12 entry daha
  • "bizleri kurtaracak olan kendi kollarımızdır!" şiarıyla 31 mart 2023 yerel seçimlerinde izmir büyükşehir belediye başkan adayı olan afro-türkiyeli komünist siyasetçi.

    kendisi komünist köz, kaldıraç ve birleşik işçi kurultayı tarafından tüm sol, sosyalist, demokat, devrimci, özgürlükçü, ilerici, radikal ve yeşil güçlerin ortak adayı olarak önerildi. umarım dem başta olmak üzere dem/hdp/hdk bileşenleri, tip, hatta chp'nin sol kanadı ile diğer dost ve müttefik güçler de kendisini destekler ve yanık dem logosuyla seçime girer. tabii bu durumda kadın eş başkan adayı bulmak da şart.

    kendisi 2018 genel seçimlerinde hdp'nin izmir 1. bölge 3. sıra adayıydı ancak maalesef seçilemedi. kendisi ta osmanlı döneminde anadolu'ya getirilen siyahi "kölelerin" soyundan geliyor. ayrıca birçok orta doğulu ve afrikalı göçmenin yaşadığı basmane'de ikamet ediyor. deri tekstil kundura işçileri yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı olarak küçük bir atölyede yıllardır deri işçiliğyle uğraşıyor. afrikalılar, dayanışma, kültür ve yardımlaşma derneği üyesi olarak da hem işçi sınıfından, hem de ezilen kimliklerden olduğunu vurguluyor. konak konseyi mülteci meclisi üyesi olarak göçmen haklarını sonuna kadar savunuyor. 2019'da izmir büyükşehir belediyesi için partisi hdp'nin chp'yi desteklemesi üzerine bağımsız aday olarak seçimlere girmişti ancak partili desteği arkasına alamayıp oldukça düşük bir oyda kalmıştı. umarın bu sefer tüm dost ve müttefik güçler arkasında olur. yolu açık olsun.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap