15742 entry daha
  • yunus emre’nin elenmesinden sonra dünden beridir izlemeyi bıraktık. gelelim bu çocuğun niye bu kadar sardığına:

    'sarı fırtına'mız, 'mma reis'imiz, 'yunus karaeski'miz, 'emre tekinoğlu'muz, 'ameliyat reis'imiz, canımız ciğerimiz saftirik çocuk yunus emre'nin bu sene survivor'da kah güldüren kah düşündüren sözlerinden ve diyaloglarından oluşan bu unutulmaz anlar amme hizmeti olarak 'kalabalıklara karşı tek başına yürümeyi seven' insanların yanında olan ekşi sözlük ahalisi için sizlerle...

    korona günlerini çekilir kılan bu efsane karakterin bombalarını okudukça zaten o sahneler kafanızda canlanacaktır. bu kardeşimiz nasıl görünüyorsa öyle olan fıkra gibi bir adam.

    haydi başlayalım o zaman:

    *gizem bir ritüel haline gelen mağlubiyetlerinin ardından takımca durum değerlendirmesi yapıp yunus emre'yi çekiştirmekteyken 'sarı fırtına' olay yerini basar ve gizem'in ayarlarını bozup çıldırmasına neden olan sihirli sözcükleri bodoslama söyler:

    -kalk, kalk! sakat gibi topallama...

    *barış gönüllüler takımına yeni katılmıştır ve topluca konuşurlarken eleme adaylarını takım olarak mı belirliyorlar yoksa herkes bireysel olarak istediği kişiyi mi yazıyor diye merak etmiştir ve o anda 'mma reis' dilinin kemiğinin olmadığını ispatlarcasına herkesin içinde şu sözleri sarfetmiştir:

    -genelde arkadan. arkadan yapıştırıyorlar yani genelde...

    *kaptanların belirleneceği oyun öncesinde 'ameliyat reis', elif ve sercan ile birlikte üçlü olarak aynı takımda kalıp gönüllülerden iki kişiyi aralarına katarak bir takım kurma planı yapar ve birilerine laf sokarak o iki kişi için kriterleri şu şekilde belirler:

    -diğer taraftan iki kişi alıp hem performansı iyi olan hem de ödüllerde çikolatanın üzerine salam koyup yemeyecek bir arkadaşı alıp güzel vakit geçirmek...

    *sercan ve cemal can kaptan olup takımlarını kurmuştur ve 'yunus tekinoğlu' kendi takımının çok güçlü olduğunu şu cümleyle şahsına münhasır bir şekilde açıklar:

    -bir taraf gerçekten çok güçlü. sanki bir taraf terminatörler diğer taraf vantilatörler, bakalım...

    *ünlüler takımı ödül oyununda iletişim ödülü kazanmıştır ve aileleriyle telefon görüşmesi yapacaklardır. telefonla konuşma sırasında annemizden yunus emre'ye özlem dolu şu cümleler sarfedilir ve hemen ardından 'sarı fırtına' kıvrak bir hareketle hepimizi ağlatmak yerine her zaman olduğu gibi güldürmeyi tercih etmiştir:

    -güzel oğlum, nasıl güzel özledim seni biliyor musun böyle kokunu mis gibi.
    -leş gibi kokuyorum anne artık ben...

    *'mma reis' ödülün iskender olduğu, berkan'la yaptığı bir yarışta sayıyı karşı takıma kaptırır ve berkan şu cümleyi sarfederek yunus emre'nin kendisine karşı kurulmasına sebebiyet verir:

    -suat ustaaa, iskenderleri hazırla geliyoruz!

    bu oyundan sonra ünlüler takımı skoru toparlar ve sercan'ın berkan'dan sayıyı almasına sercan'dan daha fazla sevinen 'sarı fırtına' berkan'ın tabir-i caizse ağzına kadar girip bombayı patlatır:

    -suat ustaaaa, selamun aleyküüm...

    *suat usta olayından sonra ortalık alevlenir ve yunus emre-berkan tartışmasında 'mma reis' bu sefer de berkan'ın üzerlerine doğru sevinmesine ayar olur ve acun olaya şu sözlerle müdahale eder:

    -sen şimdiye kadar kazanıp karşı tarafa hareket yaptın mı yapmadın mı? üzerine yürüdün mü yürümedin mi?

    yunus emre bu durur mu, oyundan atılacağını bilmesine rağmen yalakalık yapmaz, acun'la taşak geçercesine elindeki çimi kürdan yapıp dişlerinin arasını karıştırır ve sırıtarak yapıştırır cevabı:

    ben kalabalığa yürümeyi seviyorum abi tek başıma...

    *'sarı fırtına' yarışmanın başlarından beri ardahan'ı hugo'ya benzetir ve gözlerin kapalı olarak yarışıldığı bir oyunda ardahan yarış parkuruna giderken trole devam eder ve sırıtır:

    -hadi kıvırcık, hadi hugo! ben buradan 4'e basacağım 6'ya basacağım 2'ye basacağım merak etme...

    *bayramda yapılan canlı yayında acun, yasin'in instagram'dan kendisine yolladığı mesajları okuduktan sonra uzaklardan bir ses yankılanır ve ardından kahkaha tufanı:

    -acun abi ben de sana bir mesaj atmıştım. yaşıyorsun bu hayatı abim yazmıştım...

    *dokunulmazlık oyununda 'sarı fırtına'nın takımı kırmızılar mavileri yener ve galibiyet sayısından sonra yunus emre bench'te rakip takım için şu efsane konuşmayı yapar:

    -duygusal bir takım seçtiler. duygusal olmaları çok normal. ben onları 'şirinler'e benzetiyorum. evrim 'şirine', nisa 'somurtkan', cemal can 'süslü', ardahan 'tembel', yasin 'aşçı' şirin...

    *ünlüler takımı ödül oyununda akşam yemeği kazanmıştır ve krallara layık sofraya otururken sercan elif'e yunus emre'de aycan'a centilmenlik yaparak yerlerine oturturlar. 'troll reis' aycan'ı oturttuktan sonra sandalyesini oturmak üzere çeker ve kendi kendini masaya şu sözlerle oturtarak karşısındaki aycan’ı kahkahalara boğar:

    -buyrun emre bey, teşekkürler yunuscuğum...

    *berkan'la yunus emre'nin takım değiştirdiği zamanların ilk ödül oyunlarından birinde acun yarışma öncesi takımların dengeli olup olmadığını 'mma reis'in performansının belirleyeceğinden bahseder ve sözü yunus emre'ye verir. o da konuşmasını kademeli olarak yükselte yükselte asisti gole çevirir:

    -ben akıl hastanesinden bağdat caddesi'ne, abilerimin, kardeşlerimin olduğu bir kafeye özlem gidermeye gelmiş gibiyim gerçekten. çok güzel dertleşiyoruz, çok güzel sohbetlerimiz var ve ben bu lokomotifin kömür kazanı olmaya geldim, arkadaşlara da dün 7 bilerek anlat bakalım'da ilk mesajı verdim...

    *yunus emre adayı ineklerin basması sonucu gönüllüler takımının gürültüsü nedeniyle uykusundan olur ve şu açıklamayı yapma ihtiyacı duyar:

    -bu adada artık sabah da uyunmuyor. yani deli deli hareketler. anlıyorum tamam inek geçti ama yani inekle de inek olunmaz ki...

    gönüllerin şampiyonusun aslan parçası...
4808 entry daha
hesabın var mı? giriş yap