1365 entry daha
  • bir yandan akp hükümetinin hem ulusal, hem uluslararası kamuoyu önünde gezi'den sonra 2. kez rezil olması bakımından tatmin duyarak izliyorum, ama bir yandan da hukukun nasıl siyasallaştığı, düzenin nasıl güç tarafından eğilip büküldüğünü görüyorum ve hem utanıyor, hem de gelecek için edişe duyuyorum.

    görünüşe göre, operasyonun peşinden bakanların istifaları veya fezlekelerin adalet bakanlığı'na gitmesi ve yargılanmaları sıradaki adım olacak. arınç, dün akşam yaptığı açıklamalarda, operasyonun, akp hükümetini küçük düşürmek, lekelemek, yıpratmak ve yerel seçimler öncesi ekonomiyi zayıflatmak amacıyla yapıldığını söylüyor. ''bazılarının bu kadar ileri gideceğini'' düşünememişler, ''saflıklarına'' vermemizi istiyor.

    öte yandan, konuyla ilgili sosyal medyada goygoy sürmekte. ayakkabı kutularının içine sigara paketi ve bozuk para atan gençler türkiye'nin özeti aslında, artık böyle skandallara alıştık ve hemen capsler vesaire hazırlanıyor. bununla beraber, 500.000 dolar rüşvet aldığı iddiasından dolayı tokyo valisi istifa ediyor, bir türk vatandaş rus polisine rüşvet teklifinden dolayı 47.000 dolar ceza yiyor ve rüşvetin a.... koyan bakanlar moldova cumhurbaşkanını karşılamaya gidebiliyor türkiye'de. arınç saflıklarından bahsederken, erdoğan ''namazlarından şüphe olmayacağını'' söylerken, savunma bakanı suriye'ye yollanan silahlar hakkında ''spor amaçlı'' derken yüzleri kızarmıyor. işte böyle, kiminin çocukları anayasal haklarını kullanmaya çalışırken polis şiddetine uğruyor ve öyle gözaltına alınıyor, kiminin çocuğu da milyon dolarlarca rüşvet aldıkları iddiasıyla. gezi parkı olaylarında kamuoyuna açıklamasında ailelere ''çocuklarınıza sahip çıkın'' uyarısında bulunan içişleri bakanının oğlu yolsuzluk davasına karışıyor.

    erdoğan son saniyede farkediyor, daha geçen gün hakkında ''ne istediniz de vermedik'' dediklerinin şimdi ''devlet içinde devlet, illegal örgüt, çete'' olduğunu. hala savcılar ve emniyet şube müdürlerinin yerini değiştirerek ayakta kalmaya çalışıyor hükümeti ama artık her şey için çok geç.

    trajikomik. çok üzücü olaylar bunlar. eninde sonunda, artık türkiye'de devletin nasıl işlediği, herkese bariz oluyor sanırım. nasıl yozlaşmış, kirli çorap gibi kokan bir hükümetimizin olduğunu herkes görüyor.
1575 entry daha
hesabın var mı? giriş yap