4 entry daha
  • dediklerimden öyle mi anlaşılıyor bilmiyorum ama bence de propaganda yapmıyor ya da daha doğrusu derdi o değil, bazı noktaları tartışmalı, onu diyorum. sevdim de sevdiğimi anlatmak için illaki aşmış, yarmış mı demem lazım?

    elbetteki amerikanların içinde de muhalif, duyarlı insanlar var. son dönem ırak savaşıyla ilgili yapımlar artmaya başladı malum, hollywood işi saçma aksiyon klişelerini geçiyorum da böyle generation kill gibi gerçekçi estetiği, aksiyondan ziyade bekleyişi şiar edinmiş anlatımları olan 'iyi' yapımlar da var; son zamanlarda gösterime girmiş the hurt locker var aklıma gelen yine benzer minvalde, bir de in the valley of elah var biraz daha hollywood işi.

    the hurt locker'ın da, generation kill'in de ilk önce yola çıktıkları nokta politik tarafsızlık ya da apolitiklik, hatta generation kill ekibinden biri şöyle diyor: "no agenda, no ax to grind or a desire to make political points about the war."* şimdi böyle bir şey mümkün mü ben onu soruyorum, yani ırak'a uzaklardan gelmiş insanların neden orada olduğundan azade olayı bir nevi meşru kılarak içinde bulundukları durumun eleştirisini yapıyorsun. her yapım redacted gibi saldırgan olmak zorunda değil elbet, kaldı ki generation kill ya da the hurt locker'ın sanatsal değeri yüksek yapımlar olduğunu da söylemek lazım. bir de işin içinde david simon gibi sevdiğimiz bir abimiz var. bunları ben de görüyorum, tamam da bu dizi 7 saat boyunca çeşitli şeylerden bahsederken daha önce bahsettiğim yapımların üzerine ırak savaşıyla ilgili spesifik ve sağlam detaylar dışında ne ekliyor, sevdiğimiz eserleri kültleştirip körü körüne savunmak yerine biraz onlardan bahsetsek daha iyi olur gibi geliyor bana. önyargılarınızdan sıyrılın da bakın denmiş; ben bazı önyargılarımdan belki portakalda vitaminken sıyrılmış olabilirim ama başkalarının yazarken hala nasıl bu kadar ironik olabildiklerini çözemedim gitti.

    * http://www.usatoday.com/…7-09-generation-kill_n.htm
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap