2341 entry daha
  • 70'li yılların eski tüfek mhp'lilerindendir.
    ağır ülkücü abileri yurtdışına kaçırdığı, alparslan türkeş'in karşısında eğilmeyen, hatta elini sıkmayan tek adam olduğu hala anlatılır.

    seversiniz, sevmezsiniz, ama bu adama 'korkak' veya 'öngörüsüz' diyemezsiniz.

    28 şubat sürecinde dönemin en kudretli generallerini, cumhurbaşkanı iken süleyman demirel'i sinkaflı eleştirebilecek kadar taşşaklı tek adamdı.
    hatta o o derece sert yazardı ki, bi aralar derin devletin, istihbaratın adamı olduğu filan söylenir olmuştu.

    ayasofya'nın açılacağını, karadeniz'de petrol, ege'de altın, iç anadolu'da bor bulunacağını, bunun yandaş basın tarafından büyük puntolarla servis edileceğini, 1 ay geçmeden de unutulacağını yıllar önce söylemiştir.

    keza, 8 şubat 2016'da darbeden 5 ay önce fethullah gülen'in işareti verdiğini, cemaatin askeri darbe yapacağını söylemiştir.
    kimsenin aklının ucundan geçmezken 3 ay öncesinden davutoğlu ile erdoğan'ın ayrılık yaşayacağını çünkü tayyip'in parlementer sistemi kaldırıp, başkanlık sistemiyle kendisinin tek adam olmak istediğini, ve hatta biat etmeyecek olan gül, davutoğlu, babacan gibileri partiden dışlayıp düşmanlaştıracağını bile öngörmüştür.

    muhalefet partilerini de, iktidarıda bozkurt resminin önünde kıyasıya eleştirmiştir;
    28.30'dan itibaren;
    https://youtu.be/vfpql-bd9aw

    "siyaset teorisi bize ne diyor? kurulmuş her parti, her iktidar günü gelince gitti, gidecek. hitler de gitti, fransız ihtilaliyle gelen robespierre'ler de gitti. herkes geldi ve gitti. kanuni sultan süleyman bile gitti. şimdi bunlara bunu diyemiyorsun. 'sultan süleyman dünyaya hükümdar olamadı' diyemiyosun. ölümsüzlüklerine inanmışlar. ölüm'ü hatırlatıp, 'bir gün gideceksiniz 'diyemez duruma geldik. haşa, işte bu allah'a şirk koşmak. kendilerini kaderi mutlak kabul ediyorlar... bakın çok acaip birşey. geldiğimiz yer ortaçağ ve işte diktatörlük bu. kilise ve incil'in koyduğu şey. hitler de, robespiere'de ...bütün iktidarlar gideceğini anladığı zaman daha baskıcı, yok edici, imha edicidir... stalin gibi... herkes sınırı olduğunu birgün anlayacak...sarayın da bir sınırı var. gücün, kudretin, iktidarın da bir sınırı var. herşey ellerinde. bu onlara sahte bir güç veriyor evet, ama bir gün bunların biteceğini anlamak onları daha baskıcı, daha yobaz, daha sert yapıyor...cumhuriyetimizi geri istiyoruz, biz cumhuriyeti sizin şeyhinizin donundan çıkarmadık... bu dünyada her türlü kötülüğü yapmışsın, şimdi korkuyorsun. öteki dünyaya nasıl gideceksin... kendileri gibi olmayan herşeyi, herkesi imha ederek yaşayacaklarını sanıyorlar. iktidara gelince baktılar ki cennet öte tarafta değil cennet bu tarafta... yeryüzündeki cennete öyle vahşice saldırdılar ki... öbür dünyayı, imtihana geldiklerini unuttular, egoları şişti, gazapları büyüdü. derviş vahdeti bile kahraman yaptılar. mehmet akifi değiştirdiler. abdülhamiti değiştirdiler.
    bunlar tarihi değiştireceklerini, hafızayı değiştireceklerini, tabiatı değiştireceklerini sanıyorlar. bizi karınca gibi ezebileceklerini sanıyorlar....bunlar şükürsüz geldi, şükürsüz gidiyor.
    saray yalnız değil, saraya bağlı yüzlerce yazar da bu kafada. kendilerini çok büyük, mağrur, sual edilmez, ne dedilerse kanun sanıyorlar...
    bu toplu paranoya.... orta çağlar buydu.
    bunu yapamazlar. biz cumhuriyetin çocuklarıyız. insan eşitliğine inanıyoruz...yaratılmış herkesin eşitliğine inanıyoruz...
    bize padişahlık yapamazsınız! bize tanrılık yapamazsınız! bizim önümüze yeni tapınaklar koyamazsınız. bizim önümüze şeyhler koyup, şeyhleri yetiştiren adamları hakim savcı yapamazsınız. ...hepsiyle hesaplaşacağız! kabul etmiyoruz! muhteşem bir isyan kültürümüz vardır, itiraz kültürümüz vardır, başkaldırı kültürümüz vardır. ...günü ve saati geldiğinde bunların hepsini yaşayacaksınız ve göreceksiniz. size hatırlatıyorum, insansınız ve öleceksiniz! iktidarınız birgün bitecek! bunu kabullenin...insanlarla kardeş olmayı,adil davranmayı bugünden öğrenin...
    hocam ikide bir türk milleti var diyorsun. nerede bu türk milleti diyorlar? şu dilenenler mi? hayır! tarihin içinden gelen bir millet var. sizin yakanıza yapışacak. size dar edecek. bunların hesabını soracak!...
    beni korkutamazsın. ben tabi ki öleceğim. ya bir minibüsün tekerlerinde ölürüm. ya senin zindanlarında. farketmez!
    ben allahın karşısında hesap vereceğim. sen kimsin? kendinizi allah yerine koyamazsınız!
    tarihin bütün o pis diktatörleri de işte buydu. ve birgün halklar geldi. kurtuluş savaşları geldi. hepsinin boynuna yapıştı...
    başkaldıran kimse, itiraz eden kimse, kabul etmeyen kimse, korkmayan kimse, cesaret gösteren kimse, uygarlığı kuran onlardır. siz değilsiniz!
    kabul etmiyorum
    kabul etmeyeceğiz..."

    yazık sana kara nihat!
    her şeyi öngörebilecek kadar donanımlısın,
    ama bu necip milletin teveccühlerine mazhar olamıyorsun
    vallahi aşk olsun sana!
1062 entry daha
hesabın var mı? giriş yap