28 entry daha
  • (bkz: simon mignolet/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1988 (28) belcika doğumlu vasat kaleci.

    --- simon mignolet 2. bölüm ---

    21'inde (2009/10) belçika jüpiter lig ekibi st truiden'de 1.kaleciliğe yükseldi.

    sadece bir sene sonrasında (2010/11 - yaş 22) 2.5m €'ya sunderland afc'ye katıldı ve böylece dünyanın en iyi futbol ligine merhaba demiş oldu.

    bu sezon ise (2015/16 - yaş 28) 3'ü sunderland afc, 3'ü liverpool fc formasıyla ingiltere premier lig'deki 6. yılını tamamlamış oldu.

    liverpool fc taraftarlarının 2000'li yıllarda, yani simon mignolet'den önce kalelerini koruyan jerzy dudek ve pepe reina zamanlarında içleri rahattı. en azından kale bölgesinde pepe reina'nın son senesi (2012/13) hariç, ciddi bir problem yaşadıklarını hatırlamıyorum.

    fakat 2013/14 sezonunda (yaş 25) eldivenleri devralan simon mignolet (yazının başında linkini verdiğim girdi de bahsettiğim nedenlerden dolayı) taraftarına hiçbir zaman tam olarak güven veremedi. kanımca liverpool fc jürgen klopp'la beraber daha güneşli günler düşlüyorsa, takımının bu adamdan daha iyi bir kaleciye ihtiyacı var.

    iyi bir jenerasyon yakalayan belçika milli takımı'nda da (bkz: thibaut courtois/@ceyar i kim vurdu)'yla aynı devire denk geldiği için ülkesinin kalesini bir daha koruyamayacak gibi gözüküyor.

    milli takımda başarılı olma şansı bir hayli düşük ve liverpool fc kalesini ileride koruyup koruyamayacağı net değil. dolayısıyla kariyeri boyunca tek bir kupa bile kaldırmayan belçikalı kaleci için bu akşam hayati önem taşıyor. bu akşam oynanacak uefa finalinde (18 mayıs 2016 liverpool sevilla maçı) kariyerindeki ilk kupasına uzanabilecek mi; bu başarı takımdaki geleceğini etki edecek mi hep beraber izleyip göreceğiz a dostlar.

    akşam editi: gene kaldıramadı*.

    ---------- bonus ------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ------------
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap