çalışmış, meramımızı sadece sözlerimizle anlatabiliriz sanmışız. oysa bizlerin dili icat etmesinden milyonlarca yıl önce de iletişim mevcuttu. gerek kimyasal gerek de görsel alanda sürmekte olan bu iletişim türünü bizler iletişim kelimesinin anlam dağarcığından attığımız ve iletişmeyi konuşmayla sınırlı gördüğümüz için, şimdi, belki de en temel haberleşme yöntemlerimizin boşluğunu "elektrik almak", "enerji fışkırtmak" gibi abidik tamlamalarla doldurmaya çalışıyoruz.
  • bazı dillerde elektrünk almak halini alır...
  • kimi avrupa ülkelerinde somut bir mana ifade eder fiil. mesela ingiltere'de sistem isteğe bağlı olarak kontörlü elektrik ile işliyor. otururken birden bire elektrik kesiliyor. türkiye'den ingiltere'ye yeni gitmişsiniz. "hassiktir la burda da mı elektrikler kesiliyo .mına koyim" biçiminde bir tepki veriyorsunuz. aslında evlerde üzerinde minik bir çip bulunan bi tane kartuş var. evin sahibi olan arkadaşınız hayır kontör bitti deyip, gidiyo ve bakkaldan kartuşuna elektrik alıyo. öyle işte. elin gavuru mevzuu bireyler arası mecazdan kurtarıp somuta indirgemiş, biz hala karı kız muhabbetinin özü olarak kullanıyoruz.
  • yaşanmış bir elektriklenme olayından özet,
    gece...
    - benimle sevişmek istiyor musun? senden elektrik alıyorum..
    - evet evet bende de elektrik var.
    - o zaman.. (bkz: sevisme baslatici salak diyaloglar)
    - o zaman..
    - .... (bkz: sevişme)
    sabah...
    - olmayacak.
    - ne olmayacak?
    - bu elektirik işi...
    - peki..
    - peki..

    2 gün sonra gece vakti..
    - özledim seni.. ben gene elektriklendim sana karşı..
    - gel o zaman evime...
    - peki...
    - .... (bkz: sevişme)
    o gecenin sabahı..
    - olmayacak.
    - peki.

    5 gün sonra.
    - evdeyim gel.
    - peki..
    - .... ( artık (bkz: sikismek) )

    1 ay sonra..
    böyle arada elektrik alıp sevişmek güzel oluyor da..aman diyeyim elektrik muhabbetinden uzak durun.
  • yurt örencilerinin kacak elektrik kullanmak için hazırladıı, mühendislik harikasi uzatma kablosunun beni 2 kere olduum yerden zıplatıp sol tarafımı 10 sn için felc eden ve bilumum küfürleri saymama sebep olan eylem..
hesabın var mı? giriş yap