12 entry daha
  • 179.55 tl bayılarak ilk kutusunu satın aldığım ilaç. bugün itibari ile kullanmaya başladım ve çeşitli aralıklarla bu entry'i editleyerek dakika ve skor vereceğim.

    an itibari ile (13/01/2010) mevcut durum şöyledir:

    1- üniversite son sınıftan beri, yani yaklaşık 15 senedir, günde yaklaşık 1 paket sigara içmekteyim.
    2- sadece 2006 aralık - 2007 mayıs arasında 6 ay bıraktım, başka teşebbüsüm olmadı.
    3- 1.5 yaşında bir kızım var ve sadece balkonda içtiğim halde, sigaradan nefret etmekteyim.
    4- sigarayı bırakacağıma inanmıyorum.
    5- champix hakkındaki entryleri okudum ve dün satın alıp bu sabah kullanmaya başladım.
    6- kullanma müfredatına göre, sigarayı bırakma günü olarak 10. günü (8 ila 14. günler arasından seçim yapmalı idim) belirledim, yani 22/01/2010'da bırakmış olmam icap ediyor.
    7- 13/01/2010 champix güncesinin sonu; ilacın kullanım seyrini bu entrynin editlenmesi suretiyle paylaşacağım.

    ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

    19/01/2010 itibari ile edit:

    1- sigarayı bırakmayı belirlediğim güne sadece 3 gün kaldı.
    2- ilk 3 gün ilacı kullanıyor muyum, kullanmıyorum belli değildi.
    3- 4. günden itibaren belli belirsiz bir sigara içmeme isteği oluştu, şöyle ki, üstte belirttiğim üzere günde ortalama 1 paket içen birisiyim. alkollü ortamlarda, eş dost muhabbet ortamlarında, kısacası bahanesi bol ortamlarda bu sayı artabilir ama azalmaz idi. idi dedim çünkü 4. günden sonra çaktırmadan daha az içtiğimi fark ettim.
    4- bu az içişi fark etmem de esasen dün oldu. cumartesi öğlen açtığım paket dün akşam bitince, yani 2.5 günde 1 paket içince ahanda dedim.
    5- bu nasıl oldu peki?.. bilmiyorum, yani sigara daha az aklıma geliyor bu gerçek ama sigara içerken de, sanki o içtiğim sigaradan hemen önce bir ya da iki tane içmişim de, 3.yü yakmışım gibi bir his yaşıyorum. yani bu hissi ancak sigara içenler anlayacaktır. bazen öğlen ya da akşam yemeklerinden sonra peşpeşe iki sigara içtiğim olurdu, kesmezdi bir tane... şimdi ise yarısına bile gelmeden sigarayı söndürmek geliyor içimden.
    6- gelelim rüya konusuna. evet david lynch filmleri kıvamında rüyalar görüyorum. yalnız yine de sözlükteki diğer entryleri okumamış olsaydım belki buna dikkat etmeyebilirdim (sanırım ben hep tuhaf rüyalar gören bir şahıstım).
    7- hani yukarıda demiştim ya, bırakacağıma inanmıyorum diye.. "sanki olabilir aslında" demeye başladım*
    8- 19/01/2010 champix güncesinin sonu; bir sonraki entryi sigarayı bıraktıktan sonra girmeye çalışacağım.

    ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

    25/01/2010 itibari ile edit:

    1- 3 gündür sigara içmiyorum*
    2- esasen 22 ocakta bırakacaktım ama içinde alkol, maç, poker, muhabbet olan bir dörtlüye karşı gelemeyebileceğimi ön görüp, bıraktığım gün başlamaktansa "en iyisi bir sonraki gün adam gibi bırakayım" düşüncesi mantıklı geldi. 22 ocak gününü ise totalde 6 sigara ile kapadım.*
    3- 23 ocak 2010 günü uyandıktan sonra hiç içmedim. saatler saatleri kovaladı. gece yarısı yatmadan önce balkona çıkıp yağan karı izledim. son 2 yıldır balkona sigara içmek dışında çıkmadığımı, çıktıysam da etrafıma adam gibi bakmadığımı fark ettim.
    4- balkondaki masanın üstünde olan ve içinde genelde ıvır vızır bulunan tabak gibi bişeyin içinde, x bir kişi tarafından fi tarihinde unutulmuş ve içinde iki adet sigara kalmış benim kullanmadığım marka bir sigara paketi dikkatimi çekti aniden.
    5- pimapen olduğu halde arada içeri giren yağmur ve soğuk ve ziyadesi kadar o paketin içinde beklemiş olmalarından mütevellit sigaranın dış yüzeyi oldukça sararmış ve içi de bir o kadar sertleşmişti.
    6- yaktım sigarayı derin sayılabilecek bir nefes çektim, sonra körükleyip çektim ikinci derin nefesi de... sonra balkonun pervazındaki karlarla söndürüp, tüm ayılığmla olabilecek en uzak yere fırlattım balkondan. hayatımda ilk kez balkondan bir şey fırlattığım andır...
    7- champix'i birlikte satın alıp, sigarayı aynı gün bıraktığımız arkadaşımızla yaptığımız istişareler sonucu an itibari ile:
    a- tuhaf rüyalar devam ediyor, şikayetçi değiliz
    b- onda normalden fazla yorgunluk bende ise normalden fazla iştah var
    c- hani bir gün önce sigaraya fazla abanırsınız da, ertesi gün sigara içmezsiniz epeyce süre, ne bileyim öğleden sonraya ve akşamüstüne dek beklersiniz, sonra içersiniz... işte ikimizde de bu tip bir his var ve sanki işte o ertesi günün öğlen saat 11'i gibi hissediyoruz.. yani olay bitmiş değil gibi ama işte çok içtik te nefes aldırıyoruz bünyeye gibi garip bir his...
    d- ve herşeye rağmen 3 gündür içilmeyen sigara...
    8- 25/01/2010'de başlayıp 26/01/2010'da sona eren günce; bir sonraki entryi -arada olağanüstü birşey olmaz ise- şubat ortası gibi girme niyetindeyim.

    ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

    08/02/2010 itibari ile edit:

    1- 17 sigarasız gün geçti sayın sözlük.
    2- bu iş bitmiştir, sigarayı bıraktım artık, helal olsun champix... diyemiyorum ama halen
    3- bir işe yaradı bu kesin ama an itibari ile ilk kutunun bitmesine iki gün var ve ben ikinci kutuyu da kesinkes kullanacağım. belki üçüncüyü de.
    4- champix için sağlıklı bir değerlendirme yapabilmem için sanırım ilacı kestikten sonrasına bakmak gerek.
    5- bu neye benziyor biliyor musunuz? hani iki tekerlekli bisiklete binmesini öğrenirken, arka tekerlerin iki tarafında küçük yardımcı tekerlekler bulunur. bir süre onlarla binersiniz ve bir gün gelir çıkartılır onlar ve işte artık öğrenmişsinizdir bisiklete binmesini. işte champix sigarayı bırakma yolunda o arka yardımcı tekerlekler rolünde.
    6- bunu kullanırken kesinkes içmezsiniz buna eminim. ne yaptı nasıl etti bilmiyorum ama bana içirtmedi sn sözlük.
    7- ama işte peki ben ilacı bırakınca ne olacak? bunu görmek lazım diyorum.. ha bu arada rüya olayı hızla devam ediyor. son derece berrak, hd kalitesinde rüyalar bunlar.. sırf ayrı bir başlık açmalı champix'li rüyalar diye.. o raddede yani...
    8- 08/02/2010 güncemizin de sonuna geldik. enteresan birşey olmadığı takdirde bu ayın sonunda yeni bir güncelleme yapacağım.

    ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

    22/02/2010 itibari ile edit:

    1- sigarasız 1. ay dolmak üzere.
    2- şimdi bazı değişikliklerden bahsetmem gerekiyor sanırım.
    3- şu ana kadar yazdıklarıma şöyle bir baktım da, hep bir pembe tablo var. yani "laylay yaşasın bıraktım sigarayı oh oh oh, hayat çok güzel, mutlu şahıslarız bizler.. tralalala..." ekseninde gitmiş gibi biraz yorumlar.. ama realite böyle değil.
    4- normalin üstünde bir baş ağrısı, boğazınızda yutkunmayı zorlaştıracak bir sızı, sanki hasta olacakmışsınız yakında, üşütmüşsünüz de boğazınız ağrımaya başlamış gibi bir şey bu, mutsuz bir ruh hali, depresif demiyorum ama mutsuz, rahatsız edici dozda bir çarpıntı ya da çarpıntıya benzer bir adrenalin yayılması vücuda.. ama huzursuzluk veren bir adrenalin.. hani yaşamadım bilmiyorum ama panik atak denilen şey galiba böyle bir şey olmalı.. panik duygusu evet... tolerans seviyesinin düşmesi.. herşeye ve herkese.. yorgunluk veya dinleneme hissi..
    5- yukarıda yazdığım hislerin böyle bir karışımı sonucu ortaya çıkan melankoli... sigarayı birlikte bırakıp, aynı gün ilaca başladığımız arkadaşım anlattı, champix kullanan bir başka tanıdığı diyormuş ki, "öylesine melankolik oldum ki yakında sigaraya başlayacağım."
    6- şimdi bu yazdıklarım da belki biraz ağır oldu ama benim tecrübe ettiğim şeyler bunlar. sabah ve akşam almam gereken hapları günde 1e indirdim. sabahları artık almıyorum ve en azından iş yerinde biraz daha normal hissediyorum.
    7- gerçekten suni bir his var sn sözlük. ha sigara içiyor muyum? hayır ama sanki hala içiyormuşum tarzı bir enerjisizlik var üstümde.
    8- eeah yeter deyip komple kessem ilacı sanıyorum ki yine başlarım ben buna.
    9- burada bir başarısızlık öyküsü paylaşmış olacağım galiba her şeyin sonunda. sabırla okuyan var mı bilemiyorum ama içinden "iç şu zıkkımı da, hem sen kurtul hem biz kurtulalım" diyenler olabilir.*
    10- neyse, son durumlar böyle... çok acaip rüyalar görmeye devam ediyorum. bakalım nereye kadar gidecek bu?...
    11- 22/02/2010 güncemizin de sonuna geldik. hiç kestiremiyorum bir sonraki güncellemeyi ne zaman yaparım.

    ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----
1276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap