84 entry daha
  • (bkz: alex song/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig takımı west ham united'ın üst üste 2 sezondur barcelona fc'den kiraladığı, zamanında şike skandalıyla ismini kirletmiş 1987 (28) kamerun doğumlu defansif ortasaha.

    --- alex song bölüm ıı ---

    henüz 17 yaşındayken (2004/05) fransa 1.lig takımı sc bastia altyapısından çıkıp, a takım ilk 11'inin vazgeçilmez oyuncusu oldu. dolayısıyla devlerin ilgisini çekmesi uzun sürmedi.

    bir sene sonrasında (2005/06 - 4m € - yaş 19) her potansiyelli genç fransız gibi* soluğu arsene wenger'in arsenal'inde aldı.

    tecrübesiz pale arsenal'deki ilk senelerinde takımda fazla yer bulamadı. bir ara yarım sezonluğuna zamanının premier lig takımı charlton athletic'e kiralandı ve maç tecrübesi kazandı.

    21'inde (2007/08) takımdaki mevkidaşları alexander hleb'in fc barcelona'ya (17m €), mathieu flamini'nin ac milan'a (16m €) geçmesiyle yakaladığı ilk 11 fırsatını çok iyi değerlendirdi.

    4 sene boyunca takımının önemli bir parçası olmayı başardı ve kendini 26'sında (2012/13 - 19m €) zorla fc barcelona'ya sattırdı. alex song'un takımı terketmesinden bir yıl önce, arsenal samir nasri ve gael clichy manchester city'ye, cesc fabregas ise barcelona fc'ye kaptırmıştı.

    bunların üzerine 2012/13 sezonunda takım kaptanı robin van persie'nin manchester united'a, alex song'un fc barcelona'ya geçmek için arsenal'i bırakması, takım için muazzam bir prestij kaybı oldu. hatta arsenal dağıttığı karizmasını anca real madrid'den mesit özil'i transfer etmesiyle toparlayabildi. - gördüğünüz gibi 'futbol asla sadece futbol değildir' a dostlar; mesut özil transferinde sadece kadroya 'yıldız oyuncu' katma mevzusu olmadığı gibi. neyse, bu bambaşka bir girdinin konusudur, bir ara o konuyu da yazarım. -

    alex song'a dönersek, 26'sında (2012/13)katıldığı barcelona fc'de, beklenildiği gibi %33,3 rotasyon - %66,3 yedeklik çizgisinde bir kadro oyuncusu oldu. çok süre alamamasının nedeni, kötü bir oyuncu olmasından kaynaklanmıyor. barcelona fc her ne olursa olsun camia evlatlarını kayıran, homegrown oyuncu düşkünü bir kulüp. kendi bölgesi için sergio busquets varken bittabi alex song yedek kaldı. bunu zamanının şık kalecilerinden olan rüştü reçber'e karşı 17'lik kova victor valdez'i, harika bir form yakalayan alexis sanchez'e karşı basiretsiz pedro rodriguez ledesma'yı tercih etmelerinden anlayabilirsiniz. bu konu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler için; (bkz: victor valdes/@ceyar i kim vurdu).

    https://www.youtube.com/watch?v=bqijt-zo36w

    barcelona fc'de geçirdiği 2 yılın ardından 2014 brezilya dünya kupasında kamerun milli takımı formasıyla yazının başında linkini verdiğim (bkz: #49089797) şike skandalında başrol oynaması, onun için güzel günlerin sonunun geldiğinin işareti oldu.

    yolsuz michel platini, dünya kupası prestiji bahanesiyle şikenin üstüne gitmedi ve olayı örtbas etti ama oyuncunun barcelona fc gibi dik duruşlu bir takımda bir daha yer bulamayacağı belliydi. alex song kariyerinin tamamına yakınını arsenal ve fc barcelona gibi dev kulüplerde geçirmişti. skandal yarattığı dünya kupası sonunda ise henüz 26 yaşındayken premier lig'in (o zamanlar daha da) iddiasız takımı west ham united'a düştü.

    west ham united'a kiralandığı ilk sezonunda (2014/15 - yaş 26) fc barcelona'dan gelmesine rağmen anca rotasyon oyuncusu olabildi. west ham united seviyesi için gayet geçerli performans verse de, ingilizlerin onu arsenal formasıyla hatırladığı günlerinden çok uzaktı.

    west ham united'da geçirdiği 2. kiralık sezonu (2015/16 - yaş 27), ayak bileğini* sakatlamasından dolayı kabus gibi başladı. hatta bir türlü başlayamadı da denilebilir; 5 aylık sakatlık sonucu sezonu anca aralık 2015'te açabildi.

    o gün bugündür de eleman tekrar eski formunu yakalayamadı ve teknik direktör slaven bilic'in gözüne girmeyi başaramadı. koca sezon boyunca (2015/16) premier lig maçlarında ilk 11 için (bkz: cheikhou kouyate /@ceyar i kim vurdu) ve (bkz: mark noble/@ceyar i kim vurdu)'dan sadece 8 maç formayı kapabildi.

    gördüğünüz gibi şike olayına karıştıktan sonra kendisinin iki yakası bir araya gelmedi. tam da stv'deki 5. boyut programında işlenebilecek ibretlikte bir kariyer düşüşü yaşadı. bu da yetmemiş gibi, sakatlıklarla sınandı. ilahi adalet böyle bir şeydir işte. öyle bir çarpıldı ki, west ham united'da 'haftada 63.500 €, yani `haftada 210.000tl' kazanıp, kıt kanaat bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor.

    ------------bonus------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: west ham united/@ceyar i kim vurdu)
    ------------bonus------------
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap