21 entry daha
  • insanın et yemesini kolaylaştıracak pençe, keskin diş vs. özellikleri olmadığı halde et yemeyi tercih etmesi insanı insan haline getiren özelliğidir. doğada uzuvlarıyla gerçekleştiremediği eylemler için basit aletler yapan canlı sayısı çok azdır. insan doğadaki pek çok canlıya nazaran daha aciz olmasına rağmen et yemeyi tercih ettiği için milyonlarca yıllık süreçte bugünlere gelebilmiştir. eksiğiniz ne kadar büyükse onu kapatma çabanız daha büyük olacaktır.

    bundan memnun olmayanlar atalarının mirasını reddetmektedir ve atalarının mirasını reddetmeyenleri "zevk düşkünlüğüyle" itham etmektedirler.

    sonuçta insanoğlu ve kızı et yemeye bu yüzyılda başlamadılar. beş yüz yıl önce de başlamadılar. bin yıl önce de başlamadılar... on binlerce yıl önce başladılar.

    et üretimi için kullanılan yolları dilediğince eleştir, ama et yemeyi "zevk düşkünlüğü" olarak görüp zoofiliyle bir arada tutarsan biraz komik olursun. sonuçta empati kurabiliyor olmamız bizi diğer hayvanlardan farklı kılmıyor. eti için öldürülen bir hayvanla empati kurabiliyor olmamız onu yemememiz gerektiği anlamına gelmez.

    insan hepçil bir canlıdır, her şeyi yer. ve bu dünyayı hepçiller yönetir. sadece etçiller veya sadece otçullar değil. çünkü hepçiller her ortamda hayatta kalmayı başarırlar.

    bunun adı hayatta kalma savaşı.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap