26 entry daha
  • (bkz: afc bournemouth/@ceyar i kim vurdu)

    ----------------------------------------
    -- afc bournemouth bölüm 3 --
    ------- 2018/19 - 2019/20 -------
    ----------------------------------------

    ----- 2018/19 -----

    premier lig sıralaması: 14.'lük - 45 puan
    transfer harcaması: 68.9m €

    kayda değer yeni transferler:
    dmc jefferson lerma* 28m € gereksiz pahalı transfer
    fc dominic solanke* 21.2m € gereksiz pahalı transfer
    dl diego rico* 15m €
    rotasyon dc chris mepham* 11.6m €
    amc david brooks* 11.3m € *
    rotasyon dr nathaniel clyne - liverpool kira -

    takımdan ayrılan kayda değer isimler:
    dl tyrone mings - aston villa kira
    gk aaron ramsdale - afc wimbledon kira

    ileride küllerinden doğup, ingiltere milli takımı oyuncu havuzuna kadar ilerleyecek tyrone mings, o zamanlar sakatlığın bitirdiği sanılan bir topçuydu. bournemouth'ın premier ligdeki ilk senesinde transfer edilmiş (2015/16 - yaş 22) potansiyeli yüksek bir sol bekti. ancak gene o sene ağır sakatlık yaşadı ve tüm sezonu başlayamadan kapadı. sonrasında gelen 2 senede de kendine gelemedi ve kadroda adamakıllı kullanılmadı. bunun sonucunda zamanının alt lig takımı aston villa'ya satın alma opsiyonuyla (2018/19 - yaş 25) s.ktir edildi.

    bir sezon sonra a takım kalecisi olacak aaron ramsdale, geçtiğimiz sezonda da (2018/19 - yaş 19) alt liglere kiralmaya devam etti.

    ----- 2019/20 -----

    premier lig sıralaması: 18.'liık - 34 puan
    transfer harcaması: 20.3m €

    kayda değer yeni transferler:
    mc philip billing* 16.5m €
    fc arnaut danjuma* 16.5m €
    dc lloyd kelly* 14.8m €
    amr harry wilson - liverpool kira -

    takımdan ayrılan kayda değer isimler:
    dc/l (bkz: tyrone mings/@ceyar i kim vurdu) aston villa 22.3m €
    gk asmir begovic - ac milan kira -

    afc bournemouth teknik adam eddie howe'ın 4. kademeden alıp adeta yoktan var ettiği bir kulüptü. renkleri bile ac milan'dan çakılarak (1970'ler) oluşturulan, üst 2 seviye ligini rüyasında görmemiş bir kulüp olarak 5 senedir harika bir anormaliyle dünyanın en iyi liginde bulunuyorlardı. hatta orta sıralamaya kendini kabul ettirip, ligin gediklisi bile olmaya yakındılar.

    ancak bu sene (2019/20) her şey tepe taklak gitti ve premier ligdeki 5. sezonlarında küme düştüler. işin kötüsü de bu hak etmedikleri bir şekilde, gerzek bir teknoloji hatası yüzünden oldu.

    biliyorsunuz artık bu sezon (2019/20) premier ligde topun çizgiden geçtiğini hakem değil, hawk eye sistemi belirliyor. daha doğrusu sistem ne derse hakem çalmak zorunda gibi bir şey. sonuçta bilgisayar teknolojisinin yanılacak hali yok. ya da öyle olması lazımdı. şimdi bir de ligde kalma yarışında en büyük rakipleri aston villa'nın, sheffield united maçındaki şu pozisyonuna bakın:
    https://www.youtube.com/watch?v=iynh7b0qw0m

    bu sheffield united'ın verilmeyen golüyle maç 0-0 bitti ve aston villa ölüm kalım değerinde bir 1 puan kurtardı. bunun sonucunda ise sene sonunda afc bournemouth aston villa'nın 1 puan gerisinde küme düştü!

    hakem hatası olsa insani bir davranıştır, gayet kabul edilebilirdi. ama bu hakem değil basbayağı sistem hatası a dostlar. gördüğünüz gibi büyük skandal bu.

    küme düşmeleriyle beraber (bkz: nathan ake/@ceyar i kim vurdu)'si, (bkz: david brooks/@ceyar i kim vurdu)'u, (bkz: callum wilson/@ceyar i kim vurdu)'ı yıllardır oturttukları afc bournemouth kadrosu da büyük ihtimalle yağmalanacak.

    afc bournemouth, geçen gün premier lig hawk eye teknolojisinin sahibi şirkete dava açtı. tazminat ne olur bilinmez ama kesin olan tek şey, güzelim kulübün bok yoluna harcanması oldu.

    edit: acı ama bu yazı yazıldıktan 2 gün sonra verilmeyen golün kelebek etkisiyle kulübü yoktan var eden, afc bournemouth tarihinin en efsane ismi eddie howe istifa dilekçesini verdi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap