1559 entry daha
  • oy kullanmak turkiye gibi zorunludur, kullanmazsaniz cezasi vardir. turkiye gibi sallamamazlik da etmezler, eve gonderirler cezayi. (hatta ilginctir dunyada az sayida ulkede zorunludur)

    turnout orani genelde posta oylari falan sayildiktan sonra aciklanir. 2019 federal secimlerinde oy kullanma orani 92% iken kaba etinden 50 diye sallayanlar sakin olabilir, muhtemelen yine dunyada en yuksek katilim saglanan secimlerden biri olacak.

    bircok kilit bolgede iktidar partisinin gidisini begenmeyen bagimsizlar kazandi ve yanlis gormuyorsam yesiller de oy oranini arttirdi. hukumet dagilmis vaziyette, iktidar partisinde ilerde genel baskan olacagi gozuyle bakilan vekiller secimi kazanamiyor. ozetle sistemini oturtmus ulkelerin sistemlerini oturtmalarinin bir sebebi var, o sebeplerden arasinda demokrasi, parlementer sistem, hak, hukuk..vs. var. yeterli cogunlugu arkaniza alirsaniz soz hakki sahibi olur gundemi degistirir, yeri gelir hukumeti de degistirirsiniz. haha huha diye tasak gecmek yerine kendi sorunlarimi nasil meclise tasirim diye dusunmenizi tavsiye ederim kisa omrunuzde, hangi ulkede yasarsaniz yasayin.

    secimler hicbirseyi degistirmiyor diye dusunenler su an abc'yi acip gozleri yasli liberal parti vekillerinin mizmizlamasini izleyebilir.
272 entry daha
hesabın var mı? giriş yap