20 entry daha
  • gecen haftalarda gene bir gece uzanmis memelerimle bir sohbet halindeyken, bir tanesinde elime bir sey geldi. bir baktim bana hediye almis, beni kucuk surprizlerle sasirtmak istemis. boyle gerizekali geyiklerini gecersek, uc bucuk atmanin gercek anlamini son uc dort haftadir gercek anlamiyla yasiyorum. bu aksam sevdigim, okudugum insanlarla ilgili entry girerken de, hakkinda yazdigim arkadaslardan biri oluyor musun hayrola dediginden beri guluyorum, kesin bu kayginin da payi vardir. neyse, elimle farkettigim yumru, iyi niyetli bir su kesecigi cikti. bana dekolte giymek icin memelere siringayla su basmissin dedirtemezsiniz!

    neyse, gelelim bilgilere: tr'de kirk yas sonrasi iki yilda bir yanlis bilgi, yeni bulgulara gore otuz yastan sonra basliyor, kirka kadar bes yilda bir, kirktan sonra iki yilda bir. genelde olce ultrason sonra mamografi veriyorlar, ki bu da yanlis; zira ikisi ayri tip kistleri bulmakta etkili.

    gelelim nasilina: simdi komik gelecek, boyle masaj gibi gelen, memeleri tek tek once yatay yassi, sonra dikey yassi hale getiren iki plastik tepsi dusunun, mamografiyi ceken teyze gelip koltuk altinla birlikte tepsinin birine dogru memeyi yerlestirip, sonra ayagiyla kontrol ettigi pedallarla sikistiriyor. ben guldum, ben gulunce "it feels funny, right?" dedi, hakikaten cok renkli bir fantezi hayatiniz yoksa muhtemelen daha once o sekilde olmamissinizdir.

    aninda ikiser rontgen cekiyor, hop diye doktora gosterip iyi ya da iyi degil biraz daha bakalim diyor. ben mamografiden hemen yirttim. sira meme ultrasonuna geldi ki, bu hamilelerde olan gordugumuz tipik ultrasondan farksiz, yatiyorsun jel surup, elinle yumruyu hissettigin yere bakiyor. ici bos siyah bir findik buyuklugundeki sekli ekranda gordugumde, kalbim duracak sandim. insan sagligi tehlikeye girdiginde, tam manasiyla ne bok yiyecegini bilmiyor, cidden. neyse, bu teyze olcum yapiyor elindeki mouse'la, "bu kist mi?" dedim, "meslegimizin en kotu yani bu, doktorla konusmadan hicbir sey soyleyemem" dedi. o anda kesin emin oldum, kotu.

    neyse, odadan cikti doktorla konusmak icin, o ara bana on bes dakika gibi geldi ama birkac dakikada geri gelmis, "tamam korkulacak bir sey yok, su kesecigi, bazen olabiliyor" dedi. diyorum ya, sagligin riske girmesi insani sekilden sekle sokuyor; hic beklemedigim bicimde bir anda ellerimi yuzume kapatip katildim. kadin nefes alin dedi, bu kadar kaygi duzeyimin arttigina inanamiyorum demeye calisiyorum, sozcukler tam cikmiyor, oyle bir aglamak. ve amerika'da daha once hic basima gelmemis bir sey olarak, tanimadigim bir amerikali bana sarildi, tamaam tamam sakin ol diye sirtima capa tapa yapti. bir meme disarida, tanimadigim kadinla sarilmalar, ooh komencero. da, sakinlesip ciktim, annem disarida bitmis dusumda zaten, aglayip ciktigim icin onu iyi olduguma ikna etmem ayri bir bes dakika surdu, vs.

    sonuc olarak: biraz da rahatlamak icin yazdim sanirim ayri mesele, ama en azindan sunu diyeyim, uygulama acisindan sunyanin en kolay seyi, masajdan hallice. umarim yaptirmak zorundan kalirsaniz iyi sonuclar alirsiniz, fakat rutin muayeneyse yaptirmaktan hic korkmayin, dunyanin en basit seyi. yalniz ozellikle kaygi duzeyiniz yuksekse, guvendiginiz biriyle gitmek daha iyi. ben kendimi dunyanin en metanetli, sogukkanli insani bilirdim, konu kendi sagligin olunca isler cok basla isliyor, o nedenle biriyle beraber gitmekte yarar var.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap