6 entry daha
  • açılan davalarda belirtilen tutarların çok fazla olduğu doğru ama dava açma sebeplerinde karikatür sahipleri sonuna kadar haklı.

    sağlıkçı arkadaşın aşırı duygu sömürüsü yapmış olması mevzuyu değiştirmiyor. karikatür paylaşımı özel hesabından değil, sahibi olduğu siteden yapılmış. bu arkadaşın site açma sebebi nedir? para kazanmak. kazanamıyorsan senin sorunun. satmak üzere aldığın mal tutmayınca bunları satamadım deyip geri iade edebiliyor musun?

    beğenirsin veya beğenmezsin, bu adamlar bir şeyler üretiyor ve hayatlarını bu şekilde kazanıyorlar. sen zahmet edip sormamışsın bile adamların eserlerini kullanırken, silmen için önceden haber verilmedi diye niye ağlıyorsun? milyonlarca web sitesi var, herkes her gün birilerinin bir şeylerini çalıyor paylaşıyor, bunların hepsini takip etmek mümkün değil, bu yüzden de en azından bir caydırıcılık sağlanmaya çalışıldığı ortada. dediğim gibi, istenen tutarlar yüksek olsa da adamlar haklı. telif denen bir şey var amk aptal numarası yapmayın, duygu sömürürü de hiç yapmayın, kendi düşen ağlamaz.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap