• kanına milliyetçi geçinenlerin, akp'lilerin, bol bol mhp'linin, bir o kadar chp'linin gireceği askerler, siviller ve vatandaşlardır. tüm siyasi kesimlerden hepimizin yüzünden ölecek vatan evlatlarıdırlar. nasıl mı?

    oy uğruna suriye ile savaş çıkarabilecek kapasitede biri olduğunu bildiğimiz bir adam var. teyplerde duyduk, çok net biliyoruz değil mi? ülkeler arası savaş çıkarabilecek birinin 15 askeri gözden rahatlıkla çıkarabileceğini de biliyoruz o zaman. basit bir mantıksal çıkarım.

    adam 15 asker gönderiyor, görevleri ölmek. eylemsizlik ilan edilmiş, tehdit unsuru olmayan fidan dikme şenliğine gönderiyor 15 askeri. pusu kurmaya. sonuçta bölgedeki sivil hdp'lilerin çabasıyla ölüme terk edilmiş askerler kurtarılıyor. ordu kendi askerini kurtaran adama da helikopterden ateş açıp öldürüyor.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…ni_paylasacagiz_.html

    adam çatışma çıktıktan 10 dakika sonra sakarya'da reklamını yapıyor. yandaşıyla doğanıyla anaakım medya da işini yapıyor, reklamı yayıyor. sonuçta her zamanki gibi gerçekte olduğundan bambaşka bir tablo türkiye'ye aktarılıyor. yok efendim "5 pkk'lı öldürüldü", vs.

    20 dakika sonra sözlük, diğer sosyal medya, tüm internet, sokaklar, her taraf her zamanki gibi pkk'ya, hdp'ye küfredenlerle doluyor. kahvelerde, berberlerde, tüm türkiye'de kürtlere ve hdp'ye sövülüyor.

    geçen eylemi güya dhkpc yapmış, sonuçta her şey akp lehine gelişmişti.
    (bkz: iktidarda kalabilmek için savcısını öldüren parti)
    dün eylemi güya pkk yapıyor, sonuçta yine her şey akp lehine gelişiyor.

    biz bu adamı tanıyoruz. bu adamdan bu tür şeyler bekliyoruz. adamın zaten ne olduğu belli, tutarlı davranıyor.

    ama arkadaşım açıkçası asıl mesele biz bu kadar kucağa oturma meraklısıyken daha çok vatandaşın ölecek, bunun vebalinin de bizler üzerinde olacak olmasıdır. bu ülkede bir iktidar partisi kendi askerini, kendi savcısını öldürüp oyunu artırabiliyorsa bu onların kabiliyeti değildir. problem bizim kekoluğumuzdan kaynaklanıyor.

    biz ki gezi'de medya manipülasyonu nedir görmüş, yaşamış insanlarız. http://tr.wikipedia.org/…asınının_uyguladığı_sansür

    üstelik bunların olacağına dair uyarıldık da: (bkz: selahattin demirtaş'tan provokasyon uyarısı)

    daha hala kekoluğa devam ediyoruz. adam hdp korkusundan askerini gözden çıkarmış, biz hala hdp akp işbirliği söylemini yayıyoruz. 2015 olmuş bu ülkede hala hdp'nin barajı aşmasının akp'ye yarayacağını savunan denyolar var. biz var oldukça, bu tür olaylarda aynı söyleme devam ettikçe bu adam daha çoğumuzu öldürür.

    türkiye'nin her yerinden oy toplaması kendi varoluşu için bu kadar elzem olan bir hareketin, 11 nisan'da asker öldürmeye kastetebileceğine inanabilecek kadar eleştirel kapasitenizi yitirmişsiniz ya, daha çok öldürürler bizi.

    kusura bakmayın, vebal bizi öldürende değil, bizdedir. göt kılı teyze'yi anlarım. ama az çok eğitimi olan, internete erişimi olan, iktidar muhalifi bireylerin bu kadar manipüle edilebilir olması affedilecek bir şey değildir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap