3875 entry daha
  • bir haftadır baş ağrısı, eklem ağrısı özellikle de sırt ağrısı çekiyordum. nezle ve halsizlik buna elçilik ediyordu. ayrıca mide ve bağırsak sorunları eklendi. ben de ablamın gazına gelip test yaptırmaya gittim.
    --- spoiler ---

    test yaptırmaya sağlam gidip hasta çıkabilirsiniz.
    --- spoiler ---
    test için pandemi polikliniğine gidiyorsunuz. kapıda sizi kuyruk bekliyor. sıranız gelince içeriye alıyorlar. öksüren tıksıran hastalar ile açık havada ayakta bekliyorsunuz. ateşiniz alınıp sizi içeri alıyorlar. ateş ölçmek kadar saçma bir önlem bilmiyorum. ateşi olan bir insan zaten ayakta duramaz. neyse içeride sizi sıramatik karşılıyor. bu cihaz günde kaç hastanın dokunduğu belli olmayan bir cihaz. size sıra veriyorlar. bekliyorsunuz. içeride ayakta beklemek yasak. herkes oturuyor. otururken de bazı pozitif hastalar ile sohbet ediyorsunuz. pozitif olduğunu belli olan ilaç vs bekleyen hastalar ile aynı ortamda bekliyorsunuz. daha sonra sizi çağırıyorlar. doktor işlem yapıp size tekrar sıra veriyor. sonra beklemeye devam. sıranız gelince tekrar içeri girip doktora görünüp test,tomografi veya röntgen için işlem yapıyor. işiniz bitmedi tekrar o girişteki sıramatikten tekrar sıra alıp sürünür testinizi bekliyorsunuz. sıranız geliyor ve burnumuza bir çöp sokuyorlar. işiniz bitti sanıyorsanız yanıldınız. bir sağlık personeli sizi alıp röntgene veya tomografiye götürüyor. topluca gidip geliyorsunuz. dörder beşer gruplar ile gidip işleminizi yapıp geliyorsunuz. sizi çağıracaklar diyorlar. ama kimse çağırmıyor. doktorlar bir yandan yeni hasta kabul edip diğer yandan sonuçları çıkan hastalara bakıyor. sizden önce pozitif biri ilaç alırken siz negatif olsanız bile aynı havayı soluyorsunuz. sonunda doktor biz sizi ararız diyor.

    şimdi biz bu hastaneye sağlam geldik diyelim ortalama üç saat pozitif hastalar ile aynı havayı soluduk. şimdi biz negatif olsak bile enfekte olup çıkıyoruz.

    bizi tedavi edecek doktorlar ve sağlık çalışanları büyük risk altında.

    insanlar kuyruk olmuş test bekliyor. ama açıklana vakalar hala komik sayılarda. bu gün tonla kişi sadece bir hastanede pozitif oldu.

    güya önlem alınıyor ama ben göremiyorum. insanlar saatlerce bekliyor doktorlar ve sağlık çalışanları büyük yükün altındalar. pozitif vakalar sokakta geziyor.

    bu gün bir hasta test sonucu pozitif olup hastane dışına sigara içmeye çıktı. dışarda test sırası bekleyen insanların yanında sigarasını içti. bu gün tonla kişi test oluyum derken daha büyük risk altına girdi.

    edit: sonucum çıktı fakat ne pozitif ne de negatif yazıyor. arveles, kas gevşetici ile idare ediyorum.
11260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap