163 entry daha
  • gözaltına alınması itibarıyla bazı şeyleri net olarak ifade edelim.

    1- türkiye'deki milliyetçi retorik pikini yapmış ve artık hak ettiği absürdite seviyesine çoktan dalmıştır. vatan haini, ajan, casus, terörist gibi kelimeler zaten anlamsızdı ama şu konjonktürde ne kadar boş oldukları artık ülkenin her kesiminin gözüne sokuluyor.

    eskiden devlettapar zihniyet bu yaklaşımları bir kesim liberal-özgürlükçüye, kürtlere ve sol-sosyalist kesime kemalist-ulusalcı ve türk-islam sentezi karman çormanı ile yöneltirdi. çoğu insan yerdi. ancak iktidarın yeni efendileri o kadar sıkıştılar ki artık bu dili toplumun çok daha geniş kesimlerine karşı kullanmak zorunda kalıyorlar. böylece bu kavramların anlamsızlığı ve içinin boşluğu daha bir bariz oluyor. resmi türkiye devlet tezinin abzürditesi kendini bütün dünyaya deklare ediyor.

    mesela demirtaş'ı aldılar, muhalifler sustu. osman kavala'yı aldılar, tamam olabilir, liboş dediler sustular. şimdi metin gürcan gibi bir adamı aldılar. böyle böyle artık bu kavramların muhalif vurma silahı gibi kullanımı ve ülke siyasetinde yarattığı kanser daha da belli oluyor.
    kafası çalışan, çeşitli kesimleri bir araya getirebilecek her türk siyasi figür iktidarın radarına giriyor.

    2- deva partisinin adının kirletilmesinin gerekliliği bu partinin de akp'den çokça parça koparmaya başladığını gösteriyor. metin gürcan üzerinden bir deva lekelemesi yapılmaya çalışılacak, aa bu adamlar fetöcü ajan askerin partisi temasını işleyecekler. çünkü babacan'ı kirletemiyorlar. he gürcan'ı da kirletemezler de bu iq ortalamasına sahip toplumumuz için bu işler belli olmaz...

    3- iktidarın yıllardır ideologları arasında işlediği söylemler iyicene evrildi. mesela eskiden islamcı demokratlar vardı, bunlar iyice milliyetçi, türk-islam sentezci, devletçi bir çizgiye kaydı. çünkü devleti artık ele geçirdiler. devlet ellerinde olunca devletin zulmüne karşı söylem geliştirmekten vazgeçtiler. böylece bariz olan, yani islamcı ideolojinin demokrat olamayacağı gerçeğini tescillemiş oldular. dünyadaki tek "demokrat islam" projesi de böylece rafa kalkmış oldu. islam'ın zayıflamaya devam ettiği şu gelecekte bundan sonra ne batı'da ne de bu ülkede bir daha bu zihniyete geçit verilmeyecektir. şu anki saldırgan tutum da gelecekte kendilerine yer olmadığını görmenin korkusudur.

    diğer yandan gazetelerde yazan devlet ajanlarının yıllardır yükselttiği vahşi, cahil, it köpek söylemi gittikçe resmi ideolojiye dönüşmeye başladı. mesela batı medeniyetinin eleştirisi olarak başlayan söylemler (ki çoğu aslında batı solunun kapitalizm eleştirisi araklama söylemler) geldiğimiz noktada muhalif kesime karşı kullanılan "batı yanlısı", "batıcı" olmak "aklı ele geçirilmiş" olmaya, oradan batı'nın "etki ajanlığına", oradan da artık tamamen "batı'nın ajanı hain" olmaya getirildi.

    böylece batı yanlısı söyleme sahip herkese artık hain, casus, terörist derken artık çekinmiyorlar. bunu iyice kalıplaştırırken fetö kavramını kullandılar. zira fetö batı ile içli dışlı bir islam üzerinden işleyen bir tarikattı. bu da iktidarın türk-islam sentezinin bütün varoşluğunu fetö'nün batıcı-liberal etkisinden ayırarak kitlesel güce çevirmesine yol açmış oldu.

    öyle bir noktaya gelindi ki, azıcık okumuş, liberal, batı'yı örnek gösteren islamcıya otomatikman fetöcü denir oldu. bu daha sonra batıcı olan herkese doğru genişletilmeye başladı. fetö batıcı, demek ki batı yanlısı liberal herkes fetöcü, yani terörist gibi ülkemizin iq ortalamasına yakışır bir mantık silsilesi kuruldu.

    e çünkü güç ve kudret ellerinde duruyor. bunu da kenara yazmak lazım. internet aha orada. bu linç ortamında insanların hayatlarını yakan bütün bu beş para etmeyecek, bakkalı bile teslim etmeyeceğin bol gömlekli takım giyip aptal saptal sakal bırakan ve iş sahibi olmak için parti kapılarında yalakalık 3 kuruşluk lümpenleri unutmayacağız. vaktiniz doluyor. istediğiniz kadar insanı hapse atın, hepsinin hesabı sorulacak.

    metin gürcan'ın durumunun spesifiklerine gelirsek: adam zaten think-tanklere, yabancı medyaya yıllardır yazan bir analist. adamın dediği gibi işi bu. türkiye ile ilgili özellikle güvenlik konusunda perspektif sunmak. ha sen diyorsan 2015'te emekli olan adama derin gizli bilgiler gidiyor ve millet buna inanıyorsa , yapacak bişey yok. emekli olmasa bile gizli bir bilgisi olacak konumda değil zaten. gürcan'ı yıllardır okuyorum. adam kitap yazıyor. olayı zaten bilgi vermek. ama türkiye'deki devlettapar dış güjler komploculuğunun elinde oyuncak olmaya müsait bir görüntü. vatandaşa anlatamazsın, orası ayrı.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap