51 entry daha
  • kerem topuz yönetmenliğinde çekilmiş başlarda amatör birkaç arkadaşın zaman geçirmek için takıldığını düşündüğünüz fakat sonra ciddi ciddi bir film olduğunu gördüğünüz film.

    --- spoiler ---

    film, yönetmenin konuşmasıyla başlıyor. aslında her şeyi gözünüze soka soka başlatıyor. film çekicem diyor ve hakikaten de çekmeye başlıyor. silik bir tip olan ev arkadaşına bildiğimiz yurt şakaları yaparken olm bu film böyle gider mi diyorsunuz ki filmi film yapan diğer oyuncu eve giriyor.

    eve giren izzet karakteri evdeki ezik tipin eski arkadaşı ve tam bir mahalle bitirimi. rolünü o kadar gerçekçi oynuyor ki ulan bu adam hakikaten gerçek mi diye bazen sorma ihtiyacında bulunuyorsunuz yanınızdakine. alt mahallelerde büyüdüyseniz çocukluğunuzda fantastik karı kız , dövme yıkma hikayeleri anlatan bu tipi çok rahat tanırsınız. bildiğiniz sokak jargonuyla konuşan abidir bu. içkisi hapı eksik olmaz. sürekli lan olum adam edicem sizi tavrından vazgeçmez. arada tokatlar ama sever. yalnız babacan olan abilerden değil de onlara özenen koftilerdendir.

    izzet, rakı sofrasında döktürür. hikayelerini sıralar. ortamı ele geçirir. yönetmen zaten çok konuşmaz, arada eşlik eder. nuri ise (evin sessizi) yancı misali takılır sofrada. sonra muhabbet uzar ve klasik geceye akalım izzet abiniz size karı kız bulsuna gelir sohbet.

    sokaklarda çekilen sahneler harikadır. filmi sıkılırsam bırakırım havasında izlersiniz ama bir türlü bırakamazsınız. tempoyu sürekli yüksek tutar.

    filmin sonu ise en beğenmediğim kısım oldu. tüm karakterlerin (kaçırılan kadın hariç) ölmesi ve öldüren kişinin filmin eziği olması en başta tahmin edilen bir unsurdu. başka bir son, filmin underground havasına daha çok yakışırdı. insanı rahatsız eden kıvama gelmişken çıtayı daha da yükseltip seyirciyi o ağız ekşiliğinde koltuktan kaldırsa harika olabilirdi.

    --- spoiler ---
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap