• 2 mayıs 2013 suriye banyas katliamı başlığında gerçekleşmiştir. altında, şu an "kayıp" durumunda gözüken, yani yalanın ortaya çıkmasından sonra entry'leri ile birlikte kayıplara karışmayı tercih etmiş ula ula niyazi nick'li yazarın imzası vardır. şimdiye kadar tanık olduğum kesinlikle en iğrenc, en aşağılık, en insanlıktan çıkmış yalanlardan biridir- de değil, birincisidir.

    nikolay s olayı şurada -#33690483- özetlemiş:

    ------
    2 mayıs 2013'te halası ve yeğenini kaybettiği iddia edenlerce ((bkz: ula ula niyazi) (bkz: #33677290) (bkz: #33673144) hala ve yeğen ) kullanılan resmin basit bir google imaj sorgusuyla 2012 de ve 2 mayıs öncesi çeşitli tarihlerde çeşitli sitelerde ve gene bazılarında da geçmiş yıllarda ırak'ta gerçekleşmiş olaylarda kullanıldığı da görülünce; öso yanlılarının mentalitelerini ve karakterlerini daha iyi görmemizi sağlayan olay.

    google

    böyle aptalca yalanlar söyleyen öso destekçileri, kendilerine inanmamızı nasıl bekliyorlar merak ediyorum.
    ------

    tabi söz konusu entry'lerin silinmesinden dolayı, bu yalanı ne yazık ki ispatlayamıyoruz... mu sandınız? yanıldınız. google cache sağolsun, buyurun size ispatı:

    http://oi40.tinypic.com/e84bnt.jpg
    http://webcache.googleusercontent.com/…uhj9_i&pbx=1

    http://oi44.tinypic.com/245x6q1.jpg
    http://webcache.googleusercontent.com/…h4veos&pbx=1

    inanın, bir insanın yüzüne tükürmeyi hiç bu kadar arzulamamıştım. bu durum ayrıca, "bir çocuğun ve annesinin ölü bedenleri üzerinden yalan propaganda yapmak neden uçurulma sebebi olmasın ki?" diye düşündürtmüyor da değil.

    tekrar tekrar vurgulamakta fayda var: burada maksat esad rejiminin katliamlarını küçümsemek değil, kamuoyunu suriye'den gelen inanılmaz dezenformasyon dalgası konusunda uyarmak. bu dezenformasyon dalgası "ula ula niyazi"nin buraya aktardıkları ile sınırlı değil, zira işaret ettiği facebook sayfası gerçekten de hayatta ve sahteliği tescillenmiş söz konusu fotoğraf gerçekten de orada banyas katliamı ile ilişkilendirilerek propaganda amaçlı kullanılmış (bunun yanı sıra, ulusal medya organlarının sık sık ekşi sözlük'te yazılanları baz alıp haber yaptıkları da bir gerçek). banyas katliamı tamamen yalandan mı ibaret? elbette böyle bir iddiada bulunmaya cesaret edemem, ama işte bu tür dezenformasyon taktiklerine, hele hele israil'in suriye'ye yönelik saldırıları ışığında, şahit oldukça, esad rejimi karşıtlarının inandırıcılığı benim açımdan darbe üstüne darbe almaya devam ediyor. insan bu durumda düşünmeden edemiyor: bu banyas katliamı görüntüleri acaba kamuoyuna bosna'daki soykırımı hatırlatarak (bu benzetmeler özellikle banyas katliamı sonrasında daha sık yapılmakta) israil saldırılarına meşruiyet kazandırmayı mı amaçlıyor? ki, öso'nun da 5 mayıs 2013 israil'in şam saldırısı öncesi ve hemen sonrasında israil ile koordineli bir biçimde bazı saldırılar gerçekleştirdiği de biliniyor. banyas gibi katliamlar işte bu na-kutsal ittifakı perdelemek için büyük fırsat.

    ---
    ula ula niyazi ekşi sözlük'te şu an "kayıp" gözükse de, bu elbette klon hesaplarının olmadığı anlamına gelmiyor. bu klon hesaplardan yazılanlar karşısında da uyanık olmakta fayda var.
    ayrıca arkadaşımız twitter'da aktifmiş, aynı yalanları orada da sıralamış: https://twitter.com/yiyecemisunbeni
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap