210 entry daha
  • son bolumu ile seyircinin zekasina hakaret eden bir film. onun otesinde son kisma kadar fena degil, gidiyor. ama son kisim oyle bir siciyor ki, filmden komple soguyorsunuz.

    buradan gayrisi spoiler icerir"

    battal gazi yapinca oouuvv, hollywood yapinca aferim mi diyecegiz efendiler? olur mu? yakisir mi yigide?

    filmde olan:
    bir tank, gun kararmadan savasa basliyor, baya bi savasiyor, 300-400 kisiden mutesekkil, hatta ellerinde rpg gosterilmis, ss tugayini biciyor.

    gercekte olacak olan:

    ss tugayinin, yanan bir tank ve bir adet ev gordugunde, etrafta baska hic bir catisma izi yoksa, du bakayim lan bunun icinde bir is var diyerek, savas duzeni alarak tanki ve evi kusatmasi. *2 dakika
    tankin kapaklarinin kapali oldugunu fark etmesi. 5 saniye
    tankin atis mesafeindeki piyadenin, siper almasi, 10 saniye
    tankin arkasina 3-4 kisilik piyade grubunun sarkmasi. 3 dakika
    3-4 kisilik piyade grubunun, tankin arkasindan tanka tirmarak, kapagini aralayip, iceri 3-4 el bombasi atmasi. 1 dakika.
    tanki son kontrol, yola devam edis.

    tut ki ss tugayi zokayi yuttu, tank yaniyor diye, etrafindan yurumeye karar verdi, o tanki kim yakmis, kim vurmus, etrafta neden hic baska catisma izi yok diye dusunmedi,

    tankin ilk ates acmasindaki tugayin kaybi : 5 kisi.

    butun tugayin siper almasi, savas pozisyonuna gecmesi.
    rpg li bir erin, tanki imhasi ve kapanis.

    ss tugayinda rpg yoksa,
    ilk senaryodaki tankin arkasina dolanma kismi kafi gelecektir.

    velhasil yonetmen ss tugayi tanka yaklasiktan sonra cikip "ben hepinizin geri zekali oldugunu dusunuyorum uzun uzun sizle tassak gecmektense garip gurup sahnelerle, aha cikip soyluyorum" dese, orada da filmi bitirse, bu kadar agirima gitmezdi. en azindan yarim saat bi sacmalik izlememis olurduk. eyvallah abi der, filmi bitirir kalkar giderdik. bu kadar masrafa da gerek kalmazdi.

    insanlik kaybediyorsa hep bu niyetini talebini dogrudan soylememekle, net olmamakla kaybediyor. neyse artik. canin sagolsun yonetmen. umarim geri zekali oldugumuzu bir dahaki sefer uzatmadan soylersin.
280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap