• zor bir karardır. çünkü, yıllardır birlikte olduğunuz adamdan gerekli randımanı alamadığınız zaman çekip gitmek istersiniz... ama o sizin her bokunuzu bilen adam dışındaki dünyada pek bir bok yoktur. ve bu saatten sonra böyle temelli arkadaşlıklar mümkün olmamaktadır. fakat, gerekliyse yapılmalıdır. yapılmalıdır ki bu zarar ziyan durumu en aza indirgensin. başlarda "yeni arkadaş" arayışında sıkıntılar, bunaltılar elbet olacaktır. ama en nihayetinde vakit de geçmektedir diğerleriyle. zaman içinde ilişkiler tam tat vermese de yerine oturur eski arkadaştan uzaklaşılır. tortulu mutluluğa yelken açılır falan... yapın siz de nefis oluyor.
  • bir karar değil, bir histir.
    geçen gün soğudum bak en yakın arkadaşımdan. niye? çünkü herif sevgilisine ileri geri konuşmakla kalmadı, benden de alacağını istedi.
  • beraber iş yapılıyor ve dostluğun içine çıkarlar, egolar giriyorsa ne yazık ki eninde sonunda gerçek olacak tatsız durumdur.
  • çok yaşanılan bir durumdur. iyi arkadaş yapan ortak paydadır. maddidir ya da manevi bunun etik tartışması ayrıdır. ama burada söylenmesi gereken, insanların değiştiğidir. ortak payda kaybolursa arkadaştan soğulur. normaldir.
    yanlış olan, hem değişip hem de hala eski dostluğu samimiyeti soğuyandan beklemektir. bu da boşunadır. ama aynı çevrede nedense kötüleyen değişen kişidir. soğuyanı kötüler.
  • -genellikle- yeni ve insan bakımından bereketli bir ortama (şehir, iş, komunite, add your own bullshit here) girenlerin içine düştükleri durum.

    ne demiş don corleone abimiz: dostluk çok önemlidir, aile gibidir.

    yıllanmış dostlarını unutan, önemsemeyen, küçük görmeye başlamış adamdan kimseye hayır gelmez. vefa iyi birşeydir.
  • kötü geçen bir sınavın ardından en yakın arkadaşa nasıl geçtiği sorulduğunda kötü cevabını alan ve sınav sonuçları açıklandığında arkadaşın 90 alıp senin 30 alman durumunda gerçekleşebilecek bir durum. ayrıca hani sınavın kötüydü sorusuna abi gidiş yoluna verdi heralde cevabını alırsınız. ya kardeşim sen en yakın arkadaşsın niye sınavın nasıl geçtiğini doğru düzgün sölemessin ne biçin haz almadır bu.
  • senden habersiz senin boxerlarını giymeye başladığı zaman olur. arkadaşlık filan da kalmaz zaten..

    lan boxer lan o!
  • onunla konuşmaya ihtiyacınız olduğunu söylediğiniz halde müsait değilim diyorsa insana koyan histir. düşününce onun yanında olabilmek adına zaman ayırıp 80 km yol gittiğiniz aklınıza gelir ve susarsınız.
hesabın var mı? giriş yap