7 entry daha
  • şubelerinde, müdür, infaz koruma memuru dışında bir de uzman kadroları vardır. sosyal hizmet uzmanı, öğretmen ve psikologtan oluşan uzman kadro mahkemenin verdiği denetim üzerine kişilere rehber olarak atanır. örneğin uyuşturucu kullanımı nedeniyle hüküm almış bir kişiye tedavi planı hazırlamak ve aylık görüşmeler yapmak bu uzmanın görevidir. bu görüşmelerde uyuşturucu kullanımı ile ilgili farkındalık kazandırmak amaçlanmaktadır. mahkemenin verdiği tedavi ve denetim hizmetlerini uygulamak dışında bir de, koruma kurulları adı verilen bir mekanizmaları vardır. her şubenin (ilçe ilçe şubeler) ayrı bir koruma kurulu bulunmaktadır.
    görevi, eski hükümlülere ve suçtan zarar görenlere yardım etmek olan bu kurullara, kamunun çeşitli organlarından temsilciler üyedir. (denetimli serbestlik şubesi müdürü ve uzman personeli, shçek temsilcisi, milli eğitim müdürü, başsavcı, il ve ilçe idarecileri, ceza infaz kurumu müdürleri, devlet bankası müdürleri, belediye başkanı, meslek odaları başkanları vs.)

    eski hükümlülere;
    a) meslek sahibi olmalarında (sertifikalı kurslara yönlendirme)
    b)iş taleplerinin karşılanmasında
    c)iş kurma amacıyla kredi sağlanmasında
    d)iş yeri açma konusunda yardım taleplerinde
    e) öğrenime devam etmeleri yönünde yardımda bulunur.

    ancak iş bulma konusunda verimi git gide düşmektedir. daha önce işyerlerinin eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu varken bile iş yeri sahipleri, cezasını ödemeye razı gelerek eski hükümlü çalıştırmazken, şimdi kanunun değişimiyle bu zorunluluk tamamen kaldırılmıştır.

    koruma kurulun pek bilinmeyen diğer göreviyse, suçtan zarar gören mağdurların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının çözülmesi konusunda yardımdır. ancak mağdurların genelde yeterli bilgisi olmadığı için bu konuda çoğu şubede hiç başvuru yoktur.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap