65 entry daha
  • kit harington'in kelt gladyatör jon snow rolünde karşımıza çıktığı film. kendisi bu film öncesi vücut geliştirmiş biraz ve fakat bir ganiccus ya da crixus olamadığı için adamı film boyunca zırh ile dolaştırmışlar. minyon yapısı ve köpek yavrusu gibi bakan gözleriyle tatlı bir şey zaten. o yüzden bu rol için bence başarısız bir seçim olmuş. öte yandan esas kızımız cassia rolündeki emily browning'in seçimi de bence pek başarılı değil. aslında onun kölesi rolünde olan ve bazı yazarlarımız tarafından filmde onun göğüslerinden başka görülmeye değer bir şey olmadığı iddia edilen (fakat çok ayıp ediyorlar) jessica lucas ile rolleri değiştirselermiş daha iyi bile olabilirmiş.

    filmde bütün klişeler bir bir işlenmiş, o bakımdan gayet başarılı. hayatımızda bir kez olsun, önceden düşman sonradan dost olan iki gladyatörden yan rolde olanı, filmin sonlarına doğru başrol oyuncusu için, ondan önce can vermesin, kalp krizi geçirsin mesela, eceliyle ölsün arkadaş. yok işte. bu arada filmde vesuvius diye bir dağ var, filmin sonlarına doğru ateş topları falan püskürtüyor şehre, ortalık toz bulutu, ekseriyetle enteresan bulduğum olaylar gerçekleşiyor resmen. (bkz: yersen)

    bazı sapkınlıklarından dolayı günümüzdeki bir kısım koyu katoliklerin, "bu olay onlara tanrı'nın gazabıydı" şeklinde yorumladığı bir yer pompeii. bugün o antik şehrin kalıntılarında dolaşırken, yerlerdeki taşlara oyulan penis figürlerinin sizleri götürdüğü genelevlerin duvarlarında sapasağlam duran freskler size az çok bir fikir verir zaten sosyal hayatlarının bir bölümü hakkında. fakat bu filmde bu detaylara girip ses getirecek hiçbir sansasyonel sahneye başvurulmamış.

    pompeii halkının başına gelen bu doğa olayı oldum olası ilgimi çekmiştir, o yüzden konuyla ilgili dizi, film, belgesel ne bulsam ayırt etmeden severek ilgiyle izlerim ama eğer vaktiniz kıymetliyse, bu film pek de hoşunuza gitmeyebilir, bilginize.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap