7 entry daha
  • o kadar güzel bi film ki, 3 saat değil 3 gün sürse bile sıkılmadan izlerdim heralde. the player'da izlediğimiz oyuncuların çouğu bu filmde de mevcut. andie macdowell, bruce davison, jack lemmon, julianne moore, fred ward, jennifer jason leigh, chris penn, robert downey jr, madeleine stowe, tim robbins, lily tomlin, tom waits, frances mcdormand ve peter gallagher gibi önemli isimler yer alıyor kadroda. bu robert altman çok büyük adammış yalnız ben onu anladım. ilmik ilmik dokumuş adeta senaryoyu. ufak ufak hikayeleri öyle güzel birbirine bağlamış ki. şimdiki senaristler biraz eski hocalarından örnek alsınlar da doğru dürüst senaryolar yazsınlar biraz. 9/10

    --- spoiler ---

    özellikle evde phone sexten para kazanıp aynı anda çocuklarına bakan anne bitirdi beni. bir de anger managementda jack nicholson'ın bir laf vardı "iki tip insan vardir.. birisi magazada yanlis fis kesildigi icin, bagirip cagiran, ona buna küfreden ve içini doken sinirli insan, digeri de küfürleri içine atan, ses cikarmayan ama bir gün elinde silahla gelip tüm magazayi öldüren kasiyer.." diye.
    bu filmde bunun çok güzel bir örneğini görmüş olduk. rahmetli chris penn'in canlandırdığı jerry karakteri, olayları içine attı attı ve sonunda patlayıverdi ama ne patlama!!! gerçi imdb'deki yorumlardan birinde filmin yapımında çalışan birinin yorumu vardı ve dediğine göre, kızın ölüm sebei başına aldığı darbeler değil, deprem sonucu yukarıdan dökülen kayalarmış.

    --- spoiler ---
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap