16 entry daha
  • nedense aklimda 3 kasim olarak kalmis sel felaketidir.

    cuma aksami cok siddetli sekilde yagmur yagiyodu. baba evi diye bi dizi vardi atv'de onu izledik, sonra huysuz virjin acti bizimkiler. ben uyumusum. yagmurda hep huzurlu olurum zaten, onun huzuruyla uyumusum.

    gece bizim evin icindeki gürültülere uyandim. annem ve babam felaket endiseli bicimde pencereden bakiyorlardi. babam yanina cagirdi cok net hatirliyorum neler söyledigini: "gel kizim, gel bak. güzel izmir'in geldigi hale bak." manzara su: evimiz girne caddesi üstünde. bilenler bilir ki ilk entry'de aciklanmis sanirim. girne caddesi eskiden dereymis. zaten komple karsiyaka'nin doldurma oldugunu söyler anneannem ile dedm sürekli.annemler dayimlar falan girne üzerindeki mandalin bahcelerinde büyümüsler. her neyse yamanlardan inen sel, eski dere yatagini bulmus; arabalar, minibüsler sürükleniyor. sadece onlar degil üstlerinde insanlar var, ciglik cigliga herkes. apartmandan cikis yok cünkü suyun yüksekligi neredeyse 1 metre. daha aksamüstü cadde olan yerde su anda buzdolaplari, cöp tenekeleri ve arabalar sürükleniyor. insanlarin cigligi,off... büyük panik halindeyiz hepimiz.

    sonra sabah oldu, sular camura dönüstü. arabalar falan camurun icinde. yeni mahallenin oradan nergis'e oradan da demirköprününn o civara gectik babamla. neden? cünkü benim sinif arkadasim kerpic bir evde yasiyordu ailesiyle. evin bi duvarlari bi catisi vardi. babam yardim ederiz belki düsüncesiyle cikti evden. bi gittik ki... evin yarisi camurla dolmus zaten kimse yok. etrafa soruyoruz, neredeler, diye; ulan kimsenin haberi yok! bir daha arkadasimi görmedim. adi gülcin'di. gelmedi bi daha da okula.
    bir de o gün ile ilgili aklimda su var. ilkokul ögretmenim emekli olmak üzereydi (ki ben o yil 4. siniftaydim o seneyi bitirmeden emekli oldu, gitti). bize oturmaya gelecekti. o gelsin de bi de ona soralim gülcin'i diye merak icindeyim. o da bilmiyormus tabii.

    selin nedeninin demirköprü'nün orada tren yollarinin altinda köprü/gecitler vardir; bunlarin pislik nedeniyle tikanmasi bu nedeniyle sel sularinin birikmesi oldugu söylendi. daha sonradan gecitler büyütüldü falan filan. tabii ölen öldügü ile kaldi.

    bir de arabalarin fiyatlari düstü diye hatirliyorum. o camur milli camur muymus neymis, motorlara girmis. bir cok kisi arabasini satti veya hurdaya cikardi.bizim cöp tenekesi denizin orada (yunuslarin orasi) bulundu. körfez bulanik camur olmustu zaten.

    elektrik kesintisi nedeniyle akvaryumdaki baliklarimin cogu ölmüstü. bi boruyla icine hava üfleyip durmustuk babamla, oksijen vericez güya. sonra da aldik kalanlarin hepsini geri verdik. bir daha böyle bir sey yasanmasi durumunda hayvanlarin teker teker öldügünü görmemek icin.

    hafizamda nasil yer ettiyse sunu yazarken resmen o günü yasadim. nasil güclü kodlandiysa. zaten tramva da olusturmus belli. ne zaman siddetli yagmur yagsa, annem ve babamla bu seli hatirliyoruz.

    annem hala bicak koyuyor kapilarin kenarina cok yagmur yaginca.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap