3 entry daha
  • uzmanı olduğum konulardan bir diğeri. ırmakta elle balık tutmak...

    bu işlem nerede yapılır? taşın altında, ırmağın akıntılı ve gölgelik kısımlarındaki taşların altında.

    taşın akıntılı yerde olmasının en büyük avantajı altında yılan olma ihtimalini düşürmesi. çünkü su yılanı akıntıda duramaz. zaten balıklar da akıntılı kısımlarda yoruldukları için taşın altlarına saklanırlar.

    taşın altında in olmalı. eğer inin iki girişi varsa inin içerisinde havanın cereyan yapması gibi bir akıntı olur ve balık duramaz zaten. taşın bir girişi varsa içerisi sakin olur ve balık dinlenebilir.

    en güzel taş, ini tek girişli, giriş kısmı dar, iç kısmı geniş olandır. iç kısım ne kadar geniş olursa içeride o kadar fazla balık olur ya da içerideki balığın büyüklüğü artar.

    zor kısmı ellerinizin çok zedelenmesidir. elinizi delikten içerideki boşluğa soktuğunuzda, balıkları avuç içinizde hissettiğinizde, balığın büyüklüğüne göre yarım saate kadar sürebilecek bir mücadele başlamıştır. ve bu ellerinizin taşa sürtünmeden dolayı soyulmasına neden olur.

    bazen bu soyulmaya önlem olarak ve balığın kaygan vücudunu daha iyi kavrayabilmek adına çoraplarımızı ellerimize giyip taşın altına sokardık. ama bu seferde içerideki balığı hissedememe durumu olabiliyor.

    olayın püf noktası, akıntılı yerde, güneş vurmayan yerde doğru taşı seçebilmektir.

    hayatım boyunca yaptığım en zevkli iştir elle balık tutmak. taşları tek tek yoklarsın, bazen yılan gelir, bazen kurbağa. hatta bir keresinde balık diye yılanı çekip almıştım.

    en son iki sene önce gitmiştim ırmağa abimle. iki saatte 30 küsür balık tutmuştuk. ne güzel günlerdi.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap