120 entry daha
  • sözlüğü ilk takip ettiğim yıllarda başlıklar, konular vs. dolayısıyla selamlaştığım ve iletişimde bulunduğum yazarlara karşı gerçek adımı ya da kim olduğumu gizleme ihtiyacı bile hissetmeyecek kadar rahattım; zira o zamanlar fikrî ayrılıklar, tartışmalar ya da zıtlaşmalara rağmen yazarların azımsanamayacak kadar çoğunun belli bir seviyesi vardı, içlerindeki çürük elmalara ya da art niyetlilere rastgelmek şimdiki kadar fazla değildi. ki en önemlisi de birden çok hesap açmak, farklı farklı hesaplarla ayrı ayrı "oynamak" ve insanların sabrını-güvenini tahrip etmek böyle kolay değildi, ciddi kurallar bu duruma mani oluyordu, en azından yeltenenleri şimdiki gibi teşvik etmekten ziyade belli bir ölçüde kalmaya, durmaya zorlayabilen bir çizgi vardı.

    şimdi ise ne yazık ki basit bir konuda yazıştığınız kişinin bile niyetini ve daha kaç hesabı/maskesi olduğunu bilemiyorsunuz, çoğu da zaten sözlüğü istihbarat merakları dolayısıyla mercek altında tutuyor, diğer "kollarının" da yardımıyla aklına estiğince davranıyor, "birinden" alamadığı cevabı "diğeriyle" almak için uğraşıyor. daha önce hiç yazışmadığınız birinin selamsız merhabasız pat diye senli benli üslupla yorumda bulunması ya da gayet ölçülü bir şekilde yazdığınız, fikir beyan ettiğiniz konunun üzerine "git ayakkabını kemir o zaman" gibi saygısız, saçma sapan bir mesaj göndermesi ise işten bile değil artık. dolayısıyla birkaç eski dostla selamı sabahı kesmemek ve iletişimde kalmak için onca saçmalıkla ve gereksiz iletişimle muhatap olmaya lüzum yok. en güzeli, mecburen pencereyi kapatıp çekilmek, eski günlerin hatrına elde kalabilen son parça huzuru bari korumak.

    ama ah, keşke sözlüğün daha popüler olması ve pastanın kremasının kabardıkça kabarması için ancak bazı ayarlarla oynayıp duranlar, mesajları istediğimize gönderebilme ve sadece onlardan mesaj alabilme seçeneğini eklemeyi bilseler... bunca yıl olmuş, öyle pratik ve yararlı özellikler hâlâ yok, "toptan kilitle çık" kolaycılığını sunabiliyorlar ancak, pes!
199 entry daha
hesabın var mı? giriş yap