139 entry daha
  • uzmanlara küfredeceğinize uzmanları kimin maske takıp takmayacağını irrasyonel şekilde açıklamak zorunda bırakanlara tepki gösterseniz, hayatınızda bir kere eleştiri oklarını doğru yere iletseniz belki bir yere geleceğiz. adam hayatını bilime adamış, dediğin gibi uzman, ama senin o her yerinden cehalet akan kafanda oluşan fikri (!) düşünememiş, öyle mi?

    bakın müge anlı gibi anlatayım: "maske yok. yeterince maske yok. beni delirtmek mi istiyorsunuz, maske yok!" uzmanlar "herkes maske taksın" dese bile maske alabilecek mi halk? daha sağlık personeline maske yetiştiremiyor muhteşem hükumetimiz, 80+ milyon kişinin maske arayıp bulamamasının infial yaratacağını düşünmesi gereken de yine uzman. neden? çünkü iktidar böyle şeyleri düşünmüyor, hatta genel olarak pek düşünmüyor, huyları değil.

    bir de eldiven ve maske, sağlık amaçlı kullanıldığında belirli prosedürlere uyulması gereken şeyler. kontaminasyon riski olduğunda basit bir eldiven bile tıbbi atık muamelesi görür normalde, bu muamele gösterilmediğinde çevreye daha kötü hastalık yayma riski söz konusudur, sizce bu halk bunlara uyar mı?

    önlemler kitlesel olarak alınınca bir işe yarar, sokağa çıkma yasağı ilan edilip insanlar tekstil atölyesinde ya da kağıt fabrikasında çalışmak için işe gitmek zorunda kalmasa, çıkanlar da sayıyla çıkıp maskeyle, eldivenle dolaşsa sonuç elde edebilirdik. iktidarın çok güzel yaptığı bir şey bu, ülkede sağlık konusunda en yetkili kişi çıkıp içi boş şov yaparken hayati açıklamaları hep "uzmanlar" yapmak zorunda kalıyor ki bir sorun çıktığında onların başı yansın, güzel taktik.
477 entry daha
hesabın var mı? giriş yap